Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Puheen illuusio suomenkielisessä kaunokirjallisuudessa

Puheen illuusio suomenkielisessä kaunokirjallisuudessa

Tuotenumero: 9789522224163
Tekijät: Tiittula, Liisa; Nuolijärvi, Pirkko
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Teoksessa analysoidaan, millaisia kielimuotoja eri aikoina on käytetty puhutun kielen illuusion luomiseksi ja miten kirjailijat ja suomentajat luovat puheenomaisuutta kertojanääneen ja dialogiin. Kotimaisen kirjallisuuden analyysi tuo esiin suomen kielen keinot ja niiden käytön, suomennoskirjallisuuden analyysi taas sen, millaista suomea kääntäjä luo ja mikä on suomennosten rooli kirjallisuuden kielen maailmassa. Kirja on tarkoitettu kielen ja kirjallisuuden parissa työskenteleville, mutta myös muille aihepiiristä kiinnostuneille lukijoille.

Opi värit Miinan ja Manun kanssa

Opi värit Miinan ja Manun kanssa

Värityskirja

Tuotenumero: 6411911065769
Tekijät: Teerenhovi, Suvi
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Väriä maailmaan! Pienten lasten oma oppimiskirja värien maailmaan. Nyt väritetään Miinan ja Manun kanssa ja opitaan tunnistamaan punainen, keltainen ja sininen. Yhdessä harjoitellaan isojen värityskuvien kanssa miten syntyvät vihreä, oranssi ja violetti! Kivaa puuhaa isoille ja pienille värittäjille! 32 s.

Pöllöristikot 5+

Pöllöristikot 5+

Tuotenumero: 6411911065776
Tekijät: Niemenmaa, Essi; Teerenhovi, Suvi
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Tervetuloa pöllöristikoiden maailmaan! Tässä kirjassa voit harjoitella ristikoiden ratkaisemista. Kirjoitustaidon lisäksi tarvitset vain ripauksen uteliaisuutta! Värikkäät kuvat kertovat vihjeet, ja viisaat pöllöt ovat seuranasi. Tartu kynään, ja ei kun ratkomaan!

Perhonen joka kadotti siipensä

Perhonen joka kadotti siipensä

Tuotenumero: 9789527300008
Tekijät: Sandberg, Camilla; Paronen, Tina; Rantalainen, Tuija; Roine-Auvinen, Eila
Kustantaja: Sandcastle Productions

Lue referaatti

Tarina Onni perhosesta ja viisaasta Pöllovaarista johdattaa Mesimetsään. Yötaivasta valaisee täysikuu. Metsästä kantautuu Onnin korviin kutsuva laulu. Pöllövaari opastaa Onnia löytämään itselle tärkeät asiat. Juuri ne, jotka tekevät Onnin iloiseksi ja hänen elämänsä oman näköiseksi. Kädessäsi on satu, jonka avulla on mahdollista keskustella lasten kanssa heille tärkeistä asioista ja tunteista. Satu sisältää myös äänikirjan. Äänikirjan tulkitsee Eila Roine-Auvinen. Pöllövaarin laulu on nuotteina ja ladattavana äänitiedostona. Satukirjan lopussa on pedagogiset ohjeet oppituntikäyttöön.

Miina ja Manu maalla

Miina ja Manu maalla

Maatilalla : Markkinoilla : Kotiaskareita : Onkimatka

Tuotenumero: 9789518669183
Tekijät: Teutori; Mäkineva, Jarkko; Teutori; Mäkineva, Jarkko; Hihnala, Paula
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Miina ja Manu -kirjoista ovat monet lapset oppineet maaseutuelämän perusasioita. 64-sivuinen yhteispainos Miina ja Manu maalla tuo neljä riemukasta kirjaa yksiin kansiin. Maatilalla -kirjassa kissasisarukset viettävät kesän maatilalla ja osallistuvat tilan töihin. Markkinoilla -tarinassa Miina ja Manu vierailevat Wanhan ajan Markkinoilla ja tutustuvat muun muassa vanhoihin työmenetelmiin kuten tervanpolttoon. Kotiaskareita -kirjassa sisarukset tekevät kodin perusasioita, muun muassa lumitöitä talvella. Onkimatka -kirjassa liikutaan vesillä ja narrataan kaloja Erakko-Hermannin matkassa. Tarinat: Teutori ja Jarkko Mäkineva, kuvitus: Teutori ja Jarkko Mäkineva, toimittaja Paula Hihnala.

