slider2

Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla

Rakkauden haavoja

Tuotenumero: 9789526711782
Tekijät: Kallio, Satu
Kustantaja: PT-Kustannus

Lue referaatti

Lämmöllä vihalla raivolla kaiholla – Rakkauden haavoja on psykologi Satu Kallion esikoisteos. Kirja käsittelee aikuisten kiintymyssuhteita, pitkiä parisuhteita ja niiden traagistakin katkeamista. Kallio on syvähaastatellut kymmentä ammattiauttajaa ja kirjoittanut heidän kertomuksensa tarinoiksi, joista lukijat voivat löytää samastumiskohteita elämänsä ihmissuhteisiin. Tarinoissa avautuvat elämän onnen hetket sekä dramaattisuus. Kertojat pohtivat myös eron jälkeistä aikaa ja omaa osuuttaan parisuhteensa vaikeuksiin. Terapeutit kertovat koskettavasti pitkän parisuhteensa hyvistä ja vaikeista ajoista, perheen perustamisesta ja eron raastavuudesta. Parit tuovat suhteeseen aiemmat kokemuksensa kiintymyssuhteista; aikuisen rakkaussuhdetta on vaikeaa ymmärtää ilman hänessä olevaa lapsuudenmaailmaa. Kun pariskunta menee naimisiin, heiltä tulisikin kysyä: ’Haluatko ottaa vastaan sen puolen itsessäsi ja toisessa, jota et vielä tunne?’ Ammattiauttajilla on suhteissaan samanlaisia ongelmia kuin kellä tahansa. Eroon liittyvien tunteiden – heikkouden, haavoittuvuuden, kateuden – työstäminen auttaa ymmärtämään myös asiakkaiden tuskaa ja vaikeutta. Myös vanhempien tukeminen, niin että he pystyvät olemaan herkkiä lastensa surulle ja lohdutuksen tarpeelle, on tärkeä osa eroterapiaa. Teoksen laadukkaat kuvat sopivat kokonaisuuteen erinomaisesti. Ne synnyttävät ajatuksia ja tukevat lukijan pohdintaa. Kirja avaa intensiivisen lukukokemuksen ja uusia näköaloja suhteiden monimutkaiseen dynamiikkaan.

Kohti digikampusta

Kohti digikampusta

Tuotenumero: 9789524562423
Tekijät: Määttä, Jukka; Pohjanmäki, Titta; Timonen, Päivi
Kustantaja: Humanistinen ammattikorkeakoulu

Lue referaatti

Kysymys opetuksen digitalisoimisesta on ajankohtainen kaikkialla maailmassa. Oppilaitokset pohtivat parhaillaan opetuksen digitalisointia ja sitä, miten opetuksen laatu turvataan verkkoympäristössä, jossa opettajan ja opiskelijan välinen yhteys on etäyhteyttä. Problematiikkana onkin, kuinka henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen ja ohjaukseen perustuva oppiminen siirretään digitaalisiin ympäristöihin siten, että opetuksen laatu ei kärsi ja opiskelijat saavat riittävästi ohjausta. Digitalisaatio ei muuta vain opetusta, se muuttaa kaiken työn. Vanhoja töitä katoaa ja uusia tulee tilalle, joten innostavan ja tehokkaan digitaalisen oppimisympäristön merkitys elinikäisen opintopolun tarjoajanakin on merkittävä. Kohti digikampusta kirja esittelee Humanistisen ammattikorkeakoulun kunnianhimoista digikampusprojektia, jonka tarkoituksena on hyödyntää digitaalisuutta Humakin kehittämän valmennuspedagogiikan näkökulmasta. Kirja koostuu 25 eri asiantuntijan kirjoittamasta artikkelista. Artikkeleissa käsitellään opetuksen ja korkeakoulun digitalisoitumista, sen haasteita ja mahdollisuuksia, erilaisista näkökulmista. Humakin digitaalisen oppimisympäristön rakentamista ohjaavana periaatteena on korkeakoulun käyttämän valmennuspedagogiigan soveltaminen verkkoympäristössä. Valmentajan onkin opittava ja kehityttävä koko ajan työssään ja osattava olla samalla oman työnsä ja työyhteisönsä pedagoginen kehittäjä. Digitaalisuuden haltuunotto ja soveltaminen pedagogisessa ympäristössä on yksi Humakin ja kaikkien oppilaitosten tulevaisuuden menestystekijöitä. Julkaisu koostuu puheenvuoroista, joissa käsitellään digitaalisuuden mahdollisuuksia ja haasteita korkeakoulukentällä, uudenlaiseen oppimisympäristöön siirtymisen ensivaiheen kokemuksia sekä digitaalisen opiskelu-, työ-, ja palveluympäristön haasteita eri näkökulmista. Teoksessa on mukana myös teknisen ympäristön kehittämiseen liittyviä artikkeleita ja työelämän kumppaneiden kokemuksia yhteisöllisten cMOOC-verkkokurssien toteuttamisesta. Lisäksi julkaisussa avataan tulevia mahdollisuuksia ja sovelletaan laatuajattelua uudenlaiseen ympäristöön.

