slider2

Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Musta Mango

Musta Mango

Romaani, joka voisi olla elokuva

Tuotenumero: 9789529393084
Tekijät: Kapela, Tiina
Kustantaja: Tiina Kapela

Lue referaatti

Kun kuuntelee sydämen ääntä, oman kohtalonsa voi kirjoittaa aina uudelleen. Silti taakse jää asioita, joista harvoin puhumme ääneen. Aviomies, lapset, perhe-elämä. Kukka Kallio luopuu unelmastaan ja jättää alkoholisoituneen aviomiehensä. Nurkan takana hänet yllättää kuitenkin uusi rakkaus, elokuvaohjaaja Sakari Karikko. Kukka ei halua sekaantua ukkomieheen mutta intohimon voima vie mukanaan ja muuttuu hiipien rakkaudeksi. Vai muuttuuko? Kun kaikki pysähtyy, on Kukan tehtävä elämänsä vaikein valinta. Kenellä on oikeus päättää toisen elämästä ja mitä siitä seuraa? Ja ennen kaikkea: miksi meille annetaan siihen valta? Musta Mango on Tiina Kapelan esikoisteos, koskettava kuvaus rakkauden nälästä, nautinnosta, kuoleman lopullisuudesta ja liian suurista valinnoista. Tiheätunnelmainen ja raju tarina koukuttaa lukijan, kun Kapela kuvaa rakkauteen viimeiseen asti uskovan Kukan tunteita avoimesti ja rohkealla otteella.

Morality, Crime and Social Control

Morality, Crime and Social Control

in Europe 1500-1900

Tuotenumero: 9789522225726
Tekijät: Matikainen, Olli; Lidman, Satu
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

This book explores key themes in European history through case studies scrutinizing the much-debated concept of "social control" from its exercise within the family and local communities to interventions at the highest state level. A wide range of regulated practices and institutions can be treated as manifestations or forces of social control. Their common feature is the way in which they develop a set of practices and rituals, some of which are enduring and seemingly unchanging, some in a state of transition or subjected to challenges, and others "new" and in the process of formation. The articles in this book cover a time span from the early modern period up to the twentieth century, and a geographical spread from various locations in Nordic countries to continental Europe and the British Isles.

Viipurin hopeat

Viipurin hopeat

Hopeasepän työtä ja kulttuurihistoriaa

Tuotenumero: 9789522229014
Tekijät: Tamminen, Marketta
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Viipurin hopeat esittelee viipurilaista hopeasepäntyötä sekä hopeamestareiden ja heidän oppipoikiensa vaiheita. Ainutlaatuisten hopeaesineiden kiehtovat tarinat ovat osa suomalaisen taidekäsityön historiaa ja Viipurin kulttuurihistoriaa. Viipurin historia selittää vahvasti siellä valmistettujen hopeaesineiden erityisyyttä. Viipurilaismestarien käsityö kertoo eri aikoina ilmenneistä ruotsalaisista, saksalaisista, balttilaisista ja venäläisistä kulttuurivaikutteista. Kansainväliset esinetyypit, tyylit ja koristeaiheet näkyivät Viipurissa taidokkaina, hienovaraisina ja omaperäisinä hopeaesineinä. Esimerkiksi viipurilaiset olutkannut ja karoliinipikarit kuuluvat maamme kauneimpiin. Marketta Tammisen tekstiä täydentävät yli 150 esinekuvaa ja leimaluettelot viipurilaisista hopeasepistä ja heidän oppipojistaan.

