slider2

Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla

Rakkauden haavoja

Tuotenumero: 9789526711782
Tekijät: Kallio, Satu
Kustantaja: PT-Kustannus

Lue referaatti

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla – Rakkauden haavoja on psykologi Satu Kallion esikoisteos. Kirja käsittelee aikuisten kiintymyssuhteita, pitkiä parisuhteita ja niiden traagistakin katkeamista. Kallio on syvähaastatellut kymmentä ammattiauttajaa ja kirjoittanut heidän kertomuksensa tarinoiksi, joista lukijat voivat löytää samastumiskohteita elämänsä ihmissuhteisiin. Tarinoissa avautuvat elämän onnen hetket sekä dramaattisuus. Kertojat pohtivat myös eron jälkeistä aikaa ja omaa osuuttaan parisuhteensa vaikeuksiin. Terapeutit kertovat koskettavasti pitkän parisuhteensa hyvistä ja vaikeista ajoista, perheen perustamisesta ja eron raastavuudesta. Parit tuovat suhteeseen aiemmat kokemuksensa kiintymyssuhteista; aikuisen rakkaussuhdetta on vaikeaa ymmärtää ilman hänessä olevaa lapsuudenmaailmaa. Kun pariskunta menee naimisiin, heiltä tulisikin kysyä: ’Haluatko ottaa vastaan sen puolen itsessäsi ja toisessa, jota et vielä tunne?’ Ammattiauttajilla on suhteissaan samanlaisia ongelmia kuin kellä tahansa. Eroon liittyvien tunteiden – heikkouden, haavoittuvuuden, kateuden – työstäminen auttaa ymmärtämään myös asiakkaiden tuskaa ja vaikeutta. Myös vanhempien tukeminen, niin että he pystyvät olemaan herkkiä lastensa surulle ja lohdutuksen tarpeelle, on tärkeä osa eroterapiaa. Teoksen laadukkaat kuvat sopivat kokonaisuuteen erinomaisesti. Ne synnyttävät ajatuksia ja tukevat lukijan pohdintaa. Kirja avaa intensiivisen lukukokemuksen ja uusia näköaloja suhteiden monimutkaiseen dynamiikkaan.

Käyttökielioppi

Käyttökielioppi

Tuotenumero: 9789517469685
Tekijät: Alho, Irja; Kauppinen, Anneli
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Teos on Ison suomen kieliopin hengessä kirjoitettu moderni kielitiedon oppikirja. Siinä kieliopin eri tasot kuten sanaluokat, muodot ja rakenteet esitetään yhteydessä puhutun ja kirjoitetun kielen merkityksiin ja käyttötarpeisiin. Kirjassa näytetään, miten kieliopin käsitteiden avulla voi päästä sisään kielen monimuotoisuuteen. Lisäksi suomen kielen erityispiirteitä havainnollistetaan vertailemalla niitä muiden kielten ominaisuuksiin. Tässä kirjassa kielioppi on ensi sijassa kuvaus kielestä, mutta se nähdään myös kielenkäytön voimavarana. Sovitut kirjoitetun kielen normit esitetään tiiviisti erikseen, ja kielenkäytön normien perusteita havainnollistetaan käytön kautta. Käyttökielioppi on tarkoitettu yliopiston kurssikirjaksi. Se sopii muun muassa opettajiksi opiskeleville, jotka tarvitsevat tietoa kieliopin suhteesta elävään kielenkäyttöön.