Pulmu reissaa

Pulmu reissaa

Tuotenumero: 9789515241245
Tekijät: Katajavuori, Riina; Savolainen, Salla
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Millaista on matkata ensimmäistä kertaa taksilla, junalla tai lentokoneella, kun on aivan pieni? Pulmu reissaa on kertomus matkustamisen jännittävistä ensikokemuksista. Miltä uudet ja oudot asiat tuntuvat? Turvavyö puristaa, rantahiekka on pehmeää, helle läkähdyttää, jäätelö tuo helpotuksen. Uusiin paikkoihin on turvallista tutustua oman perheen kanssa, mutta kirjan loppu kertoo parhaan asian: matkan jälkeen pääsee kotiin. RIINA KATAJAVUOREN helppotajuisen tekstin on selkeän värikkäin kollaasikuvin kuvittanut SALLA SAVOLAINEN. Kuvakirja on painettu tukevalle kartongille.

Hygge

Hygge

Hyvän elämän kirja

Tuotenumero: 9789523214286
Tekijät: Wiking, Meik; Lahtinen, Tapani
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Tanska mainitaan usein maailman onnellisimpana maana. Onnellisuuden selittää yksi asia: hygge. "Hyggeä on selitetty läheisyyden luomisen taiteeksi, sielun viihtyisyydeksi, rauhoittavista asioista nauttimiseksi ja kaikeksi näiden väliltä. Oma suosikkini on kupillinen kaakaota kynttilänvalossa..." Jokainen tietää, mitä hygge on, kun sen kokee. Kyse on hyggestä, kun on käpertynyt rakkaansa kainaloon sohvalla tai syö fiilisruokaa parhaiden ystäviensä seurassa. Sitä on myös raikas aamu, jolloin ikkunasta tulviva valo on täydellistä. Meik Wiking on paras mahdollinen opas kertomaan kaikille hyggeilyn saloista. Meik on kööpenhamilaisen Happiness Research Instituten johtaja, ja hän on tutkinut vuosikausia tanskalaista elämäntapaa. Tämä Meikin kaunis, innoittava kirja avaa tien hyggeilyn maailmaan. Aiheina ovat muun muassa oikean valaistuksen valitseminen, päivälliskutsujen suunnittelu, hygge-hätäpakkauksen luominen ja jopa pukeutuminen.

Henkäys on ilmaa vain

Henkäys on ilmaa vain

Tuotenumero: 9789522793805
Tekijät: Kalanithi, Paul; Rekiaro, Ilkka
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Paul Kalanithi, 36-vuotias neurokirurgi, on valmistumassa kymmenen vuoden erikostumisvaiheen jälkeen. Hän kohtaa päivittäin työssään syöpään sairastuneita, joiden ennuste ei ole paras mahdollinen. Kunnes eräänä päivänä hän saa oman diagnoosinsa: neljännen vaiheen keuhkosyöpä. Noin vain, täysin yllättäen, Paulin ja hänen Lucy-vaimonsa tulevaisuudensuunnitelmat saavat täyskäännöksen. Paul kirjoittaa lapsuudestaan, nuoruudestaan ja opiskeluajastaan lämpimästi, mutta ennen kaikkea hän pohtii elämän merkitystä monesta eri näkökulmasta: Mikä tekee elämästä elämisen arvoista kuoleman edessä? Mitä sitten kun elämä ei enää näyttäydykään portaikkona kohti tulevaisuutta? Millaista on saada esikoinen, pieni Cady-tytär, kun itse on kasvokkain oman kuolemansa kanssa? Paulin kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Lucy työsti kirjan valmiiksi. Paulin sanat elävät kuin oppaana ja lahjana meille kaikille. Muistelmateos Henkäys on ilmaa vain on mykistävän kaunis kertomus rohkeudesta ja se vaikuttaa lukijaansa vielä pitkään kirjan kansien sulkeuduttua. Kirjaa on myyty yksin Yhdysvalloissa lähes miljoona kappaletta ja se on koko ajan myyntitilastojen kärjessä, Euroopan valloitus on vasta alkanut.

