Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Lastenneurologia

Lastenneurologia

Tuotenumero: 9789516564558
Tekijät: Pihkko, Helena; Haataja, Leena; Rantala, Heikki
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Kirjassa esitellään lapsen normaali kehitys ja sen yleisimmät poikkeavuudet. Teoksessa kuvataan tavallisia oireita ja sairauksia sekä lastenneurologisen kuntoutuksen periaatteet ja menetelmät. Kirjan kohderyhmiä ovat lääketieteen opiskelijat ja lääkärit. Teoksen toivotaan palvelevan myös lasten parissa toimivia moniammatillisia yhteisöjä sairaaloissa ja perusterveydenhuollossa sekä erityispedagogiikan toimijoita.

Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat

Lasten ja nuorten kognitiiviset ja käyttäytymisterapiat

Tuotenumero: 9789516565173
Tekijät: Ranta, Klaus; Fredriksson, Jorma; Koskinen, Minna; Tuomisto, Martti
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Mielenterveyden häiriöt ovat suomalaisten nuorten suurin sairausryhmä. Lasten ja nuorten kognitiiviset ja muut käyttäytymisterapiat on käytännönläheinen ja kattava tietopaketti lasten ja nuorten kognitiivisten ja käyttäytymisterapioiden kentästä ja työmenetelmistä niin kouluihin kuin klinikoille. Alan perusteoksena kirja antaa perustavia työskentelyvalmiuksia ja työkaluja kognitiivisten ja käyttäytymisterapeuttisten menetelmien käyttöön lasten ja nuorten lievissä tunteiden tai käyttäytymisen ongelmatilanteissa niin kouluissa, neuvoloissa kuin muuallakin riippumatta siitä, minkälainen lukijan terveysalan tai muu pohjakoulutus on. Kirjan toinen pääosa kohdistuu lasten ja nuorten eri kliinisiin mielenterveyden häiriöihin kehitettyihin hoitomalleihin ja niiden soveltamiseen suomalaisessa terveydenhuollossa. Vakavampia häiriöitä hoitaville ammattilaisille teos sisältää joukon interventiomalleja. Se soveltuu myös oppikirjaksi psykoterapeuttikoulutuksiin.

Kiintymyssuhteet elämänkaaressa

Kiintymyssuhteet elämänkaaressa

Tuotenumero: 9789516567665
Tekijät: Sinkkonen, Jari
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Kirjan pääteemana on kiintymyssuhteiden heijastuminen kaikkiin ihmisten välisiin vuorovaikutussuhteisiin. Kirjassa kuvataan kiintymyssuhteiden merkitystä ja kehittymistä vauvaiästä vanhuuteen.

Pötyä pöydässä

Pötyä pöydässä

Älä usko kaikkea, mitä ravinnosta sanotaan

Tuotenumero: 9789522889263
Tekijät: Laatikainen, Reijo
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Ravinnosta on tarjolla on paljon erilaista, usein varsin ristiriitaista tietoa. Kun näytöksi riittävät yksittäiset kokemukset, kuka tahansa näyttää voivan nousta ravitsemusasioissa gurun asemaan. Oikein tulkittua tieteellistä tietoa on kyllä saatavilla, mutta miten erottaa se joukosta. Mihin ja kehen uskoa, jos haluaa syödä terveellisesti? Huijarisoppa-teoksessaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen perkaa ravitsemustiedon ristiriitaisuuksia ja usein harhaanjohtavia, hätkähdyttäviä väitteitä. Teos auttaa lukijaansa arvioimaan ravintoväitteiden paikkansapitävyyttä ja erottamaan luotettavan tiedon epäluotettavasta. Tutkitusti terveyttä edistävät valinnat ovat viisaampi valinta kuin ravitsemushuuhaan sekametelisoppa.

Rantoja ja rukouksia

Rantoja ja rukouksia

Tuotenumero: 9789529405060
Tekijät: Jansson, Jari; Jansson, Jari
Kustantaja: Jari Jansson

Lue referaatti

rantoja rukouksia kulkee tuttuja polkuja palaten juurilleen koruina hiljaisuus sävyisä muistot sumuun hukkuvat saaret hautautuneet haaveet sylissä elämän avara ahtaus pilkattu pellot poltetut S seipäät

Mun kuvista kulttuuriin

Mun kuvista kulttuuriin

Kuvataidetta esi- ja alkuopetukseen

Tuotenumero: 9789522889607
Tekijät: Rusanen, Sinikka; Rintakorpi, Kati; Kuusela, Mirva; Torkki, Kaisa
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Mun kuvista kulttuuriin auttaa luomaan kuvataiteen oppimispolkuja esi- ja alkuopetukseen. Kirja perustuu ajankohtaiseen kokemus- ja tutkimustietoon. Se auttaa soveltamaan uusia opetussuunnitelmia sekä kehittämään uutta toimintakulttuuria. Tämä esi- ja alkuopetukseen suunnattu teos tarjoaa kehittämisideoita varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen laajemminkin. Se soveltuu kuvataiteen didaktiikan kurssikirjaksi alan opiskelijoille ja kouluttajille. Käsikirjana se välittää ammatillista tietoa työssä toimiville opettajille sekä kulttuurisen harrastustoiminnan organisoijille ja päätöksentekijöille. Yleislukemistona se avaa kuvataiteellisen ilmaisun maailmaa niin lasten vanhemmille kuin kaikille taiteesta ja lastenkulttuurista kiinnostuneille.

Evoluutio

Evoluutio

Miten lajit kehittyvät?

Tuotenumero: 9789522229243
Tekijät: Valste, Juha
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Ihmisen ja simpanssin perimä on yli 90-prosenttisesti identtinen, mutta milloin tiemme erkanivat? Evoluutiotutkimuksen kehitys on tarkentanut vastauksia. DNA-tutkimus on tuonut mukanaan kokonaan uusia menetelmiä eri eliöiden sukulaisuuden selvittämiseen, ja saamme koko ajan uutta tietoa siitä, miten lajit kehittyvät. Uudella tekniikalla on mahdollista verrata jopa 300 000 vuotta sitten eläneiden ihmisten perimää nykyihmiseen. Erityisesti ajatukset lajien risteytymisestä ja evoluution nopeudesta eroavat vielä muutama kymmenen vuotta sitten vallinneista käsityksistä huomattavasti. Evoluutiobiologia kiinnostaa valtavasti niin tutkijoita kuin tavallisia ihmisiä, ja samalla se herättää edelleen ristiriitaisiakin näkemyksiä. Juha Valsteen uusin teos päivittää tietomme evoluutiosta ajan tasalle. Juha Valste on evoluutiobiologi, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on julkaissut useita tietokirjoja ihmisen evoluutiosta.

