slider2

Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Ryöstön hetki kullan kallis

Ryöstön hetki kullan kallis

Tuotenumero: 9789515239914
Tekijät: Ingelman-Sundberg, Catharina; Menna, Outi
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Keinutuolikopla on vauhdissa jälleen! Las Vegasin kasinolla eläkeläisviisikko on se, joka pelaa eikä pelkää. Vielä hetki makeaa luksuselämää ja sitten takaisin kotimaahan, sillä velvollisuus kutsuu. Lyömättömän esikuvansa Robin Hoodin hengessä kopla haluaa parempaa elämää varattomille vanhuksille ja kaikille, joiden päivistä puuttuu iloa ja mahdollisuuksia. Eikä heillä itselläänkään saa olla tylsää!Ryöstely on kuitenkin kaikkea muuta kuin kevyttä puuhaa. Kannoilla on milloin poliisi, milloin pahamaineinen moottoripyöräjengi, milloin tietoverkoissa vaaniva digihuijari. Vaarat ja vauhti ottavat välillä sydämestä, mutta periksi ei anneta. Märtha, Anna-Greta, Stina, Harava ja Nero näyttävät, että heillä on kykyä ja älyä vaikka muille jakaa. Ikä tuo taitoa käsitellä ihmisiä ja tarttua mitä merkillisimpiin tilaisuuksiin.

Kohti digikampusta

Kohti digikampusta

Tuotenumero: 9789524562423
Tekijät: Määttä, Jukka; Pohjanmäki, Titta; Timonen, Päivi
Kustantaja: Humanistinen ammattikorkeakoulu

Lue referaatti

Kysymys opetuksen digitalisoimisesta on ajankohtainen kaikkialla maailmassa. Oppilaitokset pohtivat parhaillaan opetuksen digitalisointia ja sitä, miten opetuksen laatu turvataan verkkoympäristössä, jossa opettajan ja opiskelijan välinen yhteys on etäyhteyttä. Problematiikkana onkin, kuinka henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen ja ohjaukseen perustuva oppiminen siirretään digitaalisiin ympäristöihin siten, että opetuksen laatu ei kärsi ja opiskelijat saavat riittävästi ohjausta. Digitalisaatio ei muuta vain opetusta, se muuttaa kaiken työn. Vanhoja töitä katoaa ja uusia tulee tilalle, joten innostavan ja tehokkaan digitaalisen oppimisympäristön merkitys elinikäisen opintopolun tarjoajanakin on merkittävä. Kohti digikampusta kirja esittelee Humanistisen ammattikorkeakoulun kunnianhimoista digikampusprojektia, jonka tarkoituksena on hyödyntää digitaalisuutta Humakin kehittämän valmennuspedagogiikan näkökulmasta. Kirja koostuu 25 eri asiantuntijan kirjoittamasta artikkelista. Artikkeleissa käsitellään opetuksen ja korkeakoulun digitalisoitumista, sen haasteita ja mahdollisuuksia, erilaisista näkökulmista. Humakin digitaalisen oppimisympäristön rakentamista ohjaavana periaatteena on korkeakoulun käyttämän valmennuspedagogiigan soveltaminen verkkoympäristössä. Valmentajan onkin opittava ja kehityttävä koko ajan työssään ja osattava olla samalla oman työnsä ja työyhteisönsä pedagoginen kehittäjä. Digitaalisuuden haltuunotto ja soveltaminen pedagogisessa ympäristössä on yksi Humakin ja kaikkien oppilaitosten tulevaisuuden menestystekijöitä. Julkaisu koostuu puheenvuoroista, joissa käsitellään digitaalisuuden mahdollisuuksia ja haasteita korkeakoulukentällä, uudenlaiseen oppimisympäristöön siirtymisen ensivaiheen kokemuksia sekä digitaalisen opiskelu-, työ-, ja palveluympäristön haasteita eri näkökulmista. Teoksessa on mukana myös teknisen ympäristön kehittämiseen liittyviä artikkeleita ja työelämän kumppaneiden kokemuksia yhteisöllisten cMOOC-verkkokurssien toteuttamisesta. Lisäksi julkaisussa avataan tulevia mahdollisuuksia ja sovelletaan laatuajattelua uudenlaiseen ympäristöön.

Geriatria

Geriatria

Tuotenumero: 9789516564985
Tekijät: Tilvis, Reijo; Pitkälä, Kaisu; Strandberg, Timo; Sulkava, Raimo; Viitanen, Matti
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Geriatria-kirja käsittelee kattavasti vanhenemisen fysiologiaa sekä vanhenemismuutosten yhteyksiä sairauksien ilmenemiseen ja hoidon ongelmiin. Teos on suunnattu ensisijaisesti lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille, mutta soveltuu myös muille vanhusten hoitotyötä tekeville.

Sisäisen timantin voima

Sisäisen timantin voima

Tuotenumero: 9789523213814
Tekijät: Belitz-Henriksson, Jenny
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Kirja tarjoaa lukijalleen iloa, oivalluksen aiheita, pohdiskeltavaa ja vahvistusta ajatuksille. Se ei takaa onnellisuutta tai hienompaa elämää, mutta se lupaa mahtavan mahdollisuuden saada tukea kasvuun kohti ihmistä, joka haluaa olla. Kirja pureutuu tunteisiin, ajatuksiin, kiitollisuuteen, läsnäoloon ja rakkauteen. Se iskee hampaansa myös vanhemmuuteen, ihmissuhteisiin, kateuteen, anteeksiantoon, rahaan ja murehtimiseen. Kirja tarjoaa 600 helposti omaksuttavaa, tavallisen ihmisen elämään kolahtavaa ajatusta parempaan arkeen. Tervetuloa matkalle, joka ei pääty ikinä, mutta palkitsee joka askeleella. Sinä voit kasvaa parhaaksi mahdolliseksi versioksi itsestäsi ja oivaltaa elämän ainutlaatuisuuden. Saat myös työkaluja vastoinkäymisten ja ennen kaikkea tunteidesi ja ajatustesi kohtaamiseen. Huomaat, ettei tavallista arkea olekaan eikä mikään ole itsestäänselvyys, vaan aina on kymmeniä syitä kiittää. Kirjan voimaannuttavat ajatelmat luet itsellesi sopivassa tahdissa, missä ja milloin tahansa. Aloita aamusi ajatelmalla tai lue koko teema kerrallaan.