Hyvän elämän reseptit

Hyvän elämän reseptit

Oivalluksia arjen keskelle

Tuotenumero: 9789523214293
Tekijät: Wikström, Sanna; Kontinen, Satu
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

HYVÄN ELÄMÄN RESEPTIT - 3. uusittu painos sisältää kirjoituksia tavallisesta arjesta ja sen oivalluksista, jotka ottavat lukijansa lempeästi mukaan makustelemaan omaa elämää, sen karvaita kohtia ja makeimpia hetkiä. Kirjan hehkuvat, värikkäät ja voimauttavat kuvat kannustavine resepteineen antavat uskoa, toivoa, tsemppiä ja energiaa. Kirjoitukset ja reseptit auttavat suhtautumaan lempeästi itseen, muihin ja omaan elämään. Ne auttavat silloin, kun oman elämän ainesosat ovat levällään pöydällä, eikä niistä meinaa syntyä mitään. Ne tuovat inspiraatiota arjen pakkopullaan, ja tekevät arkiannoksesta elämän juhlakattauksen maistuvimman herkun. Kirjasta saat vaihtoehtoisia ainesosia rakentaa omasta elämästäsi onnellisuuden, tyyneyden ja leikkisyyden täyteinen. Saat tukea, lohtua, iloa ja tarinoita, jotka auttavat sinua kokemaan elämää täydemmin ja maistuvammin. Kirja auttaa sinua ottamaan elämäsi ohjat omiin käsiisi, kohtaamaan omia kokemuksiasi syvemmin, lisäämään omaa voimaasi ja innostumaan elämästä! SANNA WIKSTRÖM on suositun Hidasta elämää - hyvinvointisivuston perustaja, hyvinvointikouluttaja ja - kirjoittaja ja kahden pienen lapsen äiti, joka ammentaa hyvän elämän reseptejä omien oivallustensa kautta. Sannan oivalluttavia tekstejä ovat lukeneet sadat tuhannet suomalaiset lehdissä ja netissä. HIDASTA ELÄMÄÄ Hidastaelamaa.fi on Suomen pidetyin hyvinvointikanava. Vuonna 2010 perustettu hidastaelamaa.fi on tavoittanut vuoden 2015 aikana kolmanneksen yli 15- vuotiaista suomalaisista ja kasvanut Suomen pidetyimmäksi hyvinvointikanavaksi. Omaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin kaivataan yhä enemmän apuja, ja tämä näkyy sivuston kävijämäärissä sekä sitoutumisen asteessa (engagement rate), joka on yksi Suomen korkeimmista. Hyvinvointikanava tavoittaa Facebookin, Instagramin, verkkolehden, verkkokurssien ja nettisivuston kautta 150 000 eri ihmistä viikossa.

Uraopas

Uraopas

Työelämän lyhyt oppimäärä

Tuotenumero: 9789524954211
Tekijät: Kattelus, Ritva; Jokinen, Tom
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Tutkinto taskussa mutta työpaikka vielä kiven alla? Työnhaku voi aiheuttaa harmaita hiuksia varsinkin uraansa aloitteleville. Avuksi rientää Uraopas, joka tarjoaa pikakurssin nykypäivän työmarkkinoille ja käytännön neuvoja työnhakuun. Vaikka kaikkeen ei voikaan itse vaikuttaa, pystyy työnhakija tekemään paljon työllistyäkseen. Perinteisten työn muotojen rinnalle on syntynyt uusia tapoja työllistää itsensä, ja urapolutkin mutkittelevat yhä enemmän. Uran suunnittelu on helpompaa, kun tietää, millaisessa maastossa liikkuu. Työnantajan tutkaan voi ponnahtaa ansioluettelon ja hakemuksen lisäksi monilla muillakin tavoilla. Unelmatyö saattaa aueta vaikkapa sosiaalisen median avulla. Osaamista ja vahvuuksia pitää korostaa, mutta superihmiseksi ei silti tarvitse tulla – työpaikkailmoitusten täydellisiä tyyppejä ei ole olemassakaan. Omaa uraa voi edistää parhaiten olemalla aktiivinen ja avoin uudelle. Teos on kirjoitettu erityisesti korkeakoulutetuille nuorille, mutta se sopii työelämän ja työnhaun tietopaketiksi laajemminkin.