Kiistellyt tiet terveyteen

Kiistellyt tiet terveyteen

Parantamisen monimuotoisuus globaalihistoriassa

Tuotenumero: 9789522228406
Tekijät: Hokkanen, Markku; Kananoja, Kalle
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Terveys ja sairauksien hoitaminen ovat olleet keskeisiä kysymyksiä kautta ihmiskunnan historian. Ihmiset ovat etsineet moninaisia teitä terveyteen, ja nämä tavat ovat usein kietoutuneet kysymyksiin tiedosta, vallasta, politiikasta ja moraalista. Parantamisesta ovat kamppailleet miehet ja naiset, papisto ja lääkärit, eliitit ja rahvas, alkuperäiskansat ja kolonialistit. Suositut parantajat ovat olleet toisille noitia, puoskareita tai vaarallisia poliittisia agitaattoreita. Tämän teoksen tutkimusartikkelit käsittelevät parantamisen asemaa eri aikoina eri puolilla maailmaa Suomesta Aasiaan, Afrikkaan ja Amerikkaan. Kirjassa pureudutaan parantamisen monimuotoisuuteen ja eritellään niitä argumentteja, joita parantamisen puolesta ja vastaan on esitetty. Tekijät tarkastelevat, mihin parantamismuotojen suosio tai epäsuosio perustuvat, miten uusia lääkintäkeinoja on omaksuttu kulttuurirajojen yli ja miten eri parantamismuotoja on pyritty kieltämään. Lajissaan ensimmäinen suomalainen artikkelikokoelma edustaa uusinta kotimaista ja kansainvälistä tutkimusta terveyshistorian alalla ja perustuu monipuolisiin alkuperäislähteisiin ja kenttätöihin. Kirjoittajat ovat historioitsijoita, antropologeja, folkloristeja ja uskontotieteilijöitä Suomesta, Yhdysvalloista ja Trinidadista. Teos sopii oppikirjaksi historian, etnologian, antropologian, yhteiskuntatieteiden ja terveystieteiden aloille sekä kaikille globaaleista terveyskysymyksistä kiinnostuneille lukijoille.

Suomalaiset pappilat

Suomalaiset pappilat

Tuotenumero: 9789522228512
Tekijät: Knapas, Marja Terttu; Heikkilä, Markku; Åvist, Timo
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Pappilat ovat olleet esikuvia suomalaisissa kyläyhteisössä. Niiden arkkitehtuuri, taloudenpito ja puutarhat ovat vaikuttaneet monella tapaa maaseudun kehitykseen ja elinolojen parantumiseen. Monella paikkakunnalla pappila on ollut hengellisen ja henkisen elämän keskus, jonka vaikutus on vanhojen pappissukujen keskinäisten sukulaissuhteiden välityksellä ulottunut paljon paikallisyhteisöä laajemmalle. Suomalaiset pappilat esittelee edustavan kokoelman mielenkiintoisia pappiloita ja niiden asukkaita eri puolilla Suomea 1700-luvulta 1900-luvulle. Teos käy myös läpi pappiloiden historiaa, merkitystä, arkkitehtuuria ja puutarhoja. Teoksen näyttävän ja runsaan kuvituksen on koonnut Sirkku Dölle.

Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen

Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen

Rahvaan lukukulttuurin kehitys varhaismodernina aikana

Tuotenumero: 9789522228628
Tekijät: Laine, Tuija
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Aapisen ja katekismuksen tavaamisesta itsenäiseen lukemiseen luotaa kansanihmisten lukemiskulttuuria 1600-luvulta 1800-luvun alkuun. Tuona aikana lukeminen kehittyi pikkuhiljaa katekismuksen tekstien toistolukemisesta kohti monipuolisempien, usein edelleen uskonnollisten tekstien, kuten hartauskirjojen, postillojen ja Raamatun itsenäistä lukemista ja jopa niiden synnyttämien lukukokemusten ylös kirjaamista. Teos on tieteellinen tutkimus, joka on tarkoitettu kaikille lukemisen historiasta kiinnostuneille. Se valottaa lukemisen historian tutkimukseen liittyviä näkökulmia, kokoaa yhteen varhaisemman suomalaisen lukemistutkimuksen tuloksia ja tuo uutta tietoa tavallista kansaa varten kirjoitetuista kirjoista sekä niiden käyttötarkoituksesta ja levinneisyydestä.