Kamala luonto

Kamala luonto

Pentukirja

Tuotenumero: 9789522703040
Tekijät: Vehniäinen, Jarkko; Lappalainen, Marja
Kustantaja: Arktinen Banaani

Lue referaatti

Kamala luonto -sarjakuva tunnetaan nimensä mukaisesti paitsi huumoristaan, ajatelmistaan ja niistä luontoon kuuluvista, petoeläinten ”kamaluuksista”. Lapsuus-kuvakirjassa ei mennä pelottavuuksiin. Se on lapsille tarkoitettu, sarjakuvassakin esiintyviä ilvestä, kärppää ja kettua pieninä esittävä, ystävyyden syntymistä kuvaava tarina. Kirjan kookkaissa kuvissa Vehniäisen piirtäjäntaidot pääsevät oikeuksiinsa, eikä pikkueläinten viehätysvoima jätä aikuislukijaakaan kylmäksi. Jos joitakin pieniä ”kamaluuksia” joku tarinasta löytää, ovat ne korkeintaan niitä jänniä juttuja, jotka ovat aina olleet lasten mieleen. Vehniäinen kertoo, että lastenkirjan teko on jo kauan ollut hänen haaveenaan. Koska sarjakuvasta tutut sankarit olivat valmiiksi olemassa, ei ollut syytä kehitellä täysin uusia hahmoja. Vehniäiselle itselleen alan huiput, kuten Richard Scarry mittavine tuotantoineen ja Sven Nordqvist Viiru ja Pesonen -sarjallaan ovat olleet erityisen läheisiä, samoin Mauri Kunnas. Rima on siis asetettu korkealle, eikä Vehniäinen pyri kiistämään sitä, että ensimmäisen oman lastenkirjan julkaiseminen jännittää – varmasti yhtä paljon kuin lapsia sen lukeminen ja katseleminen – mutta varmasti mukavalla tavalla.

Verensokeri kuriin 8 viikossa

Verensokeri kuriin 8 viikossa

Nopeita ratkaisuja diabetekseen ja ylipainoon

Tuotenumero: 9789523213463
Tekijät: Mosley, Michael; Vuento, Sirpa
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Nopeita ratkaisuja diabetekseen ja ylipainoon! Kohonneet verensokeriarvot muodostavat yhden aikamme suurimmista salakavalista epidemioista.Tohtori Michael Mosley esittelee tässä kirjassa mullis-tavan menetelmän sen voittamiseksi. Verensokeri kuriin on kirja, jota ei ole tarkoitettu pel-kästään suurimmille riskiryhmille, vaan jokaiselle, joka on kamppaillut painonsa kanssa ja haluaa saada ter-veytensä jälleen hallintaansa. Nykyinen runsaasti sokeria ja nopeita hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio on lihottava, mutta lisää myös aikuistyypin diabeteksen, aivohalvauksien,dementian, syövän ja elinikäisen lääkityksen riskiä. Diabetesta sairastaa yli 500 000 suomalaista, osa tietä-mättään. Tohtori Mosley selittää ajankohtaisessa teoksessaan keskivartalolihavuuden syyt ja paljastaa keinot sen karistamiseen ja nopeasti. Hän kumoaa yleisiä myyttejä – esimerkiksi väitteen siitä, että tasainen painonpudotus on aina parempi kuin nopea laihdutta-minen ja että nopeasti laihtuvat väistämättä lihovatnopeasti uudelleen. Keskimääräinen painonpudotus 14 kg kahdeksassa viikossa. Sisältää tarkan 8 viikon ohjelman ateriasuunnitelmineen.

Pilkki

Pilkki

Ammattilaisten salaisuudet helppoina vinkkeinä

Tuotenumero: 9789523213623
Tekijät: Jussila, Risto
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Kirja sisältää 200 ammattilaisen helppoa vinkkiä pilkintään. Myös onnella on saaliin saamisessa toki sijansa, mutta jos haluaa kokea onnistumisen hetkiä usein, onnen varaan ei kannata, eikä onneksi tarvitsekaan jäädä. Kirja on koottu niin, että se sopii aloittelijalle helppotajuiseksi opaskirjaksi. Runsas kuvitus johdattaa lukijan havainnollisesti pilkinnän ytimeen. Samalla kirja tarjoaa pidempään harrastaneelle paljon uusia näkemyksiä ja vinkkejä, joilla petrata saalista.

Nopea aineenvaihdunta

Nopea aineenvaihdunta

Syö hyvin ja polta rasvaa

Tuotenumero: 9789523214279
Tekijät: Pomroy, Haylie; Niemi, Marko
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Syö hyvin, paranna aineenvaihduntaasi ja laihduta jopa kymmenen kiloa 28 päivässä! Nopea aineenvaihdunta on auttanut tuhansia miehiä ja naisia pudottamaan nopeasti painoaan ja parantamaan terveyttään. Dieetissä ei lasketa kaloreita eikä jätetä aterioita väliin, vaan yksinkertaisesti syödään reilusti kunnollista ruokaa. Tämä lääketieteellisesti pätevä ja tieteeseen perustuva ohjelma muuntaa ruoansulatuselimistösi rasvaa polttavaksi polttouuniksi, olipa se miten hidas tahansa. Miten se toimii? Se perustuu syömisten vuorotteluun – viikon aikana syöt kolmella eri ruokavaliolla. • Pudottaa painoa nopeasti ja kestävästi • Perustuu kolmeen ateriaan ja kahteen välipalaan päivässä • Voi parantaa energia-, verensokeri- ja kolesteroliarvoja • Selkeitä ohjeita, ateriasuunnitelmia ja yli 50 reseptiä Kolme erilaista vaihetta yhden tehoviikon aikana Vaihe 1 – Anna stressin purkautua ja adrenaliinien rauhoittua. Päivät 1 ja 2. Vaihe 2 – Vapauta varastoitua rasvaa ja rakenna lihaksia. Päivät 3 ja 4. Vaihe 3 – Käynnistä palamisprosessi – hormonit, sydän ja lämpö. Päivät 5–7.

Lego ideoita - Minecraft

Lego ideoita - Minecraft

Rakentajan vinkit

Tuotenumero: 9789523213852
Tekijät: Klang, Joachim; Lahtinen, Tapani
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Huomio, Minecraftin pelaaja! On aika päivittää biomisi uudelle offline-tasolle ja toteuttaa Minecraft-suosikkimallisi LEGO-palikoilla. Luonnollisen kokoisesta Stevestä ja hakusta säästölippaaseen, henkilöautoon ja sikaan Joachim opettaa vaihe vaiheelta, kuinka mallit rakennetaan. Tarkat osa-luettelot sisältävät kaikki tarvittavat osat. Inspiroidu ja laajenna omaa universumiasi! Kattavat ja helppotajuiset vaiheittaiset ohjeet sisältävät häikäiseviä ideoita uusien yksilöllisten Minecraft-mallien luomiseen.

