slider2

Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Kuka ohjaa junaa?

Kuka ohjaa junaa?

Tuotenumero: 9789527105252
Tekijät: Karlsson, Ellen; Forsberg, Monika; Myllyrinne, Kirsikka
Kustantaja: Etana Editions

Lue referaatti

Juna on täynnä matkustajia tänään! Kissat, nallekarhut, norsut ja sarvikuonot tunkevat itseään vaunuihin. Yhä useammat haluavat hypätä mukaan, mutta maailman nopeimmalla junalla ei ole aikaa pysähtyä. Juna puksuttaa kiiresti eteenpäin, se nykii ja kallistaa puolelta toiselle. Matkustajat ja matkatavarat lentävät sinne tänne. Kuka oikein ohjaa tätä junaa? Ellen Karlsson ja Monika Forsberg ovat tehneet vauhdikkaan seikkailun junan matkasta. Kirjan lopussa lukijaa odottaa yllätys.

Hyvyyden voimaa

Hyvyyden voimaa

Tuotenumero: 9789522887559
Tekijät: Kaskinen, Anna-Mari; Kuittinen, Katja
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

”Maailmassa on paljon hyvyyttä, vaikka hyvät uutiset välillä hukkuvat huonompien alle. Hyvät ja rohkaisevat sanat sekä teot voivat valaista koko päivän. Lapsena kuullut sanat painuvat syvälle mieleen ja vaikuttavat vielä tähän päivään. Joskus voi olla vaikea päästä eroon ikävien sanojen painolastista. Hyviä sanoja kannattaa tuhlata. Jumalalla on hyviä, rakkauden sanoja, jotka nostavat, kantavat ja parantavat. Ne ovat täynnä siunausta.” Anna-Mari Kaskinen on helsinkiläinen kirjailija ja runoilija, jolla on laaja kirjallinen tuotanto.

100 asiaa ruoasta

100 asiaa ruoasta

Tuotenumero: 9789522888273
Tekijät: Baer, Sam; Birth, Rachel; Hall, Rose; James, Alice; Martin, Jerome; Mariani, Federico; Polo, Parko; Jousjärvi, Reija
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Tiedätkö, mikä on astronautin ihanteellinen aamiainen? Kuulutko siihen ihmisjoukkoon, joka inhoaa parsaa tai korianteria? Entä maistuisiko sinulle lammaspaisti katajanmarjojen ja lakritsin kera mesopotamialaiseen tapaan? Suositun lasten tietokirjasarjan neljäs osa kertoo sata mielenkiintoista tärppiä ruoasta. Tuhti tietopaketti on täynnä havainnollistavia kuvia ja tarkasti rajattuja yksityiskohtia. Kirja avaa lapselle aivan uudenlaisen kuvan ruoasta, sen kemiasta, vaikutuksista kehossa ja historiasta. Lukija saa myös varautua hauskoihin resepteihin ja kulinaarisiin yllätyksiin. Kirja herättää uteliaisuuden ja vastaa loputtomaan tiedonjanoon. Tämä opus koukuttaa myös aikuisen!

Molli - hyvällä mielellä vai pahalla päällä

Molli - hyvällä mielellä vai pahalla päällä

tunteet taidoiksi

Tuotenumero: 9789522880420
Tekijät: Haapsalo, Tiina; Kirkkopelto, Katri
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kirjanen sisältää erilaisia tehtäviä ja toimintaa - sekä kehollisia että kuvallisia, sekä yksin että ryhmässä toteutettavia. Innostavan materiaalin avulla voidaan lapsiryhmässä harjoitella erilaisia tunnetaitoja sekä omien tunteiden tunnistamista ja nimeämistä. Tehtävät perustuvat Katri Kirkkopellon kuvakirjaan Molli (Lasten Keskus 2013).

Onnenkukkia

Onnenkukkia

Runoja

Tuotenumero: 9789522888419
Tekijät: Hytti, Sanna; Immonen, Minna L.
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Laatua ja vapaa-aikaa

Laatua ja vapaa-aikaa

Tulopolitiikan aika II

Tuotenumero: 9789522229359
Tekijät: Bergholm, Tapio
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Miksi SAK vastusti arkipyhien palauttamista keskelle viikkoa 1980-luvulla? Millä tavoin SAK ja muut palkansaajajärjestöt ajautuivat erilinjoille työehtosopimuspolitiikassa vuonna 1986? Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n historiasarjan neljäs osa nimeää 1980-luvun Suomen palkanansaitsijoiden tasavallaksi. Öljykriisin jälkimainingeissa 1970-luvun lopussa Suomen työttömyys oli vielä aiempaa korkeampi. Paniikkitunnelmia lisäsivät tietokoneet, automaatio ja robotit, jotka useiden asiantuntijoiden mukaan olivat viemässä useilta aloilta työpaikat. Suomen suurin palkansaajajärjestö vastasi uhkakuviin tuomalla yhteiskuntapolitiikan ytimeen palkkatyöläisten aseman ja elämänlaadun. SAK ajoi myös yritysdemokratiaa, palkansaajarahastoja, parempaa irtisanomissuojaa ja työajan lyhentämistä. Näistä aloitteista edistyivät irtisanomissuoja ja työajanlyhentäminen. Työmarkkinahistorian tutkija, dosentti Tapio Bergholm tarkastelee uudessa teoksessaan myös viime vuosikymmenien dramaattisia työmarkkinatapahtumia. Kirja on jatkoa Tulopolitiikan aika I -teokselle ja Sopimuksen aika I ja II -teoksille, joissa Bergholm tarkasteli SAK:n historiaa vuosina 1944-1977.