Taivasta hipoo hännänpää

Taivasta hipoo hännänpää

Valitut runot 1990 - 2018

Tuotenumero: 9789522889447
Tekijät: Korolainen, Tuula; Talvitie, Virpi
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Elämä on täynnä yllätyksiä - ja niin ovat myös Tuula Korolaisen runot: maantiejyrä rakastuu, mummo ajelee krokotiilillä, poliisin pihaan putoaa enkeli ja hiiri auttaa tutkijaa loukkuprojektissa. Runoilija kuvaa tuttua arkea, mutta elollistaa elottoman, vinksauttaa tavallisen ylösalaisin tai taikoo tilanteelle odottamattoman lopun. Lukija saa oivalluksen, hyvät naurut tai silmänsä kyyneliin. Tuula Korolaisen ensimmäiset lastenrunot ilmestyivät vuonna 1990 kokoelmassa Enkeli ja poliisi. Sen jälkeen Korolainen on vakiinnuttanut asemansa maamme pidetyimpien, luetuimpien ja arvostetuimpien lastenrunoilijoiden joukossa. Runokokoelma Taivasta hipoo hännänpää sisältää lähes 150 valittua runoa vuosilta 1990 - 2018. Kokoelmissa julkaistujen lisäksi siinä on lehdissä, antologioissa sekä oppi- ja tietokirjoissa ilmestyneitä runoja. Mukana on myös ennen julkaisemattomia tekstejä ja aivan uusia runoja. Taivasta hipoo hännänpää esittelee monitaitoisen runoilijan. Tuula Korolainen kirjoittaa hassuja pikkuvärssyjä, mutta kuvaa myös suuria tunteita ja luo uusia myyttisiä tarinoita. Hän hallitsee vapaamittaisen runon siinä kuin rytmillisen ja riimillisen ja puhuu sujuvasti monenlaisilla kertojanäänillä. Lapsia riemastuttavien tarinoiden ja sanaleikkien taustalla on myös piiloviisautta, filosofiaa ja kirjallisuusviitteitä, jotka tarjoavat lisämaustetta aikuisille. Kirjan on kuvittanut palkittu kuvittaja, graafikko Virpi Talvitie. Talvitien vahvoja ja ilmaisuvoimaisia kuvituksia voi ihastella lukuisissa kirjoissa. Hän on kuvittanut mm. satuja, kuvakirjoja, tietokirjoja, romaaneja sekä useita runoteoksia. Talvitie on nimetty H. C. Andersen -kuvittajapalkinnon Suomen ehdokkaaksi vuosina 2006, 2008 ja 2012. Vuonna 2006 hän voitti Finlandia Junior -palkinnon yhdessä Timo Parvelan kanssa kirjalla Keinulauta. Vuonna 2016 Talvitie sai Pro Finlandia -mitalin.

Muistan sinua tänään

Muistan sinua tänään

Tuotenumero: 9789522889638
Tekijät: Kaskinen, Anna-Mari; Immonen, Minna
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Anna-Mari Kaskisen runot kutsuvat rauhoittumaan ja antamaan aikaa niille asioille ja ihmisille, jotka todella ovat elämässämme tärkeitä. Minna L. Immosen akvarellit hehkuvat lämpöä ja läsnäoloa.

Aamunkoitto - Äiti Maa herää

Aamunkoitto - Äiti Maa herää

Tuotenumero: 9789525965537
Tekijät: Kuusela, Inkeri
Kustantaja: Valmiixi

Lue referaatti

Aamunkoitto - Äiti Maa herää on Inkeri Kuuselan esikoisrunokokoelma. Sen runot ovat syntyneet koetuista hetkistä ja muistoista eri matkoilta. Kuusela lähestyy elämää ja luontoa avoimin mielin. Suomalainen kulttuuri elää luonnossa. Luonnossa ihminen pääsee kosketuksiin oman todellisen itsensä kanssa. Lapsuuden muistot liittyvät mereen. Mereltä tuulee... Aamunkoitto Äiti Maa herää. / Sinivalkoisen pilven takana aurinko. / Suomalainen metsä, sielunlintu puun oksalla. / Puut heiluvat hiljaa, koivunrungossa sana. / Pensaita tuulessa, kesäheinä tuoksuu. / Valoisa tie omilla kengillä kulkevalle. / Leveät kädet suojana ja Suomen kiehtova kieli, / se soi, se soi. /

Symbolien pitopöydässä

Symbolien pitopöydässä

Ruokakulttuuria ja maistuvia merkityksiä

Tuotenumero: 9789522889140
Tekijät: Väisänen, Liisa
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Ruoka ei ole pelkkää vatsantäytettä tai hienostuneita makunyansseja. Se on myös täynnä merkityksiä, sisältöjä ja tapoja. Tiesitkö, että pippuri kertoo katumuksesta ja hillo avioelämän autuudesta? Entä miten aamiaismurot edistävät siveellisyyttä? Haarukka on ollut kristityille kauhistus, ja kuninkaan ruoansulatusvaivat ovat vaikuttaneet kahvikulttuuriimme. Mutta mikä on aterioista aatelisin, tai miehekkäin? Liisa Väisäsen uutuusteos vie elämysmatkalle ruoan ja syömisen kiehtovaan kulttuurihistoriaan. Kotikeittiöstäsi on yllättävän lyhyt matka Aurinkokuninkaan aamiaispöytään, ja perunapussin pohjalla saattaa piileskellä vallankumouksellinen.