Poriseva puuro

Poriseva puuro

Ryhmätoimintaa pienille ja isoille

Tuotenumero: 9789522880222
Tekijät: Reftel, Johan; Reftel, Kristina; Brosché, Henrik; Hirvikorpi, Susanna
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Mikään ei saa ihmisiä toimimaan yhdessä yhtä nopeasti kuin yhteinen leikki. Poriseva puuro on runsas paketti leikkejä ja muita toiminnallisia harjoitteita niin tutustumiseen ja ryhmäytymiseen kuin lämmittelyyn ja energian purkamiseen. Harjoitteet on suunnattu erityisesti lapsi- ja nuorisoryhmille, ja ne toimivat koululuokissa, leireillä, kerhoissa ja erityisen hyvin uuden ryhmän aloittaessa toimintansa. Kirja on kooste kahdesta ruotsalaisesta teoksesta. JOHAN JA KRISTINA REFTEL ovat koulutukseltaan pedagogeja: Johan on seurakunnan nuorisonohjaaja ja Kristina vapaa-ajanohjaaja. Nykyään molemmat tekevät pääasiassa kirjoja.

Nuoren seurakunnan veisukirja 2015

Nuoren seurakunnan veisukirja 2015

Tuotenumero: 9789522880284
Tekijät: Perttilä, Markku; Pentti, Matteus
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kirjan 10. laitos tarjoaa monipuolisen kokoelman uusia ja vanhoja veisuja teemoista elämä, usko ja rukous. Mukana on siis jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin lainattua, mutta kaikki ehtaa punaista.

Karjalan räyhähenget

Karjalan räyhähenget

Tuotenumero: 9789522229632
Tekijät: Klemettinen, Pasi
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Tammikuun 12. päivänä vuonna 1885 poltergeist saapui Martinien torppaan Ylöjärvellä. Efraim ja Eva Martin katsoivat kauhuissaan, kun heidän talonsa esineet alkoivat lentää ilmassa huoneiden poikki. Sanomalehdissä uutisoitu tapaus houkutteli paikalle uteliaita, ja Martinit asetettiin syytteeseen noituudesta. Ylöjärven poltergeist on Suomen historian tunnetuin räyhähenki, mutta ei suinkaan ainoa. 1800-1900-lukujen taitteessa Suomi tuntui olevan täynnä poltergeist-tapauksia, erityisesti Karjalan alueella. Kuka piru oli kaiken takana? Karjalan räyhähenget johdattaa lukijan pirujen jäljille, Myllymäen kummituksesta Uuksujärven raaputtajaan. FT Pasi Klemettinen on mellastavista piruista väitellyt perinteentutkija.

Kuolleen meren kristallit

Kuolleen meren kristallit

Romaani

Tuotenumero: 9789526788531
Tekijät: Pekkarinen, Immo
Kustantaja: IAMBooks

Lue referaatti

Traumaa ja siitä toipumista ei ole käsitelty suomalaisessa romaanikirjallisuudessa. Romaanissa Kuolleen meren kristallit päähenkilö Zak joutuu huomaamaan, että opinnot ja ihmissuhteet eivät onnistu. Hän juoksee unelmien perässä, jotka mielen hämärissä muuttuvat painajaisiksi. Teoksen nimi, Kuolleen meren kristallit, viittaa sisäiseen autiuteen, mihin trauma pahimmillaan johtaa. Traumasta kärsivä yrittää selviytyä arkielämän vaatimuksista niillä eväillä, joita hänellä on jäljellä, ja yhden ihmisen trauma vaikuttaa tavalla tai toisella myös kaikkiin tämän ympärillä. Tavanomaisessa psykoterapiassa traumaa ei välttämättä tunnisteta. Zakin kohdalla väärä diagnoosi johtaa turhautumiseen ja tilan huononemiseen, kun kehollinen alivireystila tulkitaan psyykkiseksi masennustilaksi. Zak tuntee itsensä lopulta "eläväksi ruumiiksi", eikä hän näe keinoa toipua "sielun puutumisesta", mikä johtaa itsemurhayritykseen. Teoksessa päädytään kuitenkin tunnistamaan trauma. Ja romaanissa syntyy lopulta sovinto, kun päähenkilö Zak ymmärtää oman traumahistoriansa sekä sen, kuinka paljon yhteistä eri sukupolvien kokemistavoissa loppujen lopuksi löytyy.