Mitä on historia ja millaista sen tutkiminen

Mitä on historia ja millaista sen tutkiminen

Tuotenumero: 9789518846324
Tekijät: Ylikangas, Heikki
Kustantaja: Art House

Lue referaatti

Onko historiantutkimus tiedettä? Onko olemassa historiallista totuutta? Toistaako historia itseään, vai kulkeeko se ainutkertaisia uria? Miksi tulkinnan ja totuuden välinen ero näyttää Suomessa viime aikoina hämärtyneen? Mitä on historia ja millaista sen tutkiminen on tunnetun historioitsijan Heikki Ylikankaan kokonaisvaltainen analyysi historian periaatekysymyksistä: historiantutkimuksen luonteesta ja tekemisestä, historian tuottaman tiedon soveltamisesta, tulkintojen vaihtelun syistä sekä tutkimuksellisista koulukunnista. Kirjoittaja käsittelee laajasti historiantutkimuksen nykytilaa ja erikoispiirteitä Suomessa sekä tutkijoihin kohdistuvia uusia haasteita.

Terveet jalat

Terveet jalat

Tuotenumero: 9789516565364
Tekijät: Saarikoski, Riitta; Stolt, Minna
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Kirja sisältää tutkimustietoon perustuvia käytännön ohjeita jalkojen omahoidosta. Hyvien kenkien ominaisuudet sekä kevytjalkineiden ja paljasjalkakävelyn merkitys sekä erilaisten harjoitteiden merkitys jalkaterveyden edistämisessä on tuotu monipuolisesti esille. Kuudennessa, uudistetussa painoksessa sisältö on tarkistettu ja muokattu kauttaaltaan.

Miksi hengästyn?

Miksi hengästyn?

Tuotenumero: 9789516569539
Tekijät: Sovijärvi, Anssi
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Kirja antaa tutkittuun tietoon perustuvan näkemyksen liian nopean hengästymisen ja rasitushengenahdistuksen syistä ja kertoo, miten ongelmaa voidaan lievittää tai poistaa se kokonaan.

Lääkärin käsikirja 2017

Lääkärin käsikirja 2017

Tuotenumero: 9789516566736
Tekijät: Jousimaa, Jukkapekka; Alenius, Heidi; Atula, Sari; Berghem, Nora; Kattainen, Anna; Kunnamo, Ilkka; Pelttari, Hanna; Teikari, Mat
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Lääkärin käsikirja tiivistää käytännön työssä tarvittavan tiedon selkeiksi hoitosuosituksiksi. Oirelähtöiset ohjeet helpottavat diagnoosin tekoa, ja sairauslähtöisistä ohjeista löytyvät suositukset hoidosta ja seurannasta. Käsikirja on suunnattu perusterveydenhuollossa ja sairaaloiden poliklinikoilla toimiville lääkäreille. Sen toimittamiseen osallistuu yli 500 eri alojen asiantuntijaa.

Genre -Text - Interpretation

Genre -Text - Interpretation

Multidisciplinary Perspectives on Folklore and Beyond

Tuotenumero: 9789522227386
Tekijät: Koski, Kaarina; Savolainen, Ulla; Frog
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

This book presents current discussions on the concept of genre. It introduces innovative, multidisciplinary approaches to contemporary and historical genres, their roles in cultural discourse, how they change, and their relations to each other. The reader is guided into the discussion surrounding this key concept and its history through a general introduction, followed by eighteen chapters that represent a variety of discursive practices as well as analytic methods from several scholarly traditions. This volume will have wide appeal to several academic audiences within the humanities, both in Finland and abroad, and will especially be of interest to scholars of folklore, language and cultural expression.

Sakke sokkelosalapoliisi

Sakke sokkelosalapoliisi

Kadonnutta Sokkelokiveä etsimässä

Tuotenumero: 9789515240330
Tekijät: Maruyama, Chihiro; Kokko, Anna
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Herra X on varastanut Sokkelokiven, jonka voimat ovat vaarassa muuttaa koko Oopperakaupungin sekavaksi sokkeloksi. Pystytkö auttamaan Sakkea ja hänen ystäväänsä Carmenia löytämään tien sokkeloiden läpi ja pysäyttämään Herra X:n ennen kuin on liian myöhäistä? Tämän kirjan jokainen aukeama tempaa mukaansa uuteen kiehtovaan sokkeloon. Saken mukana seikkaillaan muun muassa kaupungin kaduilla, satamassa, kummituskartanossa ja kuumailmapallojen virrassa. Vihjeiden avulla selvitetään reitti aukeaman läpi, etsitään aarrearkkuja ja muita yksityiskohtia ja ratkotaan haasteita. Kun tehtävät on suoritettu ja reitti selvä, on aika kääntää sivua uudelle aukeamalle, kuin pelin seuraavalle tasolle!

Merkitty mies

Merkitty mies

Tuotenumero: 9789522793874
Tekijät: Laine, Matti
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Veneiden salakuljetukseen sekaantunut ex-huippujääkiekkoilija Elias Vitikka joutuu törmäyskurssille Helsingin alamaailman kanssa. Hänet pyydetään selvittämään nuoreen jääkiekkolupaukseen kohdistuvaa uhkausta. Elias joutuu bisneskumppaneineen tiukkaan välikäteen kilpailevien tahojen puristuksessa. Hän saa kokea, että likaista peliä osataan pelata kaikkialla, jääkiekkokaukaloista aina Eduskuntataloon asti. Petoksen hinta on kova, ja mikään ei ole varmaa Eliaksen joutuessa napit vastakkain rikollisjärjestöjen kovimpien tekijöiden kanssa. Menneisyyden haamutkaan eivät suostu jättämään häntä rauhaan pelikellon tikittäessä vääjäämättömästi kohti nollaa.

