15.2.2021

Haastattelussa kouluasiakkaamme Riihimäeltä

rehtori Eija Siilimäki

Eija Siilimäki toimii rehtorina Eteläisellä koululla, joka on 319 oppilaan alakoulu Riihimäellä Kanta-Hämeessä. Siilimäellä on kokemusta sekä rehtorintyöstä että yhteistyöstä Kirjavälityksen kanssa kymmenen vuoden ajalta. Kysyimme häneltä, millainen on oppikirjojen hankintaprosessi koulun näkökulmasta ja miten hän on kokenut yhteistyön Kirjavälityksen kanssa.

Siilimäki kertoo oppikirjojen hankintaprosessin alkavan kouluissa jo vuodenvaihteessa. Alkuvuodesta kartoitetaan olemassa olevat kirjaresurssit, erityisesti niiden käyttökunto. -Uusien oppikirjojen käyttöönottoa suunnitellaan pidemmällä aikavälillä, kirjojen uusiminen on kallista, eikä kaikkia toiveita voida täyttää, hän toteaa. -Olen kyllä sitä mieltä, että oppilas on ansainnut edes kohtuukunnossa olevan oppikirjan, silloin oppimisen ja koulutyön arvostus näkyy myös oppimateriaalin kautta, Siilimäki summaa.

Kirjavälityksessä perustilauskauteen valmistautuminen on aloitettu jo ennen vuodenvaihdetta tuotetietojen tarkistamisella oppikirjakustantajilta, koulujen yhteystietojen tarkistamisella sekä koulujen käyttämän Kouluväylä-verkkopalvelun valikoimien tarkistamisella. Kirjavälityksestä toimitetaan oppikirjoja kaikille Suomen peruskouluille.

Yhteistyö Kirjavälityksen kanssa on Siilimäen mukaan toiminut hyvin: -Kirjavälitys on selkeä ja luotettava kumppani. Hienoa, kun kirjat voi tilata yhdestä paikasta ja mahdolliset yhteydenotot on helppo tehdä. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa, joskus Kirjavälitys tietää rehtoria paljon paremmin oppikirjoihin liittyvät jutut. Yhteistyö tilauksissa auttavan koulusihteerin kanssa toimii myös.

Eija Siilimäki on kokenut oppimateriaalien tilaamisen ja tilausten seurannan olleen helppoa. Tilauspuutteista ilmoittaessa asiakaspalvelu on vastannut nopeasti. Tulevaisuuden yhteistyön osalta Siilimäki toivoo edelleen ajanmukaista tietoa ja monipuolista oppimateriaalia. Sähköisten materiaalien tilaaminen ja käyttöönotto tulisi hänen mukaansa olla yhtä sujuvaa kuin perinteisten oppikirjojen.