Uusi Matikasta moneksi

Uusi Matikasta moneksi

Toiminnallista matematiikkaa varhaiskasvatuksesta esiopetukseen

Tuotenumero: 9789522888679
Tekijät: Kajetski, Tilly; Salminen, Minna; Kauppi, Lotta
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Oivaltamisen ja oppimisen iloa! Matikasta moneksi on monipuolinen ja käytännönläheinen käsikirja varhaiskasvattajan ja esiopettajan työn tueksi. Kirja sisältää ideoita ja vinkkejä leikinomaisen toiminnan avulla tapahtuvaan matematiikan oppimiseen. Kirjan lähestymistapa vahvistaa lapsen myönteistä suhtautumista matematiikkaan. Suositun Matikasta moneksi -kirjan uudistettu ja täydennetty versio vastaa tämän päivän matematiikan opetuksen haasteisiin. Varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteet velvoittavat kasvattajia mm. kehittämään lasten matemaattista ajattelua ja kiinnostusta matematiikkaa kohtaan sekä tarjoamaan oppimisen ja oivaltamisen iloa matemaattisen ajattelun eri vaiheissa oleville lapsille. Ammattikasvattaja löytää kirjasta helppoja ja valmiita ratkaisuja systemaattisen matematiikan opetuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Kirjan tarkoituksena on tuoda iloa matematiikan oppimiseen ja tarjota matematiikkaa kaikille.

Silmätautien käsikirja

Silmätautien käsikirja

Tuotenumero: 9789516564220
Tekijät: Seppänen, Matti; Holopainen, Juha; Kaarniranta, Kai; Setälä, Niko; Uusitalo, Hannu
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Silmätautien käsikirja on käytännön työn apuväline silmätautien diagnostiikkaan ja hoitoon. Teos jaksottuu anatomisen rakenteen ja sairausryhmän mukaisiin kokonaisuuksiin. Laajimpia ovat kaihia, glaukoomaa, uveiittiä ja neuro-oftalmologiaa sekä karsastusta käsittelevät luvut. Sisällössä painottuvat käytännön työn kannalta keskeiset asiat; esimerkiksi diabeettisessa silmäsairaudessa tunnistaminen ja seuranta, silmävammoissa hoidon kiireellisyyden arviointi, lasten silmäsairauksissa hoidon oikea-aikaisuus. Erikseen käsitellään todistuksia ja lausuntoja, kuvantamista ja muita tutkimusmenetelmiä, toimenpiteitä, silmäsairauksien hoidossa käytettäviä lääkkeitä sekä silmäleikkausten instrumentaatiota. Silmätautien käsikirja on suunnattu ensisijaisesti silmätautien erikoislääkäreille ja silmäpotilaita hoitaville sairaanhoitajille. Kirja on hyödyllinen myös yleislääkäreille, muiden erikoisalojen lääkäreille sekä optikoille. Teos soveltuu oppimateriaaliksi perus- ja erikoistumisvaiheen opintoihin sekä täydennyskoulutukseen.

Värityskirja Miinan ja Manun arkea ja juhlaa

Värityskirja Miinan ja Manun arkea ja juhlaa

Tuotenumero: 6411911062713
Tekijät: Huitula, Kristian
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Kivoja kuvia väritettäväksi Miinan, Manun ja Sulo-enon arkipuuhista. Juhlissa taas onkin paljon tuttuja paikalla: Sipriina, Konstaapeli Nalle, Erakko-Hermanni, Matti Mäyrä, Olli Orava, Heikki Hiiri, Kisu Kissanminttu hevosineen ja monia muita. 48 sivua, runsaasti väritettävää, isoja kuvia ja myös pieniä yksityiskohtia!

Miina ja Manu - Opi numerot

Miina ja Manu - Opi numerot

Pisteestä pisteeseen : Yhdistä 1 - 50 ja väritä

Tuotenumero: 6411911073092
Tekijät: Hulkkonen, Petra
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Iloinen oppimiskirja numeroista innostuneille perheen pienimmille. Tehtäväkirjassa opetellaan Pisteestä pisteeseen -tehtävien avulla numerot: 1-10, 1-20, 1-30, 1-40 ja 1-50. Samalla löydetään Erakko-Hermanni, Heikki Hiiri, Sulo-eno ja monet muut tutut kaverit. Lopuksi kuvat voi värittää. Lystikkäitä oppimistuokioita Miinan ja Manun seurassa!