Filminauha kohtalon käsissä

Filminauha kohtalon käsissä

Tuotenumero: 9789522794246
Tekijät: Bradley, Alan; Heikinheimo, Maija
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Flavia de Lucen kotikartanossa valmistaudutaan joulunviettoon. 11-vuotias harrastelijasalapoliisi ja mestarimyrkyttäjä Flavia valmistautuu omalla tavallaan, keittelemällä laboratoriossaan lientä, jonka avulla hän aikoo pyydystää itsensä joulupukin. Mutta pian Flavia saa muuta ajateltavaa, kun kartanoon saapuu elokuvan kuvausryhmä, jolle Flavian isä on perheen rahavaikeuksien takia antanut luvan kuvata heidän kotonaan. Filmiryhmän mukana saapuu myös kuuluisa näyttelijätär Phyllis Wyvern. Samalla kun sankka lumituisku yllättää Bishops Laceyn kylän, kaikki kyläläiset kokoontuvat kartanoon katsomaan suuren filmitähden esiintymistä. Kukaan heistä ei kuitenkaan ole valmistautunut illan dramaattiseen päätösnumeroon: yön pimeydessä yksi paikalla olleista löytyy murhattuna. Miten filminauha liittyy kuolemaan? Ja kuka on voinut lavastaa niin kylmäävän kohtauksen? Kun lumimyrsky yltyy ja epäiltyjen määrä kasvaa, Flavian on löydettävä kartanon varjoissa piileskelevä tappaja.

Pianonvirittäjä

Pianonvirittäjä

Tuotenumero: 9789522794253
Tekijät: Tegenfalk, Stefan; Beck, Laura
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Kuusitoistavuotias tyttö löytyy kuolleena järven rannalta Tukholman lähiössä Brommassa. Brutaalin murhan tekijä on taitavasti peittänyt jälkensä paitsi yhden, sen jonka haluaa poliisin löytävän. Jonna de Bruggen ja Walter Gröhnin rikostutkintaryhmän on etsittävä tappaja ja selvitettävä yhä tarkemmin maailmaa jossa tyttö eli. Paljastuu koulukiusaamisen häikäilemätön verkko, josta nuori lahjakas pianisti Linnea ei ole löytänyt ulospääsyä. Kunnes kotiovelle on ilmaantunut pianonvirittäjä ja ensimmäistä kertaa joku joka näyttää kuuntelevan Linneaa. Mutta kuka puhuu totta, keneen voi luottaa? Valheiden sumun keskellä nuoren poliisin ja kokeneen rikostutkijakonkarin ihmistuntemus joutuu kokeeseen. Pianonvirittäjä on uusi, itsenäinen kirja Walter Gröhnistä ja Jonna de Bruggesta kertovassa dekkarisarjassa.

Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus

Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus

Tuotenumero: 9789516565166
Tekijät: Heloma, Antero; Kiianmaa, Kalervo; Korhonen, Tellervo; Winell, Klas
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Nikotiini- ja tupakkariippuvuus-kirja käsittelee kattavasti ja käytännönläheisesti tupakka- ja nikotiiniriippuvuutta riippuvuussairautena, riippuvuuden mekanismeja, tunnistamista sekä hoitoa.

Jalkaterveys

Jalkaterveys

Tuotenumero: 9789516565067
Tekijät: Stolt, Minna; Flink, Anne; Saarikoski, Riitta; Väyrynen, Petri
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Jalkaterveys-kirja sisältää tiedot jalkavaivojen tunnistamista ja tutkimisesta, hoitamisesta, kuntoutuksesta ja potilaiden ohjauksesta. Teoksen kautta hahmottuu jalkaterveyden merkitys ja vaikutukset yleisterveydelle sekä jalkoihin liittyvien vaivojen tunnistamisen ja hoidon monipuolisuus sekä vaativuus.

Kuvatut kulttuurit

Kuvatut kulttuurit

Johdatus visuaaliseen antropologiaan

Tuotenumero: 9789522228376
Tekijät: Kupiainen, Jari; Häkkinen, Liisa
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Millaisin menetelmin kulttuurin kuvallisuutta voidaan tutkia? Kuinka visuaaliset sisällöt kytkeytyvät ihmisen, kulttuurin ja yhteiskunnan parempaan ymmärtämiseen? Mitä haasteita visuaaliseen kulttuurintutkimukseen liittyy teoriassa ja käytännössä? Visuaalinen antropologia tutkii kuvia ja visuaalisuutta kulttuurisina ilmiöinä sekä maailman tarkastelemisen muotoina. Kuvatut kulttuurit käsittelee tutkimushistoriaa, visuaalisen antropologian tutkimusmetodeja ja kuva-aineistojen analyysimenetelmiä. Tekstit avaavat näkymiä alan keskeisiin tutkimuskäytäntöihin ja kehityssuuntiin. Huomiota saavat elokuvien ja valokuvien ohella kuvaajien ja kuvattavien suhteet, digitaalisuus, kuva-aktivismi, kenttätutkimuksen menetelmät sekä kuva-aineistojen arkistointi ja hallinta. Kuvatut kulttuurit avaa tuoreita näkökulmia visuaaliseen antropologiaan. Se on tarkoitettu korkeakouluopetuksen oppikirjaksi ja lukemistoksi eri tieteenaloille. Kirjoittajat tulevat visuaalisen antropologian kansallisesta ja kansainvälisestä eturivistä. Teosta täydentää kansainvälisten huippututkijoiden paneelikeskustelu, joka liittää muut tekstit kansainväliseen yhteyteen.

Fyysinen Venus

Fyysinen Venus

Tuotenumero: 9789518846201
Tekijät: Moreau Maupertuis, Pierre Louis de; Pekonen, Osmo
Kustantaja: Art House

Lue referaatti

Ranskalainen Maupertuis oli elämän tieteen eli myöhemmän biologian yksinäinen uranuurtaja. Hänen teoksensa Fyysinen Venus (1745) on yhtäältä teoreettinen tutkielma, jossa hän rohkein vedoin hahmottelee eräänlaista »kaiken teoriaa» vielä kapaloissaan olevasta elämän tieteestä. Toisaalta teoksesta löytyy suorastaan pornografisia jaksoja: hän kuvaa esimerkiksi joidenkin hyönteisten outoja parittelumenoja suoranaista eroottista tirkistelyä sisältävin sanakääntein. Maupertuis’n ideat hipoivat vapaa-ajattelun rajoja ja olisivat tuon ajan Ranskassa voineet johtaa jopa poliisitoimiin. Esimerkiksi sikiäminen, joka on Fyysisen Venuksen pääaihe, oli tutkimaton luonnon mysteeri, johon ei ollut sopivaa kajota. Maupertuis tutkii kirjassaan myös generaatiota, monstrumeja, kuten valkoisia neekereitä, rotujen eroavaisuuksia, albinismia ja muitakin perinnöllisiä erikoisuuksia, kuten polydaktyliaa eli monisormisuutta. Fyysinen Venus ylsi omana aikanaan kirjalliseksi sensaatioksi, ja se elää uusina laitoksina ja käännöksinä edelleen.