Pieni suuri tarina joulusta

Pieni suuri tarina joulusta

Tuotenumero: 9789527105276
Tekijät: Király, Réka; Király, Réka
Kustantaja: Etana Editions

Lue referaatti

Joulu on täällä taas ja eläinystävät tarvitsevat joulupuun. Sopivia kuusia löytyy läheisestä metsästä, mutta niitä vartioi pelottava Karhu. Kuka lähtee hakemaan kuusta? Karhu vie ystävykset kuusen luo, joka näyttää juuri siltä kuin he olivat kuvitelleet ennen kuusenhakureissua. Voisiko olla niin, että Karhu onkin ystävällinen, mutta vähän yksinäinen? Mikä onkaan tämän joulun paras lahja? Pieni suuri tarina siitä, miten kaikki ei ole välttämättä siten, miltä ne ensiksi vaikuttavat. Pieni suuri tarina joulusta on jatkoa kansainvälisestikin menestyneille metsäneläinten seikkailuista kertoville kuvakirjoille Pieni suuri tarina huomisesta ja Pieni suuri tarina ystävistä

Historian paraatipaikalla

Historian paraatipaikalla

Kivitalo Helsingin sydämessä

Tuotenumero: 9789518580082
Tekijät: Hämäläinen, Unto
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Uusrenessanssityylinen kivitalo osoitteessa Korkeavuorenkatu 21 on todistanut Suomen ja Helsingin historiaa 130 vuotta. Historian paraatipaikalla kertoo Salaisuuksien taloksikin kutsutun rakennuksen tarinan. Korkeavuorenkatu 21 valmistui vuonna 1889 helsinkiläisperheille kotitaloksi. Talossa asuivat muun muassa Anni Swan ja Juhani Aho. Neljätoista vuotta myöhemmin Venäjän valtio osti rakennuksen santarmiensa ja tsaarin salaisen poliisin ohranan käyttöön. Suomen itsenäistyttyä talosta tuli sotaväen päämaja, jota jääkärit johtivat. Talossa vehkeiltiin ja vakoiltiin. Rakennuksen kuuluisin työntekijä oli C. G. E. Mannerheim, joka suunnitteli Suomen puolustusta. Sotien jälkeen taloon asettui rajavartiolaitoksen johto. YYA-Suomessa rajojen valvonnan oli oltava vaitonaista työtä: mitä vähemmän talosta puhuttiin, sitä parempi. Talo selvisi kolmesta sodasta ja säästyi 1960-luvun vanhojen talojen purkuvimmalta, vaikka läheltä piti. Vuonna 2019 se palautetaan alkuperäiseen tehtäväänsä helsinkiläisten kotitaloksi. YTM Unto Hämäläinen on tietokirjailija ja eläkkeelle jäänyt Helsingin Sanomien politiikan toimittaja.

Evoluutio

Evoluutio

Miten lajit kehittyvät?

Tuotenumero: 9789518580815
Tekijät: Valste, Juha
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Ihmisen ja simpanssin perimä on yli 90-prosenttisesti identtinen, mutta milloin tiemme erkanivat? Evoluutiotutkimuksen kehitys on tarkentanut vastauksia. DNA-tutkimus on tuonut mukanaan kokonaan uusia menetelmiä eri eliöiden sukulaisuuden selvittämiseen, ja saamme koko ajan uutta tietoa siitä, miten lajit kehittyvät. Uudella tekniikalla on mahdollista verrata jopa 300000 vuotta sitten eläneiden ihmisten perimää nykyihmiseen. Erityisesti ajatukset lajien risteytymisestä ja evoluution nopeudesta eroavat vielä muutama kymmenen vuotta sitten vallinneista käsityksistä huomattavasti. Evoluutiobiologia kiinnostaa valtavasti niin tutkijoita kuin tavallisia ihmisiä, ja samalla se herättää edelleen ristiriitaisiakin näkemyksiä. Juha Valsteen uusin teos päivittää tietomme evoluutiosta ajan tasalle. Juha Valste on evoluutiobiologi, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on julkaissut useita tietokirjoja ihmisen evoluutiosta.

Only in Finland

Only in Finland

Suomalaisen järjenkäytön tähtihetkiä

Tuotenumero: 9789518580808
Tekijät: Sisättö, Vesa
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Räjähtikö Viipurin linnan tornissa? Miksi Sex Pistolsia ei päästetty Suomeen? Muistatko Tampereen kadonneen kaupunginjohtajan? Suomalainen järjenkäyttö on maailman huippua. Pienet ja suuret hankkeet, joihin suomalaiset ovat ryhtyneet, ovat tuntuneet erinomaisilta ajatuksilta sillä hetkellä. Ja millaisia älynväläyksiä olemmekaan saaneet kokea! Noitavainoja, häsyjouluja, teorioita Suomen egyptiläisestä muinaisuudesta, videolakeja ja elämäntapaintiaaneja. Only in Finland on älyttömyyksien Suomen historia keskiajan hämäristä 2010-luvulle. Se kertoo historiallisista sattumuksista, hankkeista ja projekteista, jotka eivät menneet niin sanotusti putkeen. Teos valaa uskoa siihen, että suomalainen konstailematon tapa käyttää järkeä voi hyvin niin nyt kuin myös tulevaisuudessa.

Aikakirja

Aikakirja

Tuotenumero: 9789522889515
Tekijät: Vaismaa, Marketta; Da Cruz, Carlos
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Aika on jännä juttu. Sitä ei voi nähdä, mutta kuitenkin sitä voi varata ja tuhlata. Aikaa voi myös säästää. Ja vaikka makaisit tunnin matolla aikaa tuhlaten ja varpaita heilutellen, et olisi sen köyhempi kuin ennenkään. Aikakirjassa Hilkka-tyttö kohtaa mystisen ja kovin kiireisen Aikaihmisen, jonka matkassa hän pääsee hauskalle ja syvälliselle tutkimusretkelle ajan ytimeen. Mitä aika on? Voiko sitä säästää tai tappaa, määrääkö ajan kulun kello vai tunne, mitä on ajanlasku, onko ajalla alku ja loppu? Miten aikaa mitataan? Mitä tarkoittaa vuosi, vuorokausi, tunti, minuutti, sekunti, kesäaika, kreivin aika...? Tällä matkalla aika ei käy pitkäksi! Loisteliaasti kuvitettu kirja tempaa mukaansa ja nostaa esiin syvällisiä, hauskoja ja yllättäviäkin näkökulmia ajan käsitteeseen. Tietoa ja tarinaa yhdistävä kirja sopii alakouluikäisille.

Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja

Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja

Tuotenumero: 9789518580136
Tekijät: Kainulainen, Siru; Steinby, Liisa; Välimäki, Susanna
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja -teoksessa kirjallisuuden ja musiikin tutkijat kohtaavat. Teoksessa tarkastellaan ilmiöitä, jotka sijoittuvat kirjallisuuden ja musiikin rajamaastoon. Tällaisena teos on ensimmäinen Suomessa. Se sopii tiedon ja inspiraation lähteeksi opiskelijoille ja tutkijoille sekä musiikin ja kirjallisuuden kytköksistä kiinnostuneille. Teoksen artikkelit osoittavat, miten moninaista kirjallisuuden ja musiikin kohtaaminen taiteissa on. Runollinen kieli vaikuttaa myös soinnillaan ja äänteellisyydellään. Romaani voi käsitellä teemoja musiikin tapaan toistaen ja muunnellen ja sen rakenne juontua jazzista, bluesista tai fuugasta. Musiikki voi soida myös romaanin tarinamaailmassa ja ilmaista hahmojen, tapahtumien ja tilanteiden luonteita. Musiikin muodot voivat vertautua kirjallisuuden kerronnallisiin rakenteisiin ja sonaattimuoto rakentua kertomuksen tavoin. Kirjalliset viiteverkostot vaikuttavat sävelteoksen tulkintaan, ja audiovisuaalisessa taiteessa puheen musiikillisuus voi nousta kielellistä viestiä tärkeämmäksi. Laulurunoudessa musiikki ja kirjallisuus kohtaavat kirjaimellisestikin aina joiusta räppiin. Kirjoittajien lähtökohtana on taiteiden- ja medioidenvälisyyden tarkastelun ohellaoivallus siitä, että kirjallisuus ja musiikki ovat alun perin yhteydessä toisiinsa: molemmat ovat ilmaisumuotoja, joissa äänteellisyys ja ajallisuus luovat merkityksiä.

Kirkkovuosi lasten kanssa

Kirkkovuosi lasten kanssa

Tuotenumero: 9789522888235
Tekijät: Kattelus, Eija; Meijer, Tarja; Reinikainen, Satu; Vikström- Jokela, Monica; Savola, Varpu; Johansson, Eeva
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kirkkovuosi lasten kanssa on joka kodin perusteos, joka kertoo kirkkovuoden pyhistä. Klassikkoteos on nyt uudistunut täysin ja saanut entistä visuaalisemman muodon. Kirkkovuosi kuvataan yhdeksänä koko aukeaman kuvana, joissa nykyperheen juhlanvieton keskeltä löytyy myös pyhän ulottuvuus. Kuvien yksityiskohtia seuraamalla avautuu lisää tietoa, tarinoita ja tekemistä kirkkovuoteen. Kirkkovuodesta innostavasti ja iloisesti kaikenikäisille kertovan kirjan visuaalinen henki on Varpu Savolan kädenjälkeä. Sisällöt ovat tuottaneet kirkon kasvatuksen ammattilaiset Eija Kattelus, Tarja Meijer ja Satu Reinikainen sekä kirjailija-toimittaja Monica Viksröm-Jokela.

Lumen tuoksussa ylösnousemus

Lumen tuoksussa ylösnousemus

Tuotenumero: 9789522889942
Tekijät: Saarinen, Satu; Kreivi-Palosaari, Satu; Törmänen, Tuomo; Ruotsalainen, Kari; Vuorma, Matti
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Lumen tuoksussa Ylösnousemus on pohjoisen hiippakunnan oma rukouskirja. Se on koottu piispa Samuel Salmen eläkkeelle jäämisen lahjaksi, kuin lahjaksi hiippakunnalta. Samuel Salmi tunnetaan rukouksen ihmisenä: esirukoilijana ja rukouksen ja hiljaisuuden merkityksen muistuttajana. Tässä teoksessa rukoilevat ihmiset, joiden kanssa piispa Salmi on vuosien ja vuosikymmenten varrella elänyt työyhteyttä ja ystävyyttä. Lumen tuoksussa Ylösnousemus toimii hyvin seurakunnan lahjana eri elämänvaiheisiin ja tilanteisiin: työntekijöille, vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneille, onnittelukirjaksi. Kirja sopii myös hartauskirjaksi esimerkiksi hiljaisuuden retriitteihin ja moniin muihin hetkiin seurakunnallisessa elämässä, myös jumalanpalveluselämän virikkeeksi. Se on puhutteleva ja syvällinen kumppani omaan mietiskelyyn elämän taitekohdissa.

Virtahepo olohuoneessa

Virtahepo olohuoneessa

Tuotenumero: 9789522885753
Tekijät: Hellsten, Tommy
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Tommy Hellstenin menestysteoksen sanoma on ajankohtainen vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Elämättä jäänyt, vaikea lapsuus velkoo saataviaan aikuisiässä, mutta myös toipuminen lapsuuden haavoista ja niiden synnyttämästä läheisriippuvuudesta on mahdollista. Ihminen pyrkii usein lääkitsemään haavojaan haitallisin keinoin. Hän ripustautuu väärällä tavoin muihin, pakenee työnarkomaniaan, päihteisiin tai ankaraan uskonnollisuuteen. Läheisriippuvuus voi silloin tulehduttaa koko perheen ja siirtyä uusien sukupolvien taakaksi. Todellinen toipuminen on kuitenkin mahdollista: omaa elämäänsä voi muuttaa ja läheisriippuvuuden kierteen katkaista. Tärkeää on uskallus kohdata oma sisäinen lapsi, se joka uskoi olevansa paha, koska häntä kohdeltiin huonosti. Kuuntelemalla tätä lasta rehellisesti voi löytää avaimia uuteen, ehyempään elämään. Tommy Hellsten kuvaa klassikkoteoksessaan läheisriippuvuuden oireita ja taustoja pitkän ammatillisen kokemuksensa pohjalta. Kirja on myös kertomus hänen omasta toipumisen tiestään.

Vastatuulesta myötämäkeen

Vastatuulesta myötämäkeen

Naiset suomalaisessa urheilussa

Tuotenumero: 9789522886583
Tekijät: Teronen, Arto; Vuolle, Jouko
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Urheilumaailma on perinteisesti ollut miehinen. Urheilevia naisia on aiemmin vähätelty ja jopa kauhisteltu. Kaikesta huolimatta suomalaiset naiset ovat menestyneet ja luoneet suorituksillaan elämyksiä ja yhteisiä muistoja koko kansakunnalle. Urheilumaailma on muuttunut yhteiskunnan myötä. Kuitenkin naisurheilun asema puhuttaa yhä, varsinkin taloudellisia korvauksia jaettaessa. Kokeneet urheilutoimittajat Arto Teronen ja Jouko Vuolle piirtävät teoksessaan kuvan naisurheilusta Suomessa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa on mukana runsaasti urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien kiinnostavia kokemuksia urheilun eri alueilta. Onko naisen asema urheilussa erilainen kuin muuten yhteiskunnassa? Millaista on ollut olla urheileva nainen eri aikoina ja millaista se on tänään - entä huomenna?