Miina ja Manu

Miina ja Manu

ta-vu-ta ja väritä

Tuotenumero: 9789518668797
Tekijät: Hulkkonen, Petra
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Veikeä väritys- ja tehtäväkirja, joka harjaannuttaa lukemiseen ja tavuttamiseen. Iloiset ja isot Miina ja Manu -kuvat löytyvät jokaiselta aukeamalta väritettäviksi. Kuviin liittyviä sanoja ja tekstejä harjoitellaan tavuttamaan. Pienaakkosilla väljästi ladotut tekstit voi myös itse tavuttaa, ja tavutuksen voi tarkistaa.

Eläinten eka värityskirja

Eläinten eka värityskirja

Tuotenumero: 6411911062645
Tekijät: Pihlajamäki, Mirja
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Opi värittämään mallikuvien avulla! Eläinten ekan värityskirjan eläinkuvia on helppo värittää, sillä jokaista kuvaa varten on malli, jossa on käytetty perusvärejä. Tästä on hyvä aloittaa! Voit värittää mallista tai päättää värit itse. Kirjassa on selkeät ja isot kuvat. Suomen luonnosta tutut eläimet seikkailevat kuvissa: jänis, karhu, orava, siili, saukko ja monet muut!

Mahtavat menopelit värityskirja

Mahtavat menopelit värityskirja

tuning-autoja, muskeliautoja, hot rodeja

Tuotenumero: 6411911065523
Tekijät: Lahtinen, Jani
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Väritä vauhdikkaita Hot Rodeja, muskeliautoja, huikeita tuning-autoja ja muita harrasteajoneuvoja. Tässä kirjassa kaikki autot ovat jollain tapaa erikoisia! Kuvat ovat yksityiskohtaisia ja varmasti mieleen kaikille autoista kiinnostuneille värittäjille.

Miina ja Manu oppivat

Miina ja Manu oppivat

Tuotenumero: 9789518668636
Tekijät: Teutori
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Miinan ja Manun matkassa voi oppia monia mukavia ja hyödyllisiä taitoja. Neljä huippusuosittua Miina ja Manu -kirjaa on nyt toimitettu kovakantiseksi yhteispainokseksi. Näissä kirjoissa kissakaverukset oppivat luonnossa liikkumisen taitoja, ratsastuksen alkeita ja uimataidon perusasioita. Yhteispainos sisältää kirjat: Miina ja Manu Retkellä, Miina ja Manu Eksyksissä, Miina ja Manu Ratsastuskoulussa ja Miina ja Manu Uimakoulussa.

Lattiakuvat

Lattiakuvat

Tuotenumero: 9789516276703
Tekijät: Mäkinen, Aulikki; Wikström, Kjell
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Lattiakuvat on kattava opaskirja alun perin Saksasta peräisin olevaan uskonnonpedagogiseen menetelmään (RPP). Menetelmän perusidea on liittää Raamatun kertomukset osaksi työskentelyyn osallistuvien arkea ja kokemusmaailmaa. Pienryhmissä tapahtuvissa työskentelyissä käytetään hyväksi kaikkia aisteja, liikettä, musiikkia, visuaalista ilmaisua, kerrontaa. Kertomuksen edetessä lattialle syntyy kuva, jonka ryhmä yhdessä rakentaa ja joka ei vain kuvita kerrottua kertomusta vaan tuo esille sen keskeisen sanoman. Lattiakuva-menetelmä sopii erinomaisesti kaikkeen lapsi- ja varhaisnuorisotyöhön, myös alakoulujen uskonnonopetukseen. Sovellettuna sitä voi käyttää kaikkien ikäluokkien kanssa, muun muassa rippikouluissa ja erilaisissa hartauksissa. Lattiakuva-kertomuksissa käytetyt monipuoliset metodit ovat omiaan rikastuttamaan kaikkea kirkon elämää. Tähän kirjaan on Aulikki Mäkinen koonnut, muokannut ja osin saksasta kääntänyt yhteensä 26 valmista lattiakuva-kertomusta. Lisäksi kirjassa on perusteellinen johdanto lattiakuvien maailmaan ja materiaaleihin sekä ohjeet oman kertomuksen laatimiseen.

Suomen sanojen alkuperä

Suomen sanojen alkuperä

Etymologinen sanakirja 1-3

Tuotenumero: 9789522224187
Tekijät: Itkonen, Erkki; Kulonen, Ulla-Maija; Joki, Aulis J.; Peltola, Reino; Cronstedt, Marita; Koponen, Eino; Puromies, Meri; Ruppel, K
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Kolmiosainen, yli 9000 sana-artikkelia sisältävä Suomen sanojen alkuperä on laajin suomen kielen etymologinen sanakirja. Teoksessa esitellään kunkin hakusanan alkuperä, keskeiset johdokset sekä sanojen erikoismerkityksiä ja esiintymistä murteissa ja kirjakielemme eri kehitysvaiheissa. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen asiantuntijoiden toimittama Suomen sanojen alkuperä on korvaamaton käsikirja sanaston- ja kulttuurintutkijalle. Teos on ehtymätön tietopaketti jokaiselle suomen kielen sanojen alkuperästä kiinnostuneelle.