Lupa mokata

Lupa mokata

Improvisointi arjessa

Tuotenumero: 9789515241481
Tekijät: Koponen, Pia
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Kaikki improvisoivat elämässään, ehkä huomaamattaan, jatkuvasti. Elämän eteen tuomiin tilanteisiin ei voi olla aina valmistautunut. Improvisaation ohjenuorista on mahdollista löytää uusia työvälineitä, jotka auttavat suhtautumaan uudella tavalla elämän epävarmuuksiin, epäonnistumisiin ja virheisiin. Ne auttavat kehittämään aitoa itseluottamusta sekä keskeneräisyyden sietokykyä. Vuorovaikutustilanteista tulee improvisoiden toimivia, hyväksyviä ja rakentavia. Kirja haastaa kulkemaan kohti suurempaa itsetuntemusta ja ottamaan uusia askeleita oman mukavuusalueen ulkopuolelle, elämysalueelle. Elämysalueella on mahdollista oppia uutta itsestä ja muista, sietää muutoksia ja oppia selviämään haastavista elämäntilanteista. Kirja on suunnattu kaikille, jotka haluavat tutustua itseensä paremmin, eikä se vaadi perehtyneisyyttä improvisaatioon, teatteriin tai edes kiinnostusta esittäviin taiteisiin.

Joogaruoka. Opettajien parhaat reseptit

Joogaruoka. Opettajien parhaat reseptit

Tuotenumero: 9789522794154
Tekijät: Prami, Ulla
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Jooga ja hyvät ruokailutottumukset ovat kulkeneet käsi kädessä ja toisiaan tukien jo aikojen alusta. Sana jooga on ymmärretty esimerkiksi mielen liikkeiden pysäyttämisenä tai mielen aaltojen hiljenemisenä. Tämän kirjan tarkoituksena on esitellä puhdistavia, rauhoittavia tai energisoivia ruoka- tai juomaohjeita. Kirjaan on kerätty ruokaohjeita joogaopettajilta ympäri Suomea. Tämän lisäksi Ulla Prami on täydentänyt ohjeita omilla resepteillään. Ruoat ovat, kuten vanhat intialaiset joogit opastivat, kasvisruokia, ja ne on jaettu vegaanisiin, vegetaarisiin, munattomiin, maidottomiin, gluteiinittomiin ja raakaruokaan. Kuvituksena olevat joogan fyysistä puolta edustavat jooga-asanat ovat astangajoogan ensimmäisestä asanasarjasta, jota sitkeästi harjoittelemalla on mahdollista lisätä voimaa, puhdistaa kehoa, lisätä rauhallisuutta, terveyttä ja itsetuntemusta. Mukana olevat asanat sopivat pienin variaatioin lähes kaikille.

Työuupumuksen itsehoito

Työuupumuksen itsehoito

Kuinka kierrän karikot

Tuotenumero: 9789516569935
Tekijät: Nurmi, Heli; Syrjälä, Anne
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Kirjan tavoitteena on auttaa toipumaan työuupumuksesta ja ennen kaikkea ennaltaehkäistä sen uusiutumista itsehoidon avulla. Kirja tarjoaa psykologisen työkalupakin työssä jaksamisen tueksi työstään kuormittuneille, jaksamisen äärirajoilla meneville, työuupuneille sekä jäsennykseksi ammattilaisille.

Äärellisyyden jälkeen

Äärellisyyden jälkeen

Tutkielma kontingenssin välttämättömyydestä

Tuotenumero: 9789524953894
Tekijät: Meillassoux, Quentin; Korhonen, Ari
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Äärellisyyden jälkeen on filosofisesti painava ja selkeä esitys siitä, miten nykyfilosofia voisi päästä irti sitkeästä vastakkainasettelusta humanistisiin tieteisiin pohjautuvan mannermaisen ja luonnontieteisiin nojaavan analyyttisen filosofian välillä. Teoksen päämääränä on antaa uusi mahdollisuus ajatella maailmaa sellaisena kuin se ihmisestä riippumatta on. Meillassoux'n mukaan tämä onnistuu vain, jos tunnustamme, että maailmassa on ainoastaan yksi absoluuttinen välttämättömyys: kaikki olemassa olevat asiat, jopa luonnonlait, ovat pohjimmiltaan sattumanvaraisia. Mikä tahansa maailmassa oleva asia voisi olla myös olematta tai olla toisin kuin se nyt on.

Kaikki vapaudesta

Kaikki vapaudesta

Tuotenumero: 9789524954150
Tekijät: Enqvist, Kari; Hetemäki, Ilari; Tiilikainen,Teija
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Kuka saa puhua puolestani? Mihin minulla itselläni on valtaa, mihin vapaus? Kuinka maailma rajoittaa vapauttamme? Piileekö vapaudessa velvollisuuksia? Kaikki vapaudesta uppoutuu vapauden rajankäynteihin. Mahdollisen ja mahdottoman erottava raja on liukuva. Tuon rajan paikasta neuvottelevat jatkuvasti erilaiset vastinparit – me ja he, ihminen ja luonto, yksilö ja valtio. Monet ennen ehdottomat rajat ovat liudentuneet: valtiota ei rakenneta enää yhden kansallisuuden varaan, uskonnoista voi poimia itselle sopivimmat tavat. Samalla uusia, utopistiseltakin kuulostavia mahdollisuuksia tuntuu olevan aivan ulottuvillamme. Geenejä ja luonnon rakenteita muokkaamalla voidaan parantaa sairauksia ja kenties jarruttaa ihmiskehon väistämätöntä rappeutumista. Lisääntyvä vapaus saattaa toisinaan kääntyä itseään vastaan: pystymmekö oman hyvinvointimme kannalta järkeviin valintoihin tavarapaljouden ja nokkelien mainostajien armoilla? Kykenemmekö seulomaan kohtaamastamme tietotulvasta toden ja valheen?

Baalin palatsi ja kuninkaiden suku

Baalin palatsi ja kuninkaiden suku

Ugaritin jumaltarut

Tuotenumero: 9789524954136
Tekijät: Harviainen, Tapani; Huhtala, Aarre
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Vuonna 1928 Syyrian rannikolta löydettiin muinaisen kaupungin rauniot sekä tuntemattomalla kielellä ja omintakeisin aakkosin kirjoitettuja savitauluja. Kaupunki osoittautui Ugaritiksi, joka kukoisti yli 3000 vuotta sitten. Sen arkistojen aarteet avaavat uusia näkymiä niin itäisen Välimeren muinaiskulttuureihin kuin Vanhan testamentin kertomuksiinkin. Baalin palatsi ja kuninkaiden suku esittää Ugaritin kirjallisuuden keskeisen aineksen ensi kertaa suomeksi. Runoelmissa jumalat juhlivat, taistelevat ja juonittelevat. Sateen jumala Baal mielii lisää valtaa ja rakennuttaa itselleen loisteliaan palatsin. Sotaisa jumalatar Anat uhkailee isäänsä Eliä, ylijumalaa, ja haastaa taisteluun itse Kuoleman. Ikääntyvät kuninkaat toivovat kiihkeästi perillisiä, ja uskollinen sisar lähtee kostoretkelle. Ugaritin jumaltarut ovat värikkäitä ja omaperäisiä – eikä niistä puutu huumoriakaan. Piirroskuvitus elävöittää runokäännöksiä. Teokseen sisältyy Ugaritin historiaa ja kulttuuria esittelevä johdanto, ja runot on varustettu selityksin ja juonitiivistelmin.