Koti, katu, kortteli

Koti, katu, kortteli

Kaupunki ja moderni mieli

Tuotenumero: 9789522889416
Tekijät: Kolbe, Laura
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Miksi Berliini on rosoisuudessaan niin täynnä elämää? Mistä kumpuaa Pariisin charmi? Entä Helsinki - millaiseen kaupunkilaisuuteen se tänään nojaa? Miksi kaupungin ja maaseudun ikiaikaiset jakolinjat ovat yhä voimissaan? Onko maaseutukin osa kaupunkilaisuutta? Laura Kolbe kirjoittaa teoksessaan kaupungeista ja kaupunkilaisuudesta. Teos on kiehtova tutkimusmatka kaupunkilaiseen identiteettiin ja sen moniin eurooppalaisiin ilmentymiin. Matkaa tehdään kaduilla ja kortteleissa, kahviloissa ja kaupoissa, julkisessa ja yksityisessä tilassa. Historiantutkijan katse nostaa arjen yksityiskohdista esiin suuria kehityslinjoja - niitä, joiden varaan myös suomalainen kaupunkilaisuus tänään pitkälti rakentuu.

Fjärilen som tappade vingarna

Fjärilen som tappade vingarna

Tuotenumero: 9789527300077
Tekijät: Sandberg, Camilla; Schroderus, Jenny; Sarkola, Asko; Paronen, Tina
Kustantaja: Sandcastle Productions

Lue referaatti

Nyt Perhonen joka kadotti siipensä kirja ruotsin kielellä. Satu soveltuu myös A1 oppikirjakäyttöön ensimmäiseksi ruotsinkirjaksi. Sadun voi kuunnella sekä suomeksi että ruotsiksi. Kirjan lopussa Bildlexikon, kuvasanasto jonka avulla voi opetella sadun substantiivejä. Kirjassa QR- koodilla ladattavat äänitiedostot sadusta (tulkitsijana Asko Sarkola) sekä Tuija Rantalaisen Pöllövaarin Laulu ruotsiksi, nuotteineen ja sanoineen. Berättelsen om fjärilen Oscar och den kloke ugglefarfar för oss till Nektarskogen. Fullmånen lyser upp natthimlen. Från skogen hörs en sång som lockar Oscar. Farfar Uggla hjälper Oscar att hitta det som är viktigt för honom. Just det som gör Oscar glad och gör livet till hans eget.

George the Butterfly who lost his Wings

George the Butterfly who lost his Wings

Tuotenumero: 9789527300053
Tekijät: Sandberg, Camilla; Paronen, Tina; Alaniemi, Jenni
Kustantaja: Sandcastle Productions

Lue referaatti

Nyt Perhonen joka kadotti siipensä kirja englannin kielellä. Teksti soveltuu mitä parhaimmin A1 kielen oppimiseen tai muuten vain luettavaksi ja kuunneltavaksi. Kirja sisältää myös Pöllövaarin laulun englanniksi tulkittuna, nuotit, sanat ja Qr-koodilla ladattavan äänitiedoston. Kirjan loppuun on lisätty kuvasanasto- Picturedictionary, missä sadun keskeiset sanat kuvitettuna ja englanniksi kirjoitettuna ja lausuttuna. Tarina Onni perhosesta ja viisaasta Pöllövaarista johdattaa Mesimetsään. Yötaivasta valaisee täysikuu. Metsästä kantautuu Onnin korviin kutsuva laulu. Pöllövaari opastaa Onnia löytämään itselle tärkeät asiat. Juuri ne, jotka tekevät Onnin iloiseksi ja hänen elämänsä oman näköiseksi. The story of George the butterfly and the wise Grandpa Owl leads the reader to the Honey Woods. Full moon lights up the night sky. George hears an inviting song from the forest. The Grandpa Owl guides George to find those things in life that matter the most to him. Exactly those that make George happy and his life to look like his own.

Arttu Tirttu ja aave

Arttu Tirttu ja aave

Tuotenumero: 9789522889454
Tekijät: Kaarla, Riina; Kaarla, Sami
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Jimi on melko tavallinen poika, paitsi että hänen paras kaverinsa on Arttu Tirttu, pieni, vihreä, kuminen ukko. Jimin ja Artun uusi seikkailu alkaa, kun he kuulevat mummon radiosta, että autiossa kartanossa on nähty outo hahmo. Arttu on varma, että kysymyksessä on aave, jota on aivan pakko lähteä katsomaan. Kun reppuihin on pakattu kaikki tarpeellinen, kaverukset lähtevät ystävänsä Eleonooran kanssa selvittämään arvoitusta, joka vaivaa koko kaupunkia. Aluksi kartano vaikuttaa vain vanhalta hylätyltä talolta, mutta pian hämärässä alkaa tapahtua jotain outoa, eikä karkuun enää pääse... Jimin ja Artun seikkailut ovat täynnä huumoria, jännitystä ja nolojakin tilanteita. Arttu Tirttu -sarjan nopeasti etenevä tarina ja runsas, sarjakuvamainen kuvitus nappaavat mukaansa kirjakammoisetkin lukijat. Riina ja Sami Kaarla ovat kirjailija- ja graafikkopariskunta, jotka ovat tunnettuja lukuisista muumikirjoistaan. Heillä on pitkä kokemus kirjoittamisesta, kuvittamisesta ja luovan alan suunnittelutyöstä julistekuvituksista yritysgrafiikkaan. Riinalla ja Samilla on neljä poikaa, ja he haluavat tehdä kirjoja, joissa yhdistyvät huumori, jännitys ja elämänmaku.

Poks, sanoi pikku panda ja törmäsi...

Poks, sanoi pikku panda ja törmäsi...