Miina ja Manu esikoulussa

Miina ja Manu esikoulussa

Tuotenumero: 9789518669190
Tekijät: Teutori; Teutori
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Nelly-tädin esikoulussa on tutustumispäivä. Miina ja Manu ystävineen lähtevät selvittämään, mitä kaikkea esikoulussa tehdään. Kissasisarukset saavatkin huomata, että oppiminen leikin avulla on lystikästä puuhaa! Lisäksi Manusta paljastuu oikea matikkanero! Rakastetun Miina ja Manu esikoulussa -kirjan uudistettu ja ajantasaistettu 24. painos. Teksti on ladottu kouluopetuksen mallikirjaimin.

Vaahtopäät Purjehdusleirillä

Vaahtopäät Purjehdusleirillä

Vilskettä vesillä 1

Tuotenumero: 9789526890708
Tekijät: Suursalmi, Lissu; Rahkonen, Pekka
Kustantaja: Bavion Books

Lue referaatti

VAAHTOPÄÄT INNOSTAA LAPSET VESILLE Vaahtopäät Purjehdusleirillä opettaa mieleenpainuvalla tavalla hauskalla ja todenmukaisella tarinalla purjehduksen perusteet. Kirja hälventää lajin harrastamiseen kohdistuvia ennakkoluuloja ja innostaa vesille. Hauskassa VAAHTOPÄÄT Purjehdusleirillä kirjassa kuusi alakouluikäistä lasta tutustuu toisiinsa purjehdusleirillä. He opettelevat yhdessä leirielämää ja jollapurjehduksen alkeita. Leirillä he oppivat huolehtimaan itsestään, huomioimaan toisiaan ja käsittelemään omia tunteitaan turvallisten ohjaajien Sisun ja Mariannen kanssa. Tarina kuvataan lasten silmin. Vaahtopäät Purjehdusleirillä on uusi, hauska lastenkirja monipuolisesta purjehdusleiristä. Kirjan innostava tarina kuudesta Vaahtopäästä opettaa lapsille purjehduksen alkeet kuin vahingossa. Se houkuttelee maakravut vesille ja auttaa jollapurjehtijoita kertaamaan lajin perusteita.

Våghalsarna på seglingsläger

Våghalsarna på seglingsläger

Ståhej på sjön 1

Tuotenumero: 9789526890715
Tekijät: Suursalmi, Lissu; Rahkonen, Pekka; Bjurström, Laila
Kustantaja: Bavion Books

Lue referaatti

VÅGHALSARNA INSPIRERAR BARNEN TILL SJÖSS VÅGHALSARNA PÅ SEGLINGSLÄGER lär ut seglingens grunder genom en rolig och verklighetstrogen berättelse som hjälper barn att minnas. Boken skingrar de fördomar som finns om segling och inspirerar till att fara ut på sjön. I den skojiga boken VÅGHALSARNA på seglingsläger träffar sex barn i lågstadieåldern varandra på ett seglingsläger. Tillsammans bekantar de sig med lägerlivet samt lär sig grunderna i segling. På lägret lär de sig att ta hand om sig själva, att ta hänsyn till varandra och att hantera sina egna känslor tillsammans med sina trygga instruktörer Sisu och Marianne. Berättelsen berättas ur barnens synvinkel. Våghalsarna på seglingsläger är en ny, rolig barnbok om ett mångsidigt seglingsläger. Bokens inspirerande berättelse om sex Våghalsarna lär barnen grunderna i segling lekande lätt. Den lockar landkrabbor till sjöss och hjälper jolleseglare repetera grunderna i segling.