Tasavaltalainen talonpoika

Tasavaltalainen talonpoika

Matti M. Kotila Suomalaisen puolueen kansanedustajana 1916-1919

Tuotenumero: 9789522229694
Tekijät: Kotila, Hannu
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Tämä kirja kertoo pohjalaisen talonpojan Matti Miika Jaakonpoika Kotilan poliittisesta toiminnasta 1916-1919. Hän nousi itseoppineena suomenmielisenä eduskuntaan ja joutui kevään 1917 myllerryksessä ottamaan kantaa lisääntyvään levottomuuteen, elintarvikemellakoihin, valtalakiin ja itsenäisyyteen. Kaikissa ratkaisuissaan hän toimi oman vakaumuksensa mukaan riippumatta Suomalaisen puolueen kannasta. Keväällä 1918 Matti M. Kotila oli senaatin rinnalla toimineen kansanedustajaryhmän mukana Vaasassa ja joutui hallitusmuotokiistassa Suomalaisen puolueen sisällä oppositioasemaan. Hän oli tasavaltalainen, kun muu puolue tavoitteli monarkiaa. Suureksi yllätyksekseen hän jäi voittajien puolelle, mutta ilman poliittista kotia. Kirja kuvaa kiinnostavalla tavalla Suomen synnyn yksittäisen pohjalaisen kansanedustajan näkökulmasta. Kaikkia vuosien 1916-1919 tapahtumia tarkastellaan paikallisista tapahtumista käsin.

Virsikirjan lisävihko (115x190 mm, pehmeäkantinen)

Virsikirjan lisävihko (115x190 mm, pehmeäkantinen)

Tuotenumero: 9789522883186
Tekijät:
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Sisältää kaikki kirkolliskokouksen hyväksymät uudet virret soinnutuksineen. Selkeä taitto. Sivun koko on kätevästi sama kuin kirkkovirsikirjassa.

Malva ja mulperi

Malva ja mulperi

Poimintoja entisajan puutarhoista

Tuotenumero: 9789522229434
Tekijät: Alanko, Teija
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Mansikoita ja humalaa luostarissa, timjamia Turun linnassa. Oopiumia ja kehäkukkia apteekkareiden yrttitarhoissa. Lääkeraparperia, sitruunapuita, tupakkaplantaaseja ja kasviarkeologiaa. Malva ja mulperi johdattaa lukijansa kasvitieteellisistä puutarhoista kartanoiden hedelmäpuiden katveeseen. Suomalaisten puutarhojen historia on värikäs ja täynnä omaperäisiä persoonia. Suomessa on kokeiltu jopa riisin ja mulperipuiden kasvatusta. Näyttävästi kuvitettu teos esittelee historiallisten puutarhojen ohella yli 50 vanhaa hyötykasvia, joita on käytetty ravintona, mausteena, lääkkeenä ja väriaineena. FT Teija Alanko on kasviarkeologi ja -biologi, joka tutkii hyötykasvien ja puutarhojen historiaa.

Terve suu

Terve suu

Tuotenumero: 9789516567597
Tekijät: Heikka, Helena; Hiiri, Anne; Honkala, Sisko; Keskinen, Helinä; Sirviö, Kaarina
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Terve suu on käytännönläheinen opas suun terveydenhoitoon. 2.-3. painoksessa painottuvat ruokailutottumusten ja omahoidon merkitys suun terveyden ylläpitämisessä sekä yleissairauksien ja lääkitysten yhteys suun terveyteen. Omahoidon tueksi on käytännöllisiä ohjeita. Kirja on hyödyllinen kaikille suun terveydenhoidosta tietoa tarvitseville sekä suun terveydestä kiinnostuneille. Kirja soveltuu myös terveydenhuollon ammattihenkilöiden peruskoulutukseen ja terveystiedon opetukseen.

Pitkänsillan pohjoispuolella

Pitkänsillan pohjoispuolella

Tuotenumero: 9789529392490
Tekijät: Mikkola, Mika
Kustantaja: Mikkola Mika

Lue referaatti

Elämänmakuinen, jännittävä ja monivaiheinen kertomus työläisten elämästä Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolella sata vuotta sitten. Silta erotti työläiskaupunginosan vauraammasta Helsingistä. Tuolloin asuttiin ahtaasti ja rehkittiin aamusta iltaan. Työväenliike antoi uskoa parempaan tulevaisuuteen sekä pientä toivonkipinää joka päiväiseen elämään. Pitkänsillan pohjoispuolella kertoo nuorten kaverusten Fransin, Antonin ja Kaarinan vaiherikkaan tarinan. Nuoret ajautuvat dramaattisiin kansalaisodan pyörteisiin. Yllättävät tapahtumat seuraavat toinen toistaan. Helsingissä tapahtui noina muutamina vuosina enemmän kuin koskaan sen jälkeen. Kiihkeän ajan hengen voi aistia niin sosialismin noususta kuin valtarakenteiden murtumisesta. Miten nämä kaverukset selviävät? Miten käy ystävyyden? Nämä ja monet muut kysymykset ratkeavat kirjassa.