Tuotenumero: 9789522889508
Tekijät: Rauta, Tuuli-Maria; Nygård, Marjo
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

POKS! Pikku panda pyörii ja kierii ja tössähtää päin... Hurmaavassa perheen pienimmille tarkoitetussa kirjassa pikku panda äimistelee maailman ihmeitä. On paljon ISOJA asioita, on paljon pikkiriikkisiä asioita, on pehmeitä ja kovia, jännittäviä ja turvallisia asioita. Villin ja vauhdikkaan tutkimusmatkan päätteeksi on IHANAA kierähtää, pyörähtää ja tömpsähtää suoraan isäpandan ja äitipandan kainaloon. Veikeä ja sopivasti vinksallaan oleva kuvakirja sopii perheen yhteisiin lukuhetkiin, uudestaan ja uudestaan luettavaksi. Marjo Nygård (s. 1970) on Seinäjoella asuva kuvittaja ja graafikko. Hän on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppimateriaaleja, ja hän voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2005. Tuuli-Maaria Rauta on helsinkiläinen kasvatuksen ja lastenkirjallisuuden moniosaaja.

Nälkävuodet 1867 - 1868

Nälkävuodet 1867 - 1868

Tuotenumero: 9789518580150
Tekijät: Jussila, Tuomas; Rantanen, Lari
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Suomen suuret nälkävuodet 1867-1868 olivat läntisen Euroopan viimeisin rauhanajan elintarvikekriisi. Vuonna 1867 hallat tuhosivat viljasadon, ja seuraavan talven ruokavarastot menetettiin. Kevääseen 1868 mennessä vajaasta kahdesta miljoonasta suomalaisesta menehtyi lähes joka kymmenes. Nälkävuodet valaisee monipuolisesti kriisin taustoja ja seurauksia. Löytyykö traagisille tapahtumille selitys ilmastohistoriasta, maatalouden kehityksestä tai talouspolitiikasta? Entä mitä ulkomainen media kirjoitti suomalaisten nälänhädästä? Aihetta monipuolisesti lähestyvä teos nostaa esiin myös nälkävuosien vaikutuksen ruokakulttuuriin ja kirjallisuuteen. Kirja osoittaa, ettei nälkävuosien kriisille ollut yhtä selkeää syytä. Ilmastonmuutokseen varautuvassa maailmassa Suomen 1800-luvun nälänhätä tarjoaa muistutuksen siitä, millaisia seurauksia maataloutta kohtaavilla katastrofeilla voi pahimmillaan olla. Tuomas Jussila ja Lari Rantanen ovat väitöskirjatutkijoita Turun yliopistosta. Teoksen kirjoittajakunta koostuu aihepiiriin perehtyneistä nuoremman polven tutkijoista.

Kirjontajuttuja

Kirjontajuttuja

20 houkuttelevaa ohjetta ja innostavaa ideaa

Tuotenumero: 9789522889133
Tekijät: Morgan, Christin; Dowey, Nicki; Wilkins, Phil; Karri, Päivi
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Kun villat on huovutettu ja sukkia on riittämiin, mitä jos kaivaisit isoäidin korista muliinilangat esiin? Nykypäivän trendikkäin käsityöläinen kirjoo kapioiden sijaan vaikkapa pulleita mehiläisiä, värikkäitä viirinauhoja, kukkaruukun suojuksia ja suloisia rintanappeja. Isoäidinaikaiset tekniikat taipuvat modernin raikkaaseentulkintaan. Kirjontajuttuja esittelee selkeästi ja yksityiskohtaisesti useita peruspistoja sekä hyväntuulisia kirjontaohjeita. Se sopii niin kokeneelle kirjojalle kuin aloittelijallekin. Mukana on silitettäviä mallikuvia. Kun hallitset perustekniikat, voit luoda melkein mitä tahansa. Herkullisia värivaihtoehtojakin on miltei loputtomiin. Tartu lankaan ja neulaan ja innostu! Cristin Morgan on yhdysvaltalainen muotoilija, jonka moderni kirjonta on vienyt mukanaan. Nykyään hän keskittyy työkseen ideoimaan ja kehittämään nykykirjontaa, ja kirjonnan ympärille on syntynyt myös Morganin yritys Marigold + Mars.

Ihme

Ihme

Rippikoululaisen kirja

Tuotenumero: 9789522889089
Tekijät: Pruuki, Heli; Laukkanen, Jani
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Ihme-sarjan nuoren kirja on miniromaani, jonka tarinalinjat ja sisällöt nousevat nuorten omista kokemuksista. Heli Pruukin laatima tarina ei ole dogmaattinen esitys kristillisen uskon keskeisistä sisällöistä, vaan keskiöön nousevat narratiivisuus ja elämyksellisyys. Tarinassa Vilma, Eemeli, Venni, Sara ja Teemu käyvät rippikoulua ja pohtivat elämää. Helin apuna tarinaa on rikastuttanut ja kommentoinut 11 nuorta eri puolilta Suomea. Ihmeen ohjaajan opas tuo käytäntöön uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset periaatteet. Se pohjautuu nuorilähtöisyyteen ja kannustaa osallisuuteen. Opas pohtii, miten nuori motivoituu ja oppii, ohjaa dialogiseen otteeseen sekä antaa vinkkejä rippikoulun suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Erilaisia työskentelyjä tarjotaan monipuolisesti kaikkiin rippikoulusuunnitelman oppimissisältöihin. Työskentelyt ja tarinakirjan tarinat on jaoteltu seuraaviksi kokonaisuuksiksi: Minä ja seurakunta; Jumala; Välitän, pidän huolta, rakastan; Meidän maailmamme; Säröillä oleva maailma; Jeesus; Pyhä Henki ja Konfirmaatio.

Riparipassi

Riparipassi

Tuotenumero: 9789522880055
Tekijät:
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Marjutin matkassa

Marjutin matkassa

Omistettu S/Y Marjutin kapteenin muistolle

Tuotenumero: 9789527040904
Tekijät: Lindström, Marjut
Kustantaja: Lector

Lue referaatti

Filosofian maisteri Marjut Lindströmin kirjoittama matkakirja vie lukijan merimatkalle Suomenlahdelle ja Saaristomerelle, tyyneen ja tuuliseen veden pärskytykseen. Seikkailujen vanavedessä kulkee kirjoittajan syvällinen historian tuntemus, luonto ja sen suojelu. Kirjassa on tietoa myös saariston käyntisatamista. Matkaa tehdään myös elämän merellä, jolloin meripeilistä kuvastuvat ilot ja surut. Kirja on kertomus selviytymisestä luonnon asettamilla ehdoilla. Ennen kaikkea se on kunnianosoitus S/Y Marjutin kapteenille, hänen peräänantamattomalle elämänasenteelleen ja merimiestaidoille sekä kaikille merenkulkijoille, jotka löysivät uudet maanosat, avarsivat maailmankuvaamme ja saattoivat kaupan välityksellä vieraat kansat tekemisiin toistensa kanssa. Elämän kokoinen seikkailu on päättynyt. Tuuli on tyyntynyt ja aurinko laskenut.