Taikinakirja

Taikinakirja

Yhdestä taikinasta useampi herkku

Tuotenumero: 9789522888396
Tekijät: Moilanen, Mari
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Kääretorttuja, piirakoita, pannukakkuja, banaanikakkua. Kirja esittelee kekseliäitä luottoreseptejä arkeen ja juhlaan. Helppoja herkkuja voi tehdä moneen makuun, sillä samasta taikinasta muokataan niin suolaista kuin makeaa tai muuten vaan monenlaisia makupaloja - erikoisruokavalioita unohtamatta. Taikinakirja on ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilasen neljäs, silmänruokaa, tuoretta reseptiikkaa ja leivontavinkkejä viljelevä teos kaikille leivonnasta innostuneille. Mari Moilanen on ruokatoimittaja ja -kuvaaja sekä ammattibloggaaja. Hän pitää suosittua Jotain maukasta -blogia ja on julkaissut mm. teokset Sitä parempi soppa. Puoli kuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään (2015) ja Syötäviä vietäviä. Lahjoja keittiöstä (2016).

Pottamusiikkia

Pottamusiikkia

Tuotenumero: 9789522888822
Tekijät: Genechten, Guido van; Tonteri, Maisa
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Musiikki on kaikkialla, se on ihan totta. Tämän kirjan muusikoille tarvitaan vain potta! Potalle oppiminen vaatii kärsivällisyyttä niin pienokaiselta kuin aikuiseltakin. Pottamusiikkia-kirja tukee tärkeää elämänvaihetta lämpimällä huumorilla, hauskojen riimien ja valloittavien eläinhahmojen tuottaman pottamusiikin siivittämänä. Yksi eläin kerrallaan pääsee koettamaan ja soittamaan pottamusiikkia, ja pieni lukija saa nappia painamalla kuunnella huiman lopputuloksen. Lopuksi on yhteismusisoinnin aika. Mainion, värikylläisen kirjan avulla potalle opettelusta tulee hauska hetki perheen pienimmille. Laadukkaasti toteutetut ääniefektit kestävät kuuntelua yhä uudestaan. Tämän kirjan avulla lapsi ei malta poistua potalta! Guido van Genechten (s. 1957) on lukuisia kertoja palkittu belgialainen lastenkirjailija ja kuvittaja. Hänen värikkäät lastenkirjansa ovat saavuttaneet suuren suosion ja niitä on julkaistu kymmenillä eri kielillä.

Viisi vuodenaikaa

Viisi vuodenaikaa

Runoja

Tuotenumero: 9789522889164
Tekijät: Itkonen, Jukka
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

”Keltaiset lehdet hiekalla, kuljen kultaista polkua pitkin. Lehdet leijuvat maahan ja langenneet enkelitkin. En tarvitse katua mitään elämäni tässä kohtaa. Taivas on puhtaaksi itketty ja syksyinen aurinko hohtaa.” Vuodenajat vaihtuvat ja vuodenkierto toistuu, mutta jo keväällä meissä asuu saapuva syksy. Ilo ja kauneus, suru ja luopuminen kulkevat täällä rinnan. Jokainen uusi päivä on ihmetyksen arvoinen. Viisi vuodenaikaa on täynnä lempeää elämänfilosofiaa. Jukka Itkosen runot ovat koskettavia, lämpöisiä ja viisaita. Runojen maailma on kiirettä vailla ja niiden katse myötätuntoinen. Olemme täällä myös toistemme vuoksi. Jukka Itkosen tuotanto on laaja ja monipuolinen. Hänen tekstinsä ja lämpimän hyväntuulinen elämänfilosofiansa puhuttelevat suurta lukijakuntaa.

