25.5.2020

Keuruulta toimitetaan oppikirjoja peruskouluille

Kevään oppikirjaruljanssi on perinteisesti Kirjavälitys Oy:n Keuruun toimipisteen kovin rutistus. On todella ilahduttavaa, että haastavasta ajanjaksosta huolimatta Kirjavälitys on pystynyt tarjoamaan monelle seudun nuorelle niin tärkeän kesätyöpaikan ja osaltaan hoitamaan oppikirjatilausten tehokkaan toimituksen käytännössä lähes normaaliin tapaan, varotoimia noudattaen.

Suuren toimitusmassan hallinta ei ole aivan pikkujuttu. Kahdentoista vakituiseen henkilökuntaan kuuluvan työntekijän lisäksi toimintoja pyörittää yhdeksän abia, kaksi hieman aiemmin keväällä aloittanutta nuorta sekä kahdeksan aiemmissa sesongeissa mukana ollutta kausityöntekijää. Kirjoja lähtee maailmalle kahdessa vuorossa, yhteensä siis 31:n henkilön voimin.

Ja hyvin lähteekin. Huhti-toukokuun keskimääräinen päiväkuorma on yli 40 000 kirjaa!

Tämän lisäksi ohessa suoritetaan myös erilaisia postituksia ja muita toimintoja, joten ahkerana on Keuruulla oltu.

-Kevät ja muuttolinnut saapuvat Keuruulle uusien työntekijöiden saattelemana. Meille ”vakkareille” uusien työntekijöiden perehdytys on jokakeväinen odotettu haaste, joka otetaan innolla vastaan. Perehdytys vietiin hienosti läpi tänäkin keväänä. Työ on fyysisesti raskasta ja aika lailla saman toistoa, mutta vaatii tarkkuutta – tosi hienosti nuoret ja toki koko muu porukkakin on jaksanut sesongin painaa, kertoo Kirjavälitys Oy:n Keuruun toimipisteen varastopäällikkö Tarja Äijö.

— Henkilökunnalta on saatu palautetta, että sesongissa oli tänä vuonna erityisen työteliäitä ja mukavia nuoria, yhteistyömme on sujunut oikein mallikkaasti 😊

Koronakevät jää meillä, kuten muuallakin muistiin myös siitä, että tavanomaista flunssaakin sairastettiin normaalia vähemmän, eli varotoimet ovat tepsineet.