Nummisuutarit

Nummisuutarit

Komedia viidessä näytöksessä

Tuotenumero: 9789517461283
Tekijät: Kivi, Aleksis
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Vuonna 1867, kolme vuotta Aleksis Kiven (1834-1872) mestarinäytelmän Nummisuutarit ilmestymisen jälkeen, suomalaisen teatteritaiteen vakiinnuttaja Kaarlo Bengbom sanoi teoksesta, että se "epäilemättä on paras komedia, minkä ikinä suomalainen mies on kirjoittanut". Näin on edelleen. Bergbom sanoo myös, että siinä Kiven "mielikuvituksen omituinen voima ilmautuu korkeimmillaan". Nummisuutarit on Seitsemän veljeksen rinnalla Kiven täydellisin mestariteos. Kun Kiven teosten kohdalla puhutaan täydellisestä mestariteoksesta, ei viitata kaavamaiseen valiomuotoisuuteen. Nummisuutaritkin on vain itsensä ja elämän muotoinen. Se on vakava komedia, jota kannattaa vankka, vaikka suhteikas - huvittunutkin - rakennettu ja ehjä siitä huolimatta, että juoni polveilee ja poukkoilee petoksesta, kokkapuheesta, kinasta ja sekaannuksesta toiseen. Se on väkivaltainen komedia, siinä on paljon rähinää ja tappelua, mitä voi pitää myös antiikin perintönä, niin kuin Aarne Kinnunen esipuheessaan toteaa. Eika se "ole yksin tilannekomedia eikä juonikomedia, mutta ei myöskään pelkästään luonteen ominaisuuksille rakennettu". Sen riemukas huumori ei kätke riipaisevia, kipeitä sävyjä: valo luo varjon. Se on perisuomalainen komedia: elävän ja henkilöt elävöittävän vuoropuhelun lomitse siinä näkyy ja tuoksuu suomalainen maisema. Se on suomalainen komedia myös siinä suhteessa, että sen sanomukset ja tapahtumat ovat tulleet osaksi koko kansan sielunsisintä, harjastukkaisesta Eskosta alkaen sen monet hekilöt kansallisiksi perustyypeiksi. Siinä on tilaa: Karrin isännän hääpuheessa kaikuu kaskenpolttajan, pellonraivaajan, tilanpitäjän onnelakuvitelma, ja kaiken kohelluksen keskellä näkyy elämänmittainen kulku: "Ja päivä nouskoon taas ja laskekoon; niin vuodet menköön, niin aika aina onnen suojassa kulukoon, kunnes viimein päänne vaipuu rauhalliseen hautaan; ja kaipauksen kyynel silloin kastakoon hautanne kummun".

Koirien maailmanhistoria

Koirien maailmanhistoria

Tuotenumero: 9789522223517
Tekijät: Pietiläinen, Petri
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Hauskat, koskettavat ja inhimilliset tarinat ja anekdootit sekä historian suuret koirapersoonat kertovat maailmanhistoriaa uudesta näkökulmasta. Miksi muslimit, juutalaiset ja varhaiset kristityt suhtautuivat koiriin väheksyvästi? Miksi koirat huomattiin elintärkeiksi maailmansodissa? Miksi taivaan tähtien ja tähdistöjen nimissä haukkuvat vain koirat eivätkä nau'u kissat? Nämä ja monet muut kysymykset saavat kirjan sivuilla koiramaisen selityksen. Monet kirjan teemoista, kuten koirien rooli maailmansodissa, parantavien koirien merkitys tai intiaanien suhde koiriin, ovat aiemmin vähäiselle käsittelylle jääneitä aiheita. Koirien maailmanhistoriassa tuodaan esille valtaisa määrä historian persoonallisia koiria, kuten Punaisen Paronin Moritz, Tristanin Isoldelle rakkautensa merkiksi lahjoittama Äkä-Hammas, Isaac Newtonin painovoimateorian polttanut Diamond sekä avaruuden valloittanut Laika. Yleistajuinen tietokirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat nähdä maailman koiran silmin.

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla

Rakkauden haavoja

Tuotenumero: 9789526711782
Tekijät: Kallio, Satu
Kustantaja: PT-Kustannus

Lue referaatti

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla – Rakkauden haavoja on psykologi Satu Kallion esikoisteos. Kirja käsittelee aikuisten kiintymyssuhteita, pitkiä parisuhteita ja niiden traagistakin katkeamista. Kallio on syvähaastatellut kymmentä ammattiauttajaa ja kirjoittanut heidän kertomuksensa tarinoiksi, joista lukijat voivat löytää samastumiskohteita elämänsä ihmissuhteisiin. Tarinoissa avautuvat elämän onnen hetket sekä dramaattisuus. Kertojat pohtivat myös eron jälkeistä aikaa ja omaa osuuttaan parisuhteensa vaikeuksiin. Terapeutit kertovat koskettavasti pitkän parisuhteensa hyvistä ja vaikeista ajoista, perheen perustamisesta ja eron raastavuudesta. Parit tuovat suhteeseen aiemmat kokemuksensa kiintymyssuhteista; aikuisen rakkaussuhdetta on vaikeaa ymmärtää ilman hänessä olevaa lapsuudenmaailmaa. Kun pariskunta menee naimisiin, heiltä tulisikin kysyä: ’Haluatko ottaa vastaan sen puolen itsessäsi ja toisessa, jota et vielä tunne?’ Ammattiauttajilla on suhteissaan samanlaisia ongelmia kuin kellä tahansa. Eroon liittyvien tunteiden – heikkouden, haavoittuvuuden, kateuden – työstäminen auttaa ymmärtämään myös asiakkaiden tuskaa ja vaikeutta. Myös vanhempien tukeminen, niin että he pystyvät olemaan herkkiä lastensa surulle ja lohdutuksen tarpeelle, on tärkeä osa eroterapiaa. Teoksen laadukkaat kuvat sopivat kokonaisuuteen erinomaisesti. Ne synnyttävät ajatuksia ja tukevat lukijan pohdintaa. Kirja avaa intensiivisen lukukokemuksen ja uusia näköaloja suhteiden monimutkaiseen dynamiikkaan.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?