Pienen oma kirja

Pienen oma kirja

Muistoja ensi vuosistani

Tuotenumero: 9789522889157
Tekijät: Virtanen, Outi
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Näitä hetkiä ei haluaisi unohtaa. Miten pieneltä näytit syntyessäsi, ja miten hurjaa vauhtia kasvoit. Mitä ihailevaa isosetä ja naapurintäti sinusta tokaisivatkaan? Kuinka opit vilkuttamaan ja laskit ensimmäistä kertaa liukumäestä. Miten äkkiä maailmasi laajentui. Haluamme muistaa lempilelusi ja hassut juttusi. Ja ne kaikki hauskat juhlat ja yhteiset puuhat tärkeiden ihmisten kanssa. Tähän mainioon kirjaan tuo kaikki on ilo tallettaa. Pienen oma kirja sopii monenlaisille perheille, ja siihen on helppo ja hauska täyttää omia tärkeitä asioita.

Tää on meidän maailma!

Tää on meidän maailma!

Pedagoginen dokumentointi varhaiskasvatuksessa

Tuotenumero: 9789522887924
Tekijät: Rintakorpi, Kati; Vihmari- Henttonen, Elsa
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Tää on meidän maailma! tarkastelee varhaiskasvatuksessa tapahtuvaa dokumentointia lapsilähtöisestä, kokonaisvaltaisesta ja pedagogisesta näkökulmasta. Pedagogiseen dokumentointiin sisältyy paljon riemua, oivalluksia ja oppimista, mutta myös turhautumista ja eettisiä haasteita. Pedagoginen dokumentointi elää arjessa. Se muuttuu ja muuttaa, haastaa ja rakentaa. Se ei kuitenkaan ole taikasauva, jota heilauttamalla varhaiskasvatus muuttuu automaattisesti ja helposti. Dokumentointi vaatii käyttäjiltään suunnitelmallisuutta, kriittisyyttä, sinnikkyyttä ja uskallusta. Kyseessä on joukkuelaji: Pedagoginen dokumentointi kasvaa ja kehittyy oppivassa yhteisössä. Kirja on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opiskelijoille. Kirjassa pedagogista dokumentointia lähestytään laajasti. Pyrkimyksenä on tarjota lukijoille riittävä tietopohja oman ajattelun ja toiminnan rakentamiseksi, minkä jälkeen aihepiiri tuodaan käytännön tasolle. Kirja perustuu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen valtakunnallisiin opetussuunnitelmiin sekä tuoreeseen tutkimustietoon. Kati Rintakorpi (lastentarhanopettaja, KM) on käyttänyt ja kehittänyt pedagogista dokumentointia työssään päiväkodissa lähes 20 vuoden ajan. Viime vuodet hän on keskittynyt varhaiskasvattajien täydennyskoulutukseen ja dokumentointia koskevaan väitöstutkimukseensa. Elsa Vihmari-Henttonen (valokuvaaja, KK, KM) on työskennellyt valokuvaajana, mutta ammatinvaihdos johti lastentarhanopettaja- ja varhaiskasvatuksen maisteriopintoihin.

Miksi minä?

Miksi minä?

Syöpäsolun tarina

Tuotenumero: 9789516566972
Tekijät: Wartovaara, Kimmo
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Syöpä on yleinen ja pelottava sairaus ja siihen sairastuneet haluavat usein tietää syyn sairastumiselleen. Potilaat saattavat tuntea syyllisyyttä elintavoistaan ja pohtivat tuntemattomien asioiden, esimerkiksi kännykkäsäteilyn, vaikutusta sairautensa syntyyn. Epäolennaisten riskitekijöiden merkitys saattaa korostua. Syövän biologiasta tiedetään kuitenkin paljon ja DNA-virheiden merkitys syövän synnyssä on kiistaton. Suuri osa DNA-virheistä tapahtuu sattumalta, joten usein on myös kyse huonosta onnesta. Tosin altistavia tekijöitä tunnetaan ja mm. suvuittain esiintyvää syöpäriskin periytymistä voidaan tarvittaessa tutkia. Kirjan tarkoitus on kuvata ja selittää syövän synty biologisena prosessina niin, että solujen käyttäytymisen muutos normaalisolusta vähitellen syöpäsoluksi tulee helpommin ymmärrettäväksi ja potilaan sairaus saa selityksen. Tavoitteena on havainnollistaa erityisesti yleisimpiin syöpiin sairastumisen riskiä ja tuoda rationaalinen ja tieteellinen näkökulma pelottavaksi koettuun sairauteen. Rauhallinen ja potilaan tasolla annettava tieto auttaa sairauden ymmärtämisessä ja siihen suhtautumisessa. Kirjoittaja Kirmo Wartiovaara on lääkäri sekä kehitysbiologi ja kantasolututkija. Nykyään hän toimii erikoistuvana perinnöllisyyslääkärinä ja tapaa syöpäpotilaita päivittäin. Kirja on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen, syövän kanssa tekemisissä oleville lääkäreille, terveydenhuollon muille ammattilaisille sekä kaikille terveydenhuoltoalan opiskelijoille.