Sinipukuinen sumunlakaisija

Sinipukuinen sumunlakaisija

Lentosotamiehen seikkailut Kauhavan Ilmasotakoulussa

Tuotenumero: 9789529379620
Tekijät: Riihimäki, Petri
Kustantaja: Riihimäki Petri

Lue referaatti

Ylihärmäläinen taiteilija Petri Riihimäki sysäsi siveltimensä sivuun ja sammutti sahansa siksi aikaa, että ehti kirjoittaa. Sinipukuinen sumunlakaisija ilmestyi viime viikolla sivuillaan paljastuksia Riihimäen omista varusmiesajoista, Ilmailukoulun alkuvuosien historiaa ja muutaman Ilmavoimia Kauhavalla palvelleen sotilaan hauskoja muistoja.

Työnohjaus

Työnohjaus

Tietäjien kohtaamisia

Tuotenumero: 9789526801810
Tekijät: Tamski, Eeva-Liisa
Kustantaja: Tamski avoin yhtiö

Lue referaatti

Työnohjaajan tietoja, taitoja ja valmiuksia opiskellaan työnohjaaja-koulutuksissa. Työnohjaajan opinnot eivät sisälly ammatillisiin perusopintoihin, vaan ovat jatko- tai täydennyskoulutusta ammattilaisille. Työnohjaajaksi kasvamisessa merkitystä on myös työ- ja elämänkokemuksella. Työnohjaaja pyrkii ymmärtämään, aistimaan ja olemaan herkkänä suhteessa ohjattavaan. Hän kiinnostuu ohjattavasta, ohjattavan asiasta ja astuu hetkeksi ikään kuin ohjattavan saappaisiin, hänen kokemusmaailmaansa ja kartalleen, joista keskustellaan toinen toista arvostaen ja kunnioittaen. Parhaimmillaan tämä on vastavuoroista ja synnyttää dialogista vuorovaikutusta, jolloin tietäjät kohtaavat toisensa.

80/20 Ruokavaliotyökirja

80/20 Ruokavaliotyökirja

Opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon

Tuotenumero: 9789523213692
Tekijät: Karlsson, Mia; Venäläinen, Marika; Moilanen, Mari
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Tuore trendidieetti 80/20 on piristävä poikkeus kaiken kieltävien ruokavalioiden joukossa, sillä se panostaa kohtuullisuuteen. Herkut salliva dieetti saattaa kuitenkin kuulostaa pettävän helpolta, sillä tuloksia ei saa aikaiseksi, ellei tee riit-tävästi muutoksia ruokavalioon. Idea 80/20 ruokavaliotyökirjasta syntyi hullusta ajatuksesta – mitä jos ihmiset eivät enää tekisi tiukkoja laih-dutuskuureja? Mitä jos keskittyisimme pysyvään tasapainoon, jonka myötä myös kilotkin karisevat kuin itsestään? Tutkimuksissakin on nähty, että laihdutuskuurit lihottavat. Silti vuodesta toiseen uusi tai uudelleen syntynyt dieetti saa naiset kahvipöydän ääressä innostumaan. Joko tämä olisi se ratkaisu päästä eroon ylimääräisistä kiloista ikuisiksi ajoiksi? Vastaus on ikävä kyllä edelleen sama kuin aina ennenkin – ei ole. Ratkaisu ei löydy sokerittomasta, viljattomasta, maidottomasta, vähähiilihydraattisuudesta. Vaikka siltä se saattaa välillä median valossa vaikuttaa.Tiukat dieetit eivät toimi, sillä mikään tiukka rajoitus ruokavaliossa ei voi toimia pysyvästi. Mieli kyllästyy ja kaikki kielletty näyttää houkuttelevalta. Siksi halusimme lähestyä ruokavaliota täysin toisesta kulmasta: hyvä ruokavalio voi sisältää herkkuja. 80% hyvällä ruokavaliolla voi saavuttaa terveyshyötyjä. 80% hyvällä ruokavaliolla voi saada painon putoamaan. Riittää kun ruokavaliosta 80 % on järkeviä valintoja ja loput voi tehdä omien makumieltymystensä mukaan. Kirjan kirjoittajat Mia Karlsson ja ravitsemusterapeutti Marika Venäläinen ovat olleet rakentamassa mm. maa-ilmalla menestyneitä Nordic Diet Coach ja See How you eat -Applikaatioita.

365 - Koko vuoden keittokirja

365 - Koko vuoden keittokirja

Tuotenumero: 9789523213326
Tekijät: Jaakonen, Kati
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Mukana nyt mm. pienen budjetin ruokakuukausi eli kuinka teet herkullista ruokaa ja säästät rahaa! Tuntuuko, että ruokaideat ovat hukassa? Mitä tarjota perheelle kiireisessä arjessa? Hellapoliisi on suunnitellut koko vuoden menun, josta poimit reseptit vuoden jokaiselle päivälle. Resepteissä on huomioitu vuoden kiertokulku ja sesonkeihin soveltuvat raaka-aineet, jotka löydät lähikaupasta.Ja mikä helpointa, viikon kauppalista on kirjoitettu puolestasi! Voisiko perheen ruokahuolto olla enää helpompaa. Nyt syödään herkullista kotiruokaa.

Suomen kevät

Suomen kevät

Päivästä päivään

Tuotenumero: 9789522226877
Tekijät: Hottinen-Puukko, Heli
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Keväällä luonto herää, linnut palaavat ja kaikkialla tulviva valo kirkastaa mielet. Suomen kevät tarjoaa tuhdin tietopaketin kevään merkeistä ja vuotuisjuhlista. Se tarjoilee vinkkejä puutarhan kevättöihin, linnunpöntön tekoon ja pääsiäisvalmisteluihin. Se kertaa keväisten juhlapyhien historiaa ja selvittää, mistä pääsiäispuput ja -noidat ovat peräisin, mistä virpomisperinne on saanut alkunsa ja minkä muistoksi helatorstaita vietetään.