Hanki hohtava alla

Hanki hohtava alla

Umpihankihiihtäjän kirja

Tuotenumero: 9789518846171
Tekijät: Laaksonen, Jouni
Kustantaja: Art House

Lue referaatti

Umpihankihiihto on hiihdon alkuperäinen muoto. Vuosituhansia sitten esi-isämme valmistivat itse suksensa ja piirsivät omaa latuaan lumiseen maisemaan. Hiihtotaito oli elinehto, ja sillä oli ratkaiseva merkitys myös Suomen itsenäisyyden puolustamisessa. Tänä päivänä hiihto on eriytynyt lukuisiksi alalajeiksi, ja umpihankihiihdon taidot ja välineet ovat monelle tuntemattomia. Kuitenkin umpihankihiihto on edelleen elinvoimainen harrastus. Hanki hohtava alla kokoaa yhteen nykypäivänä umpihankeen mielivälle tarpeellisen tiedon. Liikkeelle lähdetään suksen kunniakkaasta historiasta. Omat osuutensa saavat 2000-luvulla umpihangessa käytettävät hiihtovälineet, hiihtovaelluksella tarvittavat etenemis- ja erätaidot sekä parhaat hiihtoretkikohteet. Umpihankihiihdossa myös kilpaillaan. Pudasjärvellä järjestettävät lajin maailmanmestaruuskilpailut täyttävät vuonna 2017 kaksikymmentä vuotta. Kirjan yksi osuus on omistettu tälle kilpailutapahtumalle.

Joka hetki olemme yhä elossa

Joka hetki olemme yhä elossa

Tuotenumero: 9789515239693
Tekijät: Malmquist, Tom; Menna, Outi
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Tom ja Karin odottavat esikoislastaan, kun Karinin vointi yhtäkkiä heikkenee ja hänet otetaan sairaalaan. Lapsi syntyy keisarinleikkauksella. Tom kiirehtii edestakaisin sairaalan pitkiä käytäviä, hän kulkee teho-osaston ja vastasyntyneiden osaston väliä; hän kulkee elämän ja kuoleman välillä.Kun hän palaa sairaalasta vauvan kanssa kotiin, Karinia ei enää ole.Joka hetki olemme yhä elossa perustuu tositapahtumiin. Se on vahva, tunteilematon ja uskomattoman kaunis kirja vuodesta, joka muutti kaiken. Se on virtuoosimainen teos menetyksestä, kaikenkattavasta surusta, vanhemmuudesta ja elämästä, jota elää jokainen yksittäinen hetki kerrallaan.Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Henkäys on ilmaa vain

Henkäys on ilmaa vain

Tuotenumero: 9789522794123
Tekijät: Kalanithi, Paul; Rekiaro, Ilkka
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Paul Kalanithi, 36-vuotias neurokirurgi, on valmistumassa kymmenen vuoden erikostumisvaiheen jälkeen. Hän kohtaa päivittäin työssään syöpään sairastuneita, joiden ennuste ei ole paras mahdollinen. Kunnes eräänä päivänä hän saa oman diagnoosinsa: neljännen vaiheen keuhkosyöpä. Noin vain, täysin yllättäen, Paulin ja hänen Lucy-vaimonsa tulevaisuudensuunnitelmat saavat täyskäännöksen. Paul kirjoittaa lapsuudestaan, nuoruudestaan ja opiskeluajastaan lämpimästi, mutta ennen kaikkea hän pohtii elämän merkitystä monesta eri näkökulmasta: Mikä tekee elämästä elämisen arvoista kuoleman edessä? Mitä sitten kun elämä ei enää näyttäydykään portaikkona kohti tulevaisuutta? Millaista on saada esikoinen, pieni Cady-tytär, kun itse on kasvokkain oman kuolemansa kanssa? Paulin kuoleman jälkeen hänen vaimonsa Lucy työsti kirjan valmiiksi. Paulin sanat elävät kuin oppaana ja lahjana meille kaikille. Muistelmateos Henkäys on ilmaa vain on mykistävän kaunis kertomus rohkeudesta ja se vaikuttaa lukijaansa vielä pitkään kirjan kansien sulkeuduttua. Kirjaa on myyty yksin Yhdysvalloissa lähes miljoona kappaletta ja se on koko ajan myyntitilastojen kärjessä, Euroopan valloitus on vasta alkanut.