Häpeän monet kasvot

Häpeän monet kasvot

Tuotenumero: 9789522889768
Tekijät: Malinen, Ben
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Häpeä on inhimillinen, jokaisen ihmisen elämään kuuluva ilmiö. Häpeää ei ole kuitenkaan helppo tunnistaa, sillä se voi verhoutua suruun, vihaan, läheisriippuvuuteen ja mustasukkaisuuteen. Suosittu teos Häpeän monet kasvot kertoo häpeän synnystä, ilmenemismuodoista ja torjuntamekanismeista. Kirjassa pohditaan naisen ja miehen häpeän eroja ja häpeän vaikutusta itsetuntoon. Esimerkeissä kuvataan häpeäkokemuksia, joiden avulla voi oppia tunnistamaan häpeän erilaisia kahleita ja naamioita. Ben Malinen on tarttunut kipeään ja vaiettuun aiheeseen ja tarkastelee sitä monipuolisesti tutkimustensa ja kokemustensa pohjalta. Hän rohkaisee vapautumaan häpeän kahleista työstämällä niiden taustalla vaikuttavia tapahtumia ja tunteita. Häpeä ei ole voittamaton este tiellä tasapainoiseen elämään.

100 asiaa jotka haluat tietää

100 asiaa jotka haluat tietää

Tuotenumero: 9789522883513
Tekijät: Frith, Alex; Lacey, Minna; Martin, Jerome; Melmoth, Jonathan; Mariani, Federico; Martin, Jorge; Jousjärvi, Reija
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kukapa ei haluaisi tietää, miten maailman korkein pilvenpiirtäjä pysyy pystyssä. Tai mitä yhteistä on kynällä ja timantilla. Entä kuka varastikaan Einsteinin aivot? Uusi inspiroiva lasten tietokirja kertoo hauskasti ja elävästi sata tärppiä luonnontieteiden eri aloilta. Tuhti tietopaketti on täynnä havainnollistavia kuvia ja tarkasti rajattuja tietoiskuja, joissa kerrotaan ihmeellisestä ja monimuotoisesta ympäristöstämme. Kirja avaa lapselle aivan uuden maailman aina solutasolta avaruuteen, herättää uteliaisuuden ja vastaa loputtomaan tiedonjanoon. Tämä opus koukuttaa myös aikuisen!

Päästä irti

Päästä irti

Vapaudu tunnelukoista

Tuotenumero: 9789522889126
Tekijät: Takanen, Kimmo
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Päästä irti -suosikkiteoksen uusi laitos johdattaa lukijan elämään täyttä elämää. Kirja tarkastelee suosittua läsnäolon teemaa tunnelukkojen näkökulmasta. Samalla se tarjoaa keinoja lukkojemme avaamiseen. Tunnelukkojen vuoksi toimimme usein lapsenkaltaisesti: välttelemme, lamaannumme tai hyökkäämme. Teemme tämän vain selvitäksemme epämukavista tunteistamme, joita menneisyytemme meissä herättää. Menneisyys ei anna meidän elää täydesti tätä hetkeä. Kun otamme vastuun hyvinvoinnistamme ja päästämme tietoisesti irti menneestä, vapaudumme elämään läsnäolevaa ja tasapainoista arkea. Kirjan uudessa laitoksessa on mukana täysin uusia lukuja läsnäolosta ja tunnelukoista.