Heimosotien historia 1918-1922

Heimosotien historia 1918-1922

Tuotenumero: 9789522228468
Tekijät: Niinistö, Jussi
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Suomalaiset vapaaehtoisjoukot tekivät vuosina 1918-1922 useita heimosodiksi kutsuttuja aseellisia retkiä Itä-Karjalaan, Inkeriin, Petsamoon ja Viroon. Heimosotien tarkoitus oli irrottaa suomensukuisten heimojen asuinalueet Neuvosto-Venäjästä, ja joko itsenäistää ne tai liittää ne yhdeksi suureksi Suomeksi. Heimosoturit oikeuttivat toimintansa kansojen itsemääräämisoikeudella - opilla, joka ensimmäisen maailmansodan vuosina oli kulovalkean tavoin levinnyt ympäri Euroopan, vasta itsenäistyneeseen Suomeen asti. Puolustusministeri, Suomen historian ja Suomen sotahistorian dosentti Jussi Niinistön teos on ensimmäinen ajantasainen esitys Suomen käymistä heimosodista. Tekstiä täydentää yksityisarkistoihin pohjautuva runsas ja harvinaislaatuinen kuvitus.

Suomi-kiina -suursanakirja

Suomi-kiina -suursanakirja

Tuotenumero: 9789518845518
Tekijät: Guangyun, Li
Kustantaja: Art House

Lue referaatti

Ensimmäisen koskaan julkaistun suomi–kiina-suursanakirjan uudistettu laitos sisältää noin 90 000 hakusanaa ja -ilmausta. Ajantasaisen yleiskielen lisäksi mukana on runsaasti myös erikoisalojen termistöä sekä puhekielen sanastoa. Kiinankielisten sanojen ja ilmausten jäljessä on kansainvälisesti käytetyn pinyin-järjestelmän mukainen ääntämisohje. Kirjan täydellisesti uudistettuun laitokseen on lisätty suomalaisen käyttäjän avuksi ääntämisohjeisiin toonimerkit, jotka kertovat tavun sävelkoron. Kirjassa käytetty kiina on Manner-Kiinassa puhuttavaa mandariinikiinaa. Kirja sopii apuvälineeksi opiskeluun, työhön ja harrastuksiin niin suomenkielisille kuin kiinankielisillekin käyttäjille.

Puuseppä vai puutarhuri?

Puuseppä vai puutarhuri?

Vanhemmuuden suorittamisesta onnellisen lapsuuden tukemiseen

Tuotenumero: 9789518846157
Tekijät: Gopnik, Alison; Ketola, Veli-Pekka
Kustantaja: Art House

Lue referaatti

Kun perheeseen syntyy lapsi, vanhempien elämään astuu uuden ihmisen lisäksi myös nykyajan vanhemmuusmalli: joukko asioita, jotka vanhempien vain pitää tehdä ollakseen »hyviä vanhempia». Tämä käsitys vanhemmuudesta suorittamisena luo lasten kasvattamiseen ja perheelämään paineita ja tehtäviä, joita niihin ei aikaisemmin ole liittynyt. Oma vanhemmuus tuntuu olevan koko ajan muiden vanhempien ja yhteiskunnan kriittisen katseen kohteena. Ennen muuta vanhemmuuden suorittaminen kuitenkin vie huomion pois siitä, minkä pitäisi olla keskeisin syy ryhtyä vanhemmaksi: fyysisestä ja psykologisesta ilosta olla lapsen kanssa – ja lapsen ilosta olla vanhempiensa kanssa. Puuseppä vai puutarhuri? -kirjassa maailman tunnetuimpiin kuuluva lasten oppimisen ja kehityksen tutkija kertoo, millä tavalla vanhemmat voivat tukea lastensa onnellista lapsuutta vailla suorittamispaineita ja alituista huonoa omaatuntoa.

Suuri ukulelekirja

Suuri ukulelekirja

Suosikkisoittimen tarina ja soiton perusteet

Tuotenumero: 9789527063187
Tekijät: Julkunen, Arto; Rantanen, Markus
Kustantaja: Aviador

Lue referaatti

Suuri ukulelekirja on inspiroiva tietolähde jokaiselle tämän koko maailman tunteman minisoittimen historiasta kiinnostuneelle. Kirja kertoo ukulelen värikkään tarinan Madeiralta Havaijin kautta maailmalle. Myös Suomessa lämminsointinen ukulele on noussut ihmisiä yhdistäväksi suosikkisoittimeksi, viime aikoina myös kouluissa. Ehkä muistat, millainen oli amerikkalaiskoomikoiden Stan Laurelin ja Oliver Hardyn rooli ukulelen historiassa. Mutta tiesitkö, että suomalainen kuplettimestari ja sota-ajan suosikkilaulaja Matti Jurva kirjoitti aikanaan ensimmäisen suomenkielisen ukuleleoppaan? Historiaosuutta täydentää tasavahvasti suomalaisten ukeharrastajien tarpeisiin luotu opetusosuus. Se on suunnattu erityisesti soittoharrastustaan aloitteleville. Ukulele-tuntijat ja -opettajat Arto Julkunen ja Markus Rantanen ovat koonneet suomalaisille tuhdin tieto- ja opetuspaketin, josta pääsevät nauttimaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Lupa mokata

Lupa mokata

Improvisointi arjessa

Tuotenumero: 9789515241320
Tekijät: Koponen, Pia
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Kaikki improvisoivat elämässään, ehkä huomaamattaan, jatkuvasti. Elämän eteen tuomiin tilanteisiin ei voi olla aina valmistautunut. Improvisaation ohjenuorista on mahdollista löytää uusia työvälineitä, jotka auttavat suhtautumaan uudella tavalla elämän epävarmuuksiin, epäonnistumisiin ja virheisiin. Ne auttavat kehittämään aitoa itseluottamusta sekä keskeneräisyyden sietokykyä. Vuorovaikutustilanteista tulee improvisoiden toimivia, hyväksyviä ja rakentavia.Kirja haastaa kulkemaan kohti suurempaa itsetuntemusta ja ottamaan uusia askeleita oman mukavuusalueen ulkopuolelle, elämysalueelle. Elämysalueella on mahdollista oppia uutta itsestä ja muista, sietää muutoksia ja oppia selviämään haastavista elämäntilanteista. Kirja on suunnattu kaikille, jotka haluavat tutustua itseensä paremmin, eikä se vaadi perehtyneisyyttä improvisaatioon, teatteriin tai edes kiinnostusta esittäviin taiteisiin.

