1.9.2022

Kesätyönä vastuullisuusraportin tekeminen

GRI-standardia noudattava vastuullisuusraporttimme valmistui elokuussa 2022. Raporttia tuli koostamaan yhdessä Kirjavälityksen asiantuntijoiden kanssa Lotta Aho. Lotta opiskelee Tampereen yliopistossa tietojohtamista, ja etsi kesätyötä kirja-alan piiristä.

Projektin nyt valmistuttua Lotta kertoo, että vastuullisuusraportin tekeminen Kirjavälityksessä oli mielenkiintoinen ja palkitseva kesäprojekti, jonka myötä oppi hurjasti uutta.
-Kesätyössä erityisen motivoivaa oli se, että vastuullisuusasioista puhuminen haastoi muitakin laajempaan pohdintaan, ja haastavia asioita ratkottiin porukalla yhdessä.

Mielestäni yksi Kirjavälityksen vahvuuksista onkin aktiivinen tekemisen kulttuuri ja yhdessä oppiminen. Missään vaiheessa en jäänyt yksin kysymysteni kanssa, ja aina apua pyytäessäni sitä myös sain, Lotta kertoo. Toisaalta kehitysajatuksiin suhtauduttiin myös positiivisesti, ja avoin keskustelukulttuuri helpotti asioiden esiintuomista.

-Vastuullisuusasiat alkoivat kiinnostaa ihan uudella tavalla, kun pääsin soveltamaan opinnoista saatuja oppeja käytännössä. Oli myös ilahduttavaa huomata, että uuden oppimisen lisäksi kesätyö auttoi minua myös saamaan entistä selkeämmän kuvan omasta osaamisestani.

Ensimmäisestä päivästä lähtien oloni oli tervetullut. Tunsin heti olevani osa porukkaa, ja oli helppo alkaa puhua Kirjavälityksen sijaan ”meistä”, vaikka kesätyörupeamani olikin vain muutaman kuukauden mittainen. Kirjavälityksen moikkailukulttuuri sai myös hymyn huulille. Erityisesti sateisina aamuina töihin tullessa ilahdutti, kun vastaantulijat huikkasivat ”huomenta!”. Tuolla pienellä asialla oli itselleni yllättävän suuri merkitys erityisesti koronavuosien etäajan jälkeen.