Juksu Matematiikkamaassa

Juksu Matematiikkamaassa

Tuotenumero: 9789527040836
Tekijät: Vilep, Heiki; Vallik, Ott; Aarnos, Petteri
Kustantaja: Lector

Lue referaatti

Tämä on kirja, jossa numerot ovat ystäviäsi ja laskeminen hauskaa. Voit lukea sen riemukkaana tarinana, mutta samalla myös kerrata koulussa oppimaasi. Matematiikkamaassa tapaat kreivi PykäLäksyn, touhukkaita numeroita ja alakuloisen Äärettömyyden. Vierailet Matematiikkamaan koulussa, Kertotaulupuistossa, ravintola Paraboloidissa sekä kreivin hulppeassa linnassa, joka on täynnä matemaattisia yksityiskohtia. Itse kreivi PykäLäksy esittelee sinulle Lukukanavan Nollasillan, numerolaivoja ja matemaattisia merkkejä. Samalla tulet tutustuneeksi yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskun olemukseen, erilaisiin yksiköihin sekä geometrisiin muotoihin ja kappaleisiin. Kaunokirjallista seikkailua Matematiikkamaassa höystää hyväntuulinen huumori. Kirjoittaja on opiskellut matematiikkaa Tarton ja Tallinnan yliopistoissa ja työskennellyt matematiikanopettajana. Kirja on tarkoitettu erityisesti alakoululaisille, mutta soveltuu myös hieman vanhemmille kertaukseksi tai muuten vain mukavaan lukuhetkeen.

Urheilu

Urheilu

Vesiurheilu

Tuotenumero: 9789527040737
Tekijät: Tuukkanen, Terhi-Anna; Blum, Aivo; Nuikka, Tuula
Kustantaja: Lector

Lue referaatti

Urheilukirjasarjassa esitellään urheilulajien tunnetuimpia edustajia, sääntöjä ja mielenkiintoisimpia käänteitä. Aidot valokuvat kertovat lajien erityispiirteistä sekä harrastus- ja kisapaikoista. Tiesitkötekstilaatikoissa on kiinnostavia faktoja urheilulajista, sen harrastajista tai historiasta. Sarjassa on yhteensä 10 osaa: ”Yleisurheilu, moniottelut ja juoksulajit”, ”Voimistelu ja voimailu”, ”Joukkuelajit ja mailapelit”, ”Kamppailulajit”, ”Vesiurheilu”, ”Talviurheilu”, ”Tarkkuuslajit”, ”Pyörä- ja moottoriurheilu”, ”Eläinurheilu” ja ”Extreme-urheilu”. Kirjasarja on tarkoitettu kaikille urheilusta kiinnostuneille, ja kuvien avulla kaikkein pienimmätkin voivat tutustua eri lajeihin.

Ihmesatujen historia

Ihmesatujen historia

Näkökulmia kirjailijoiden, kansankertojien ja tutkijoiden traditioon

Tuotenumero: 9789522229267
Tekijät: Apo, Satu
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Mistä sadut tulevat? Suosituimman selityksen mukaan sadut ovat lähtöisin kansan suullisesta kerronnasta. Todellisuudessa monet klassikkosadut ovat kuitenkin päätyneet kansanperinteeseen painetun kirjallisuuden välittäminä, ja maineikkailla satukokoelmilla - muun muassa Hanhiemon saduilla ja Grimmin saduilla - on ollut tässä tärkeä rooli. Ihmesatujen historia käsittelee satujen ja niiden tutkimisen taustoja lajin kuuluisimpien kertomusten, niin sanottujen prinsessasatujen avulla. Elävästi kirjoitettu teos selvittää Tuhkimon, Ruususen, Lumikin, Kaunottaren ja Hirviön sekä Cupidon ja Psychen vaiheet. Näiden Suomessakin tuttujen satujen historia ulottuu aina roomalaiseen antiikkiin saakka. Satu Apo on Helsingin yliopiston folkloristiikan emeritaprofessori. Hän on julkaissut vuosikymmenten kuluessa useita alan keskeisiä perusteoksia.