Fyysinen Venus

Fyysinen Venus

Tuotenumero: 9789518846348
Tekijät: Maupertuis, Pierre Louis Moreau de; Pekonen, Osmo
Kustantaja: Art House

Lue referaatti

Ranskalainen Maupertuis oli elämän tieteen eli myöhemmän biologian yksinäinen uranuurtaja. Teoksessaan Fyysinen Venus (1745) hän hahmottelee rohkein vedoin eräänlaista »kaiken teoriaa» vielä kapaloissaan olevasta elämän tieteestä. Teoksen pääaihe on sikiäminen, tuolloin vielä tutkimaton luonnon mysteeri. Maupertuis tutkii kirjassaan myös generaatiota, monstrumeja, kuten valkoisia neekereitä, rotujen eroavaisuuksia, albinismia ja muitakin perinnöllisiä erikoisuuksia, kuten polydaktyliaa eli monisormisuutta. Fyysinen Venus ylsi omana aikanaan kirjalliseksi sensaatioksi, ja se elää uusina laitoksina ja käännöksinä edelleen.

Bysantin historia

Bysantin historia

Tuotenumero: 9789524950978
Tekijät: Haldon, John; Sivenius, Kaisa; Hakkarainen, Mika
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Bysantin perusta syntyi, kun keisari Konstantinus I Suuri perusti vuonna 330 Konstantinopolin ja teki siitä Rooman imperiumin pääkaupungin, uuden Rooman. Kaupungin ympärille muotoutunut Itä-Rooman keisarikunta yhdisti Euroopan, Aasian ja Afrikan rajalla monia kansoja ja kulttuureja yhteisen kristillisen ja kreikankielisen hallinnon alle. Juuri Bysantin kautta antiikin kirjallinen ja kielellinen perinne välittyi eteenpäin sekä islamilaiseen maailmaan että myöhemmin Länsi-Euroopan renessanssihumanisteille. Bysantin historia on kokonaisesitys Bysantin lähes tuhatvuotisesta valtakunnasta. Se käsittelee valtakamppailujen, sotien ja kulttuurielämän lisäksi yhteiskunnan toimintatapoja ja talouselämää sekä etsii niistä selityksiä valtakunnan kukoistukselle ja lopulta kukistumiselle vuonna 1453. "Konstantinus ymmärsi, ettei keisarikuntaa enää voinut hallita Roomasta tehokkaasti yhtenä kokonaisuutena. Hän siirsi pääkaupungin idemmäksi Byzantioniin muinaisen Megaran siirtokunnan alueelle ja antoi sille uuden nimen, Konstantinoupolis, "Konstantinuksen kaupunki". Kaupungin sijainti Bosporin salmessa oli strateginen, sillä keisari saattoi ylläpitää sieltä yhteyksiä sekä länteen että itään." "Huomattavasti alivoimaisen keisarin armeijan ja heidän läntisten liittolaistensa urheasta vastarinnasta huolimatta janitsaarien valiojoukot onnistuivat viimein ylittämään muurit 29. toukokuuta vuonna 1453. Viimeinen keisari Konstantinos XI kuoli hyökkäyksessä, mutta hänen ruumistaan ei koskaan löydetty. Konstantinopolista tuli osmanien uusi pääkaupunki ja jäljellä olleet Egeanmeren saaret liitettiin osaksi osmani-imperiumia." JOHN HALDON on kansainvälisesti tunnettu Bysantin-tutkija. Hän toimii historian ja Kreikan tutkimuksen professorina Princetonin yliopistossa.

Delhin kauneimmat kädet

Delhin kauneimmat kädet

Tuotenumero: 9789522791184
Tekijät: Bergstrand, Mikael; Manninen, Sanna
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Göran Borg on keski-ikäinen mies. Silloin kun Göran ei surffaile jalkapallonörttien blogeissa hän ajattelee ex-vaimoaan Miaa, joka jätti hänet kahdeksan vuotta, neljä kuukautta ja kolme päivää sitten. Göranin urakehitys on jämähtänyt paikoilleen, hiusraja kiipeää määrätietoisesti ylöspäin ja housujen vyötärönauha kiristää vatsan kohdalta. Kahta aikuista lastaan Göran tapaa vain satunnaisesti. Kun synkkä talvisade valuu Malmön yllä Göranin ollessa matkalla töihin, hän miettii voisivatko asiat olla enää huonommin. Kyllä voivat. Ihminen voi saada esimerkiksi potkut, tulla houkutelluksi chartermatkalle Intiaan, saada hirvittävän turistiripulin ja jäädä yksin kuolemaan rähjäiseen hotelliin Jaipurissa. Mutta sitten hotellihuoneen oveen koputetaan ja sisään astuu Yogendra Singh Thakur, Yogiksi kutsuttu intialainen tekstiilien vientimoguli kaikessa komeudessaan ja mies parhaassa iässä - jos hän niin saa itse sanoa. Yogin on lähettänyt paikalle chartermatkoja järjestävä Erik, joka on Göranin ja Yogin yhteinen ystävä. Yogi vie Göranin mukanaan kotiinsa pääkaupunkiin New Delhiin, jossa hän tapaa kauniin intialaisnaisen Preetin ja rakastuu häneen päätä pahkaa. Asiassa on vain kaksi pientä ongelmaa. 1. Preeti on naimisissa 2. Mahtavan teollisuuspampun kanssa

Puhujasta

Puhujasta

Tuotenumero: 9789516629608
Tekijät: Cicero, Marcus Tullius; Vuola, Aulikki
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Marcus Tullius Cicero (106-43 eKr.) oli poliitikko, puhuja, filosofi ja latinan kielen kehittäjä, jossa henkilöityy roomalaisen ja eurooppalaisen humanismin sivistysihanne. Hänen tuotantoonsa kuuluu filosofisia tutkielmia, puhetaidon oppaita, poliittisia ja oikeudellisia puheita sekä kirjeenvaihtoa. Puhujasta kuuluu antiikin retoriikan teorian tärkeimpiin teoksiin. Sen aiheena ovat ne ominaisuudet, joita täydellisellä puhujalla voisi ja tulisi olla. Ciceron mukaan puhetaitoon kuuluu useita osa-alueita ja se edellyttää laajoja opintoja; ilman yleissivistystä puhetaito on tyhjää sanahelinää. Dialogimuotoinen teos henkii oikean keskustelun tunnelmaa, ja sen tyyli vaihtelee kepeästä sananvaihdosta pitkiin, opettavasävyisiin monologeihin.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?