Jouluntaikaa

Jouluntaikaa

Tuotenumero: 9789527040898
Tekijät: Mäki, Harri István; Mäntylä, Juha; Numminen, Helena; Väisänen, Helena
Kustantaja: Lector

Lue referaatti

Jouluntaikaa-satukirja johdattaa lapset taikamaailman kautta kohti joulua. Oletko kuullut pelokkaasta koirasta tai näkymättömästä hevosesta? Entä ovatko sinulle tuttuja tontut ja heidän hankaluutensa joulun alla? Nämä ja monet muut olennot tarjoavat lukijalleen ilon hetkiä joulua odotellessa. Kuvittaja Harri Istvan Mäki yhdistää satuhahmot ja kuvat taitavasti toisiinsa. Mielikuvitusta kiehtovista tarinoista vastaavat Harri Istvan Mäki, Juha Mäntylä, Helena Numinen ja Helena Väisänen.

Kurren ja Jänön Aapinen

Kurren ja Jänön Aapinen

Tuotenumero: 9789518669992
Tekijät: Laukkanen, Usko; Laukkanen, Usko
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Ystävykset Kurre ja Jänö opettavat aakkosia nostalgisessa Kurren ja Jänön Aapisessa. Aapinen ilmestyi ensimmäisen kerran 1985. Suosittu Aapinen on näköispainos Usko Laukkasen tekstistä ja kuvitustyöstä. Aakkosto on uudistettu kouluopetukseen 2017 uudistetuilla mallikirjaimilla. Usko Laukkanen (1930-2005) oli monipuolinen taiteilija, mainosgraafikko ja sarjakuvataiteilijana palkittu. Hänen runsaassa tuotannossaan lapsille näyttäytyy metsän eläinten ja suomalaisten satuolentojen: tonttujen, peikkojen ja keijujen värikäs ja rikas maailma. Ihastuttava kuvakirja kaikille pienille kirjaimista kiinnostuneille!

Perhe ja avioliitto muutoksessa

Perhe ja avioliitto muutoksessa

Tuotenumero: 9789516933699
Tekijät: Hytönen, Maarit
Kustantaja: Kirkon tutkimuskeskus

Lue referaatti

Valtaosalla ihmisistä on omakohtainen käsitys perheestä. Olemme syntyneet perheeseen ja useimmat muodostavat aikuisiällä perheen toisen ihmisen kanssa. Siksi meillä on taipumuksena arvioida perhettä omista lähtökohdistamme käsin. Usein pidämme juuri omaa perhettämme hyvänä perheenä ja omaa perhemuotoamme parhaat lähtökohdat uudelle sukupolvelle tarjoavana perhemuotona. Perheen käsite ja muoto ovat olleet suurten muutosten kohteena. Erilaiset perhemuodot ovat viime vuosikymmeninä lisääntyneet. Yhä suurempi osa aikuisväestöstä elää yhden hengen talouksissa. Kirkon ihanne perheestä yhteiskunnan perusyksikkönä, jonka nainen ja mies perustavat kristillisen avioliiton solmittuaan, toteutuu yhä harvemmin. Tällä hetkellä kirkollisen vihkimisen saa alle puolet uusista aviopareista Suomessa. Yli puolet ensimmäisistä lapsista syntyy avioliiton ulkopuolella. Tässä artikkelikokoelmassa perhettä ja avioliittoa lähestytään tutkimuksen, tilastojen ja perheiden kanssa tehtävän työn näkökulmasta. Eri alojen asiantuntijat kertovat, mikä on perhe tämän päivän Suomessa sekä millaisia haasteita perheet ja parisuhteet kohtaavat. Samalla kirja kertoo myös haasteista, joita kirkko ja koko yhteiskunta joutuvat väistämättä yhä useammin kohtaamaan erilaisten parisuhteiden ja perheiden kautta.

Monien uskontojen ja katsomusten Suomi

Monien uskontojen ja katsomusten Suomi

Tuotenumero: 9789516933583
Tekijät: Illman, Ruth; Ketola, Kimmo; Latvio, Riitta; Sohlberg, Jussi
Kustantaja: Kirkon tutkimuskeskus

Lue referaatti

Uskonnot ja katsomukset ovat tärkeä osa kulttuuria ja yhteiskuntaa. Myös suomalaiset kohtaavat enenevässä määrin erilaisia katsomuksia ja uskontoja. Kansainvälistyvässä maailmassa niiden tuntemus on yhä tärkeämpää. Suomessa vaikuttavat perinteisten maailmanuskontojen lisäksi myös monet uudet uskonnolliset liikkeet ja virtaukset sekä katsomuksellinen uskonnottomuus. Tämän artikkelikokoelman teemoina ovat Suomen uskonnollisen ja katsomuksellisen moninaisuuden sekä uskonnon ja katsomuksen vapauden kehittyminen eri uskontokuntien ja katsomusperinteiden välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta. Teoksessa kerrotaan, miten uskonnot ja katsomusperinteet ovat rantautuneet Suomeen ja millä tavoin ne ovat muokanneet suomalaista elämänpiiriä sekä toisiaan. Kirjoittajina ovat niin eri katsomusten ja uskontojen edustajat kuin uskonnontutkijat. Teos liittyy osaltaan Itsenäinen Suomi 100 vuotta -juhlavuoteen. Kirja soveltuu esimerkiksi toimittajille, opiskelijoille ja kaikille, jotka tarvitsevat tietoa Suomessa vaikuttavista uskonnoista ja katsomuksista.