Vaellus Pyhiin - Ristisaattoja idän ja lännen rajalla

Vaellus Pyhiin - Ristisaattoja idän ja lännen rajalla

Sacred Jorneys - Orthodox Processions in Eastern Finland

Tuotenumero: 9789522888549
Tekijät: Hentinen, Hanna; Vuola, Elina
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Pyhiinvaellus on maailman vanhimpia matkailun muotoja. Pyhiinvaellus on hengellinen kokemus, mutta myös matka paikalliseen kulttuuriin, luontoon ja historiaan. Pohjois-Karjalassa on 1980-luvulta asti elvytetty ortodoksista ristisaattoperinnettä. Ristisaaton osallistujat vaeltavat paikasta toiseen ikoneita kantaen. Ikonin edustama pyhä siunaa ihmiset ja eläimet reitin varrella. Vaellusristisaatto voidaan tehdä jalan, pyörällä, hiihtäen ja soutaen, ja niihin osallistuu ihmisiä monenlaisista taustoista. Vaellus pyhiin esittelee Pohjois-Karjalan ristisaattoperinnettä sanoin ja kuvin. Teos on kiehtova yhdistelmä luonnonläheisyyttä, hengellisyyttä ja ruumiillisuutta. Hanna Hentinen on valokuvaaja ja uskontotieteilijä. Hän on kuvannut Pohjois-Karjalan ristisaattoja jo lähes 30 vuoden ajan. Akatemiaprofessori Elina Vuola johtaa Ruumiillinen uskonto -tutkimushanketta Helsingin yliopistossa. Sekä Hentinen että Vuola asuvat Helsingissä. Teoksen muut kirjoittajat ovat Helena Kupari ja Auli Leskinen.

Mystinen Maestro

Mystinen Maestro

Seppo A. Teinosen pitkä pyhiinvaellus

Tuotenumero: 9789522888563
Tekijät: Haikarainen, Raine
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Helsingin yliopiston ekumeniikan ja dogmatiikan professoria Seppo A. Teinosta (1924-1995) on luonnehdittu vuosisadan oppineimmaksi suomalaiseksi teologiksi, yliopiston parhaimpiin kuuluvaksi luennoitsijaksi ja armoitetuksi opintomatkojen johtajaksi. Välillä provosoiva ja äärimmäisyyksiin taipuvainen, mutta samalla asioilleen ehdottoman omistautunut persoona jakoi mielipiteitä. Teinosen laaja tuotanto käsittää 60 julkaistua kirjaa ja satoja artikkeleita. Ihminen ei koskaan ole vain sitä, mitä hän tekee tai on tehnyt, vaikka ystävilleen Teinonen toisti mielellään: ”Jos haluatte oppia tuntemaan minut, lukekaa kirjojani.” Värikkääseen ja särmikkääseen professoriin liitetään monia kertomuksia. Hän antoi itse käytöksellään usein aihetta legendanmuodostukseen. Mystinen Maestro vie tutustumaan Teinoseen, joka vaikutti moniin teologisukupolviin, kiivaili ja väitteli, luopui pappisvirastaan ja kääntyi katolilaiseksi - ja muutti elämänsä viimeisiksi vuosiksi Andalusiaan, mistä ei palannut enää kotimaahan. Raine Haikarainen (s. 1949) on helsinkiläinen teologian tohtori ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt hiippakuntasihteerinä Helsingin tuomiokapitulissa ja tehnyt erilaisia toimittajan töitä. Haikarainen opiskeli 1970-luvulla professori Teinosen oppilaana Helsingin yliopistossa.

Miksi vihaamme?

Miksi vihaamme?

Yksilön ja yhteisön tunteen anatomiaa

Tuotenumero: 9789522888402
Tekijät: Juntumaa, Rauno
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Viha on vahva tunne ja voimakas motivaattori, niin hyvässä kuin pahassa. Se antaa sorretuille voimaa puolustaa oikeuksiaan mutta johtaa myös väärään vallankäyttöön ja alistamiseen. Joskus se saa myös väkivaltaisia muotoja. Viha voi olla oikeutettua, mutta usein se johtuu tiedon puutteesta tai virheellisistä käsityksistä - vaikkapa jostakin henkilöstä tai ihmisryhmästä. Psykologi Rauno Juntumaa avaa vihan olemusta niin yksilön kuin ryhmän kannalta. Hän pohtii, miten vihan tunne vaikuttaa elämässämme sekä miten ja miksi kohdistamme vihaa johonkin. Vihan hallitseminen on usein vaikeaa, mutta neuvottomia emme silti ole. Miksi vihaamme? on ajankohtainen ja havahduttava tutkimusmatka yksilön ja yhteisön mieleen. Rauno Juntumaa on psykologi ja filosofian tohtori sekä psykoanalyytikko.