Uusi Viron historia

Uusi Viron historia

Tuotenumero: 9789522228383
Tekijät: Zetterberg, Seppo
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Uusi Viron historia on tietopaketti Viron-matkailijoille ja naapurimaasta kiinnostuneille. Se kertoo Viron ja sen asukkaiden vaiheista jääkaudesta aina syksyyn 2016 saakka, jolloin Kersti Kaljulaid ensimmäisenä naisena valittiin tasavallan presidentiksi. Viro on hyvä esimerkki maasta, jonka nykyisyyttä ei voi ymmärtää paneutumatta maan varhaisempiin vaiheisiin. Viron kohtaloon on vaikuttanut voimakkaasti sijainti idän ja lännen välillä: maa on ollut milloin taistelukenttä, milloin taas lännen puskuri itää vastaan. Varhaisesta historiastaan lähtien Viro on ollut kulkureitti niin kaupalle ja kulttuurille kuin armeijoillekin. Maan sijainti on tuonut mukanaan sotia ja miehityksiä, mutta samalla se on tuonut Viroon kauppaa ja kulttuurivaikutteita. Tekstiä täydentävät havainnolliset kartat sekä runsas kuvitus. Seppo Zetterberg on Tarton yliopiston kunniatohtori, Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen ja Opetatud Eesti Selts -seuran kunniajäsen.

Caesar van Everdingen

Caesar van Everdingen

Painting Beauty

Tuotenumero: 9789462621084
Tekijät: M. Klinkert, Christi; Bleyerveld, Yvonne
Kustantaja: Waanders Uitgevers, Zwolle

Lue referaatti

A painter in the polished style - this was Caesar van Evendingen (1616/1617-1678). The exhibition and richly illustrated cataloque Painting Beauty: Caesar van Evendingen prove conclusive that Van Everdingen belongs in the gallery of honour of the Golden Age. English texts. Size 23 x 27 cm, 208 pages.

Valo muuttaa kaiken

Valo muuttaa kaiken

Tuomo Sepon kokoelma

Tuotenumero: 9789527067437
Tekijät: Pettersson, Susanna; Huusko, Timo; Bondsorff, Anna-Maria von
Kustantaja: Ateneumin taidemuseo

Lue referaatti

Runsaasti kuvitettu Valo muuttaa kaiken - Tuomo Sepon kokoelma -näyttelyluettelo sisältää Ateneumin museonjohtaja Susanna Petterssonin artikkelit keräilyn kiehtovasta historiasta sekä Tuomo Seposta keräilijänä. Ateneumin intendentti Timo Huuskon taiteilijakohtaiset tekstit valottavat muun muassa Ina Collianderin, Reino Hietasen, Pentti Kaskipuron, Tapani Raittilan, Nina Ternon ja Ellen Thesleffin merkitystä Tuomo Sepon kokoelmassa. Muita kokoelman taiteilijoita ovat muun muassa H. Ahtela, Niilo Hyttinen, Väinö Kamppuri, Anitra Lucander, Elga Sesemann, Kain Tapper, Rafael Wardi ja Veikko Vionoja. Suomenkielinen, kirja saatavana myös ruotsinkielisenä: Ljus förändrar allt - Tuomo Seppos samling.

Olli Linjalan Asenteen kultainen kirja

Olli Linjalan Asenteen kultainen kirja

Tuotenumero: 9789526829371
Tekijät: Vuorio, Pauli
Kustantaja: Power Competence

Lue referaatti

Konkurssi nielaisi menestyneen mainostoimiston. Se muutti Olli Linjalan elämän. Tilanne tuntui sietämättömältä. Elämäntyö, yritys, omaisuus, status jopa "hyvät kaverit" olivat mennyttä. Pakko on paras muusa. Olli kehitti kaikille sopivan asennekoulutuksen. Syntyi legendaarinen Aurinkoinen Palvelu- ja Laatuasennekoulutus. JCI palkitsi sen 1989 maailman parhaana yhteiskuntaa kehittävänä koulutuksena. Noin miljoona osallistujaa on nähnyt Linjalan esiintyvän. Linjala on kiertänyt myönteisen asenteen "matkasaarnaajana" yli kolme miljoona kilometriä. Asenteen kultaiseen kirjaan kiteytyy Olli Linjalan opit ja se, kuinka mahtava on asenteen voima.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?