Erilaisista yhteisöistä elävä kirkko

Erilaisista yhteisöistä elävä kirkko

Tuotenumero: 9789516933323
Tekijät: Hytönen, Maarit; Ketola, Kimmo; Salminen, Veli-Matti; Sohlberg, Jussi; Sorsa, Leena
Kustantaja: Kirkon tutkimuskeskus

Lue referaatti

Viime vuosikymmeninä institutionaalinen uskonnollisuus on länsimaissa heikentynyt ja uskonnosta on tullut yhä enemmän henkilökohtainen valinta. Samaan aikaan erilaisten uskonnollisten yhteisöjen määrä on 1990-luvulta alkaen lähtenyt voimakkaaseen kasvuun. Myös mediakentän muuttuminen on haastanut uskonnolliset toimijat osallistumaan uudenlaiseen mediakulttuuriin, jolle on ominaista verkostomaisuus ja erilaiset spontaanisti syntyneet vertaisyhteisöt. Tämä kirja kartoittaa niitä käynnissä olevia muutoksia, jotka näkyvät evankelis-luterilaisessa kirkossa sekä sen liepeillä ja ympärillä vaikuttavissa liikkeissä ja yhteisöissä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että avaintekijäksi muodostuu institutionaalisten rakenteiden suhde ruohonjuuritasolta nouseviin uusimuotoisiin yhteisöihin. Kirjassa kuvataan niitä erilaisia tapoja, joilla vapaita valintoja tekevät yksilöt kiinnittyvät erilaisiin uskonnollisiin verkostoihin ja vertaisyhteisöihin, sekä pohditaan minkälaisia seuraamuksia tästä on kirkolle. Kirjan artikkelien taustalla on Kirkon tutkimuskeskuksen tutkimushanke Kirkon muuttuva yhteisöllisyys (2012-2015), joka kokosi yhteen kirkon yhteisöllisyyden kehityslinjojen tutkijoita ja asiantuntijoita monelta eri alalta yliopistoista, Kirkkohallituksesta ja seurakuntatyön kentältä. Tämä kirja on hankkeen loppuraportti.

Kiireesti nyt, monsieur Artaud!

Kiireesti nyt, monsieur Artaud!

Tuotenumero: 9789525965544
Tekijät: Tukiainen, Tapani; Tukiainen, Tapani
Kustantaja: Valmiixi

Lue referaatti

Tapani Tukiaisen kahdeksas teos vie Italian Dolomiiteille ranskalaisen teatterikriitikko-kirjailija Antonin Artaud’n jalanjäljille. Länsimaisen teatterin legendasta hullaantuvat vuorilla niin nuori Monika Schlier saksalaisine kumppaneineen kuin vanhoista italialaisista sirkuksista kiinnostunut seminaaripaikan isäntä, Guiseppe Prezzolini. Monivaiheinen seminaariviikko huipentuu balilaisen teatterin esityksiin. Kaikki on kohdallaan, puuttuu vain, että toisen maailmansodan jälkeen kuollut Antonin Artaud olisi päässyt mukaan hämmästelemään balilaisia. Tai kuka tietää, ehkä mies kurkisteli haamuna Lago di Carezzan, Hellyydenjärven, rantapuiden takaa. ”Kiireesti nyt, monsieur Artaud! Me olemme teidän ystäviänne. Emme piilottele selkämme takana pakkopaitaa, emme käsirautoja. Emme ole kiikuttamassa teitä hourulaan, emme petollisina kuiskuttaville lääkäreille, emme kylmässä huoneessa odottaviin sähköshokkeihin. Me huudamme avuksenne kuningas Ubuaa, Ubuaa ja miekkoineen heiluvaa Richard II:sta. Kääntykää nyt, nopeasti nopeasti. Pian on liian myöhäistä!”

Reunamailla

Reunamailla

Tilattomat Länsi-Suomen maaseudulla 1600-1800

Tuotenumero: 9789518580143
Tekijät: Miettinen, Riikka; Viitaniemi, Ella
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Millainen oli maaseudun tilattoman väestön asema 1600- ja 1700-lukujen Suomessa? Maata omistamattomat ihmisryhmät, kuten torpparit, palkolliset ja sotaväki, muodostivat vanhempien aikojen Suomessa suuren enemmistön. Reunamailla kertoo Länsi-Suomen tilattomasta väestöstä 1600- ja 1700-luvuilla. Uusi alkuperäislähteisiin perustuva tutkimus tuo tietoa tilattomien määrästä, toiminnasta ja asemasta. Tilattomuutta monipuolisesti tarkasteleva teos antaa tuoreita näkökulmia Suomen yhteiskunta- ja sosiaalihistoriaan sekä väestökehitykseen.

Ihme

Ihme

Rippikoululaisen ohjaajan opas

Tuotenumero: 9789522889645
Tekijät: Pruuki, Heli; Pruuki, Lassi; Pulkkinen, Jari
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Ihme on nuorten nuorille kirjoittama rippikoulukirja. Se koostuu tarinasta, jossa viisi nuorta käy rippikoulua ja pohtii elämää, sekä katekismuksesta, johon tarinan tapahtumat linkittyvät. Tarinan kohtaukset ja teemat ovat ideoineet 11 nuorta ja ne on kirjannut Heli Pruuki. Ihmeen ohjaajan opas tuo käytäntöön uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset periaatteet. Niitä se rakentaa Löytöretki-sarjan oppaan vahvalle pohjalle. Mukana ovat myös käytännön vinkit nuorten tarinan käyttöön rippikoulun opetuksessa. Teologian tohtorit Heli Pruuki ja Lassi Pruuki asuvat Janakkalassa. Heli Pruuki työskentelee perhetyön asiantuntijana Kirkkohallituksessa ja Lassi Pruuki työnohjaajana ja kouluttajana Dialogic-yhteisössä. Molemmilla on laaja kirjallinen tuotanto, muun muassa Löytöretki-rippikoulumateriaali vuodelta 2002. Akaalla asuva teologi Jari Pulkkinen työskentelee Kirkkohallituksessa rippikoulutyön asiantuntijana. Rippikoululaisen kirjan tarinan ovat ideoineet nuoret Sara Ammor, Henry Knuuttila, Viivi Koski, Siina Kuusela ja Roope Lintula Tampereelta, Okko Saastamoinen ja Helmi Uuksulainen Helsingistä sekä Eetu Peltokangas Toholammilta, Helmi Pruuki Janakkalasta, Ella Rantala Paimiosta ja Essi Toivonen Espoosta.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?