Eläinpuiston sankarit

Eläinpuiston sankarit

Tuotenumero: 9789522888457
Tekijät: Marttinen, Tittamari; Bast, Terese
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Eläimet ovat superihania! Leo pääsee ystäviensä Sannin ja Veetin sekä mummin kanssa eläinpuistoon. Se on mahtavaa, sillä puistoon on syntynyt uusi jääkarhunpentu, Sisu! Retki puistoon osoittautuu varsinaiseksi seikkailuksi. Uljas ilves, tuikea hiiripöllö, viekas ahma, vilkas kettu ja hupaisat villisiat tulevat tutuiksi. Ystävykset saapuvat viime hetkellä paikalle pelastamaan pienen helmipöllönpoikasen, joka on pudonnut pesästä! Mutta miten käykään, kun Leo kohtaa raisun myskihärän… Ja minkä arvoituksen nokkelat salapoliisit joutuvat selvittämään illan hämärässä? Tittamari Marttinen on kirjoittanut lapsille jo liki parinkymmenen vuoden ajan. Palkittu kirjailija asuu nykyään Rovaniemellä ja toimii aktiivisesti ja monipuolisesti lastenkulttuurin saralla. Terese Bast on pietarsaarelainen kuvataiteilija ja kuvittaja.

Miksi vihaamme?

Miksi vihaamme?

Yksilön ja yhteisön tunteen anatomiaa

Tuotenumero: 9789522888600
Tekijät: Juntumaa, Rauno
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Viha on vahva tunne ja voimakas motivaattori, niin hyvässä kuin pahassa. Se antaa sorretuille voimaa puolustaa oikeuksiaan mutta johtaa myös väärään vallankäyttöön ja alistamiseen. Joskus se saa myös väkivaltaisia muotoja. Viha voi olla oikeutettua, mutta usein se johtuu tiedon puutteesta tai virheellisistä käsityksistä - vaikkapa jostakin henkilöstä tai ihmisryhmästä. Psykologi Rauno Juntumaa avaa vihan olemusta niin yksilön kuin ryhmän kannalta. Hän pohtii, miten vihan tunne vaikuttaa elämässämme sekä miten ja miksi kohdistamme vihaa johonkin. Vihan hallitseminen on usein vaikeaa, mutta neuvottomia emme silti ole. Miksi vihaamme? on ajankohtainen ja havahduttava tutkimusmatka yksilön ja yhteisön mieleen. Rauno Juntumaa on psykologi ja filosofian tohtori sekä psykoanalyytikko.

Miina ja Manu Aarrejahdissa

Miina ja Manu Aarrejahdissa

Tuotenumero: 9789518667257
Tekijät: Henttonen, Juha; Mäkelä, Tuomas
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Erakko-Hermanni on kutsunut Miinan ja Manun katsomaan hienoa purjelaivaansa Tyrskylahden satamaan. Kun Hermanni esittelee sisaruksille isoisänsä vanhan kartan, alkaa varsinainen aarrejahti! Aaltojen kätköistä löytyy kuitenkin jotakin ihan muuta. Erakko-Hermanni joutuu kutsumaan paikalle rannikkovartioston. Miina ja Manu oppivat samalla, että roskaamista pitää välttää vesillä aivan kuten maallakin.

Huligaanit

Huligaanit

katuelämää Sörkassa suurlakosta sisällissotaan

Tuotenumero: 9789517463829
Tekijät: Koskela, Kari
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Keitä olivat Helsingin huligaanit? Lontoossa nousi julkisuuteen 1800-luvun lopussa uusi käsite - huligaanit. Työläiskaupunginosien erikoisesti pukeutuneet nuoret jengiläiset tappelivat, ryöstivät ohikulkijoita ja käyttäytyivät väkivaltaisesti poliiseja kohtaan. Lehdistö kauhistui uutta ilmiötä. Suomessa huligaanit ovat osa Helsingin historiaa. Myyttiset ja jälkikäteen romantisoidut Sörkan katupojat olivat tunnettuja elämäntavastaan, jossa väkivallasta tuli ihmisarvon mitta. Vuoden 1905 suurlakon jälkeen huligaanit ja sakilaiset tulivat myös osaksi kiristyvää keskustelua työväenliikkeen ja porvarillisten puolueiden välillä. Kari Koskelan teos kertoo 1900-luvun alun Helsingistä ja katujen vaarallisesta vetovoimasta. Millainen oli Sörkan huligaanien ja sakilaisten maailma?

Noin 10 myyttiä feminismistä

Noin 10 myyttiä feminismistä

Tuotenumero: 9789522229618
Tekijät: Abdulkarim, Maryan; Talvitie, Eveliina; Pitkänen, Jyri
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Kaksi erilaista elämää. Kaksi suomalaista naista. Molemmista tuli isona feministi. Maryan Abdulkarim ja Eveliina Talvitie ovat kohdanneet paljon sitkeästi eläviä feminismiin liittyviä uskomuksia ja hokemia, joista useat eivät pidä paikkaansa. Toisin sanoen kyse on eräänlaisista myyteistä. Tässä kirjassa nuo myytit murretaan, kuoritaan ja pilkotaan paloiksi. Tarjolla on herkullisia väitteitä ja sitäkin herkullisempia vastaväitteitä. Tämä kirja on ajattelevien ja kysyvien ihmisten kirja kaltaisilleen: ”Kuka nyt helppoa haluaa, kun voi saada haastavaa.”