Vesikirja

Vesikirja

Tuotenumero: 9789522889775
Tekijät: Vaismaa, Marketta; Cruz, Carlos da
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Vettä on satanut neljä päivää yhtä soittoa ja kaikki ovat pahalla tuulella. Eniten vaari, joka on pudottanut tekohampaat vessanpönttöön. Pasin päivä saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun hän kohtaa mystisen Vesimiehen. Vesimiehen matkassa avautuu pisarankirkas kuva maapallosta, sinisenä loistavasta planeetasta, jonka kallisarvoisin aine on ihmeellinen vesi! Mutta minne likavesi päätyy, kuka aikoo päästä maailman suurimpaan vaahtokylpyyn, mitä tuumivat kalat tästä kaikesta - ja löytyvätkö vaarin tekohampaat? Vesikirja on kunnianosoitus vedelle ja erityisesti suomalaiselle puhtaalle vedelle ja vedenpuhdistustyölle. Loisteliaasti kuvitettu kirja tempaa mukaansa ja nostaa esiin yllättäviäkin näkökulmia meille niin tuttuun ja arkiseen veteen. Alakouluikäisille suunnattu kirja on järeä tietopaketti, joka avaa lukijoiden silmät arvostamaan usein itsestäänselvyytenä pitämäämme elämän eliksiiriä.

Juno

Juno

Elämä antoi ja otti

Tuotenumero: 9789525965520
Tekijät: Pohjonen, Eila
Kustantaja: Valmiixi

Lue referaatti

Juno, elämä antoi ja otti on kirjailija Eila Pohjosen kirjoittaman sukutarinan ensimmäinen osa. Se pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo orpotytöstä, jonka vanhemmat olivat tulleet Krimin sotaa pakoon Suomenlinnaan. Elettiin 1900-luvun alkua, jolloin orpolapset huutokaupattiin vuodeksi kerrallaan sille, joka suostui pienimmällä rahalla heitä elättämään. Onneksi Juno pääsi kasvatiksi pappilaan. Siellä hän sai olla, kunnes joutui naimisiin viulunopettajansa kanssa. Pian häiden jälkeen pappilan väki muutti Amerikkaan. Nuorikko tunsi itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan. Syntyi neljä lasta, joista ensimmäinen kuoli pienenä. Juno hoiti lapsia ja kotia, mies kulki omia teitään, kunnes häipyi kokonaan. Mutta Juno ei ollut yksin, hänellä oli pienet: Onni, Unto ja pikkuinen Marjatta. Unkarilainen temperamentti nosti päätään - hän kyllä pärjäisi sisullaan. Eila Pohjonen on ison perheen äiti ja saanut harjoitella elämänsä aikana paljon tarinankerrontaa. Häneltä on julkaistu aiemmin lastenkirjoja, novelleja, runoja ja romaani sekä artikkeleita eri lehdissä ja kokoelmissa.

Mitä sä rageet?

Mitä sä rageet?

Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen

Tuotenumero: 9789522886316
Tekijät: Jääskinen, Anne-Mari; Pelliccioni, Sanna
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Tunnetaidot ovat elämäntaitoja, joita voidaan harjoitella ja oppia. Tunnetaitojen kehittymistä voidaan myös tukea, kunhan se tehdään pitkäjänteisesti, erilaisia lähestymistapoja käyttäen ja lasta kuunnellen. Mitä sä rageet? Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen on kasvattajan käsikirja, joka liittyy samannimiseen nuorten kirjaan. Kirja osoittaa käytännönläheisesti, miten lapsen ja nuoren lähellä olevat aikuiset voivat tukea tunnetaitojen kehittymistä varhaisesta iästä murrosikään. Kirjan teoriaosuudessa pureudutaan tunnetaitojen oppimiseen. Mitkä asiat vaikuttavat lapsen tunne-elämän kehittymiseen? Mitä tunnetaitojen tukeminen vaatii aikuiselta? Mikä merkitys vihalla on tunne-elämän kehityksessä? Kirjassa kuvataan esimerkein kohtaamisia lapsen kanssa ja tilanteen herättämiä tunteita kasvattajassa. Teoriaosuuden lisäksi kirjaan on koottu runsaasti monipuolisia harjoituksia ja vinkkejä keskustelun tueksi.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?