Onnistumisen taidot

Onnistumisen taidot

Löydä tie tavoitteisiin

Tuotenumero: 9789522888594
Tekijät: Kaski, Satu; Miettinen, Marianne
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Jokaisella on elämässään tavoitteita, esimerkiksi kestävä parisuhde, opiskelupaikka, uuden taidon oppiminen tai vaikkapa oman urheilulajin maailmanmestaruus. Tiet niissä onnistumiseen voivat olla monenlaisia, joskus helppoja, sattumallakin höystettyjä, joskus taas suuria ponnisteluja vaativia. Tavoitteet voivat olla henkilökohtaisia tai ryhmän yhteisiä. Onnistumisen taidot kertoo, kuinka tavoitteisiin kannattaa pyrkiä ja miten ne saavutetaan. Onnistumista lähestytään yksilön, ryhmän ja johtamisen näkökulmista niin arkisessa elämässä, urheilussa kuin työelämässäkin. Positiivisen psykologian lähtökohtiin tukeutuva teos soveltuu kaikille, jotka haluavat tehdä tavoitteestaan totta - yksin tai yhdessä.

Iloa ja elämänvoimaa

Iloa ja elämänvoimaa

Tuotenumero: 9789522888341
Tekijät: Kaskinen, Anna-Mari; Immonen, Minna L.
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Anna-Mari Kaskisen toivontäyteiset runot ja Minna L. Immosen hehkuvat akvarellit kantavat kevään ilosanomaa. Valo ja vihreys tuovat muassaan elämänvoimaa, ja kuin huomaamatta talven kalventama mieli herää iloon.

Verensiirto-opas

Verensiirto-opas

Tuotenumero: 9789516567757
Tekijät: Savolainen, Eeva-Riitta; Koski, Tomi; Mahlamäki, Eija; Sainio, Susanna; Salmela, Katja; Tienhaara, Anri
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Opas on laadittu käytännön työn apuvälineeksi verensiirtoja tekeville hoitoyksiköille ja verikeskuksissa työskenteleville. Opas sisältää suositukset toimintatavoiksi ja toimii laatukäsikirjana. Teos on hyödyllinen myös oppimateriaalina peruskoulutuksesa, työhön perehdyttämisessä ja koulutuksessa.

Nuoruuden ääni

Nuoruuden ääni

Ylioppilasaineiden valioita

Tuotenumero: 9789522229663
Tekijät: Helttunen, Anne; Hyytiäinen, Sari; Koivukangas, Ulla; Virtanen, Liisa
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Ylioppilasaineen kirjoittaminen on jokaista lukion käynyttä ikäluokkaa yhdistävä kokemus. Abivuonna kirjoitetuissa aineissa kaikuu ajaton nuoruuden ääni - palava intohimo elämään sekä usko tulevaisuuteen. Nuoruuden ääni -kirjaan on koottu tunnettujen suomalaisten ylioppilasaineita vuosien varrelta. Teos sisältää muun muassa Paavo Haavikon, Karo Hämäläisen, Juha Itkosen, Eino Leinon ja Sofi Oksasen ylioppilasaineet. Mitä he ovat ajatelleet ja kirjoittaneet omana abivuonnaan? Ainutlaatuinen lahjakirja kevään ylioppilaalle.

Arttu Tirttu herää henkiin

Arttu Tirttu herää henkiin

Tuotenumero: 9789522889331
Tekijät: Kaarla, Riina; Kaarla, Sami
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Mielekästä elämää

Mielekästä elämää

Ajatuksia hyvinvoinnista ja elämän tarkoituksesta

Tuotenumero: 9789522888624
Tekijät: Vikström, John
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Mikä on elämässä tärkeää? Vanhemmalla iällä puhe kääntyy yhä useammin erilaisiin vaivoihin. Tässä pienessä kirjassa arkkipiispa John Vikström pohtii terveyttä, sairautta ja elämän tarkoitusta. Terveys ei ole vain fyysistä hyvinvointia, vaan siihen liittyy myös henkinen, sosiaalinen ja hengellinen ulottuvuus. Tärkeämpää kuin se, miten voimme, on se miten suhtaudumme elämään. Näemmekö elämässä merkitystä - niin päivittäisessä arjessa kuin elämän kokonaisuudessa? Viisas onnittelukirja yhdistää tietoa, elämänkokemusta ja toivoa. Raikas valokuvakuvitus rytmittää lukukokemusta.

Pohjola, Atlantti, maailma

Pohjola, Atlantti, maailma

Tuotenumero: 9789522229151
Tekijät: Kananoja, Kalle; Tähtinen, Lauri
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Teos kertoo Pohjolan pitkästä atlanttisesta historiasta. Kirjassa esitellään varhaismodernin aikakauden suomalaisia ja skandinaavisia henkilöitä ja ilmiötä, joiden kohtalot risteävät Atlantilla erinäisissä kehityskuluissa 1600-luvulta 1900-luvun alkupuolelle. Tähän pohjoismaisten toimijoiden joukkoon kuului yrittäjiä, sotilaita, merimiehiä ja luonnon- tai historiantutkijoita sekä suuri joukko yksilöimättömiksi jääviä siirtolaisia. Siirtolaisuus oli Atlantin historian keskeisiä piirteitä ja muodosti perustan monitahoiselle vuorovaikutukselle, jonka luonnollisena ja väistämättömänä seurauksena kulutustottumukset ja käsitykset maailmasta muuttuivat. Perinteisen ja paikallisen rajat hämärtyivät kulttuurien sekoittumisen ja globalisoitumisen edetessä. Teoksen artikkelit kuvaavat Atlantin historian tutkimushaasteita ja kysyvät, mitä Atlantin historia ja globaalihistoria voivat tarjota suomalaisille historiantutkijoille, -opiskelijoille ja lukijoille. Tekijät osoittavat, että atlanttinen historia on ollut osa pohjoismaista historiaa, mistä syystä sen tulisi myös laajemmin olla osa suomalaista historiankirjoitusta. Kuten useat kirjan tapaustutkimukset osoittavat, varhaismoderni Pohjola ja siihen linkittyvä Atlantti olivat lähtökohtaisesti ylirajaisia tiloja, joiden perintö kantoi myös 1900-luvulle. Artikkelikokoelma edustaa uusinta kotimaista ja kansainvälistä tutkimusta Atlantin historian alalla ja perustuu monipuolisiin alkuperäislähteisiin. Teos soveltuu historian oppikirjaksi sekä kaikille globaalihistoriasta kiinnostuneille lukijoille. FT Kalle Kananoja on historiantutkija, jonka tutkimusteemat ovat keskittyneet orjuuden ja orjakaupan sosiaalihistoriaan sekä kulttuurien väliseen lääkinnälliseen vuorovaikutukseen globaalihistoriassa. FT Lauri Tähtinen on historiantutkija, jonka tutkimusaloja ovat aate-, kulttuuri- ja oikeushistoria. Hänen aikaisemmat julkaisunsa ovat käsitelleet uskonnon ja poliittisen talouden yhteiskunnallisia yhteyksiä sekä näiden pitkiä jatkumoja.

Lexicon neolatinum dissertationum Academiae Aboensis 1642-1828

Lexicon neolatinum dissertationum Academiae Aboensis 1642-1828

Uuslatinan sanasto Turun akatemian väitöskirjoissa 1642-1848

Tuotenumero: 9789522229328
Tekijät: Pitkäranta, Reijo
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Lexicon neolatinum / Uuslatinan sanasto on kaksikielinen historiallinen sanakirja, jonka hakusanat on koottu Turun akatemiassa 1642-1828 julkaistuista yliopistollisista väitöskirjoista. Tämä on ensimmäinen latinan kielen glossaario, joka perustuu 1600-luvulla laadittujen tekstien lisäksi myös 1700-1800-luvuilla kirjoitettuun materiaaliin. Teokseen sisältyy yli 6 000 uuslatinan sanaa, joista noin 5 500 mainitaan latinan sanakirjassa nyt ensimmäisen kerran. Teos on suunnattu latinan kielen ja erityisesti uuslatinan leksikografian tutkijoille ja muille latinankielisen terminologian historiasta kiinnostuneille. Lisäksi sanakirja voi hyödyttää maamme 1600-1800-lukujen oppi- ja tiedehistorian tutkijoita. Tekijä on latinan kielen dosentti ja klassillisen filologian (klassisk filologi) dosentti.

Hyödyllisen tiedon piirit

Hyödyllisen tiedon piirit

Tutkimuksia papistosta, rahvaasta ja tiedon rakentumisesta 1700-luvulla

Tuotenumero: 9789522229311
Tekijät: Laine, Esko M.; Ahokas, Minna
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Tieto määritti tunnetusti valistuksen vuosisataa, mutta mitä sillä 1700-luvulla tarkoitettiin? Tiedonsosiologian klassikoiden Peter L. Bergerin ja Thomas Luckmannin mukaan tieto rakentuu sosiaalisten vuorovaikutustilanteiden ja prosessien tuloksena. Tiedon historia kattaa siksi laajemman tiedon muotojen kirjon kuin tieteen historia. Siihen kuuluu olennaisesti myös unohtuneiden, harvinaisten ja tuhoutuneiden tiedonmuotojen tarkastelu. Tietoon liittyi 1700-luvulla olennaisesti hyöty, joka muodosti keskeisen osan vapaudenajan ruotsalaista kulttuuria erityisesti 1730-1760-luvuilla. Hyödyllinen tieto johdatti myös oikeanlaiseen oppiin ja elämäntapaan. Hyödyllisen tiedon piirit -teoksessa viisi kirja- ja kirkkohistorian tutkijaa analysoi tietoa ja tiedon verkostoja. Esille nousevat kysymykset oikeudesta tietoon ja sen välittämiseen, tiedon ja uskon suhde sekä tiedon levittämisen moninaiset pyrkimykset esimerkiksi lastenkirjojen, almanakkojen ja Pro Fide et Christianismo -seuran julkaisujen muodossa. Teoreettisista lähtökohdistaan huolimatta teos tarjoaa runsaasti yleistajuisia virikkeitä tiedon merkityksen pohtimiseen totuudenjälkeiseksi kutsuttuna aikanamme.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?