Omenalaakson guru

Omenalaakson guru

Tuotenumero: 9789522794055
Tekijät: Bergstrand, Mikael; Manninen, Sanna
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Keski-ikäinen ruotsalaismies Göran Borg ja hänen entinen terapeuttinsa Karin Brunell Torstensson ovat seurustelleet lähes vuoden, mutta nyt parisuhteessa on ongelmia. Karin syyttää Görania sitoutumiskammoiseksi, eikä Göranin yllättävä pakomatka hänen kaikkein parhaimman intialaisystävänsä Yogin häihin varsinaisesti auta asiaa. Göran on myös työtön, rahaton ja vähän masentunut. Ja alkoholikin tuntuu maistuvan. Mutta onneksi ikuinen optimisti Yogi saapuu yllättäen Ruotsiin edistämään tekstiilivientibisneksiään. Ja Göran saa töitä – vaikkakin vain äitinsä uuden miesystävän talonvahtina. Göran ja Yogi suuntaavat viettämään kesää Pomonalaaksoon, jossa kaunopuheisesta ja suurisydämisestä Yogista tulee nopeasti kaikkien suosikki. Suuri talo täyttyy monenlaisista erikoisista vierailijoista, ja paikallislehtikin kirjoittaa jutun omenalaakson karismaattisesta intialaisesta gurusta. Aivan kaikki naapurustossa eivät kuitenkaan arvosta ulkomaalaista vierailijaa… Omenalaakson guru on Mikael Bergstrandin suositun Intia-sarjan itsenäinen päätösosa. Se on romaani ruotsalaisista ja intialaisista omituisuuksista, itsensä etsimisestä, kulttuurirajat ylittävästä ystävyydestä ja kyvystä rakastaa sekä itseä että muita. Bergstrandin lämminhenkinen huumori valloittaa jälleen lukijat.

Omenalaakson guru

Omenalaakson guru

Tuotenumero: 9789522793447
Tekijät: Bergstrand, Mikael; Manninen, Sanna
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Keski-ikäinen ruotsalaismies Göran Borg ja hänen entinen terapeuttinsa Karin Brunell Torstensson ovat seurustelleet lähes vuoden, mutta nyt parisuhteessa on ongelmia. Karin syyttää Görania sitoutumiskammoiseksi, eikä Göranin yllättävä pakomatka hänen kaikkein parhaimman intialaisystävänsä Yogin häihin varsinaisesti auta asiaa. Göran on myös työtön, rahaton ja vähän masentunut. Ja alkoholikin tuntuu maistuvan. Mutta onneksi ikuinen optimisti Yogi saapuu yllättäen Ruotsiin edistämään tekstiilivientibisneksiään. Ja Göran saa töitä – vaikkakin vain äitinsä uuden miesystävän talonvahtina. Göran ja Yogi suuntaavat viettämään kesää Pomonalaaksoon, jossa kaunopuheisesta ja suurisydämisestä Yogista tulee nopeasti kaikkien suosikki. Suuri talo täyttyy monenlaisista erikoisista vierailijoista, ja paikallislehtikin kirjoittaa jutun omenalaakson karismaattisesta intialaisesta gurusta. Aivan kaikki naapurustossa eivät kuitenkaan arvosta ulkomaalaista vierailijaa… Omenalaakson guru on Mikael Bergstrandin suositun Intia-sarjan itsenäinen päätösosa. Se on romaani ruotsalaisista ja intialaisista omituisuuksista, itsensä etsimisestä, kulttuurirajat ylittävästä ystävyydestä ja kyvystä rakastaa sekä itseä että muita. Bergstrandin lämminhenkinen huumori valloittaa jälleen lukijat.

Att forska i utveckling

Att forska i utveckling

En inledning

Tuotenumero: 9789524954228
Tekijät: Koponen, Juhani; Lanki, Jari; Sato, Mariko; Kervinen, Anna; Rosenlew, Anne; Salokoski, Märta
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Varför har invånare i olika delar av världen så olika levnadsförhållanden och livsvillkor? Var finns ursprungen till rikedom och fattigdom, till skillnaderna i ekonomisk och samhällelig utveckling och till den internationella ojämlikheten? Hur kan dessa påverkas? I enlighet med utvecklingsforskningens tillvägagångssätt reder ”Att forska i utveckling” ut bland annat dessa frågor med stöd av metoder från olika vetenskapsområden. Boken behandlar utvecklingsforskningens teoretiska utgångspunkter, strömningar och principer samt olika förklaringsmodeller för utveckling. Den diskuterar hur den globala ojämlikheten upkommit och utvecklingsländernas ställning i världsekonomin. Skilt för sig granskas befolkningsfrågorna, överlevnadsstrategierna hos landsbygdsbefolkningen i utvecklingsländerna, urbaniseringen, könets betydelse samt miljön och den hållbara utvecklingen. Det omfattande grundverket lämpar sig som lärobok och fungerar också utmärkt som ett uppslagsverk för den som intresserar sig för utvecklingsländer och stora globala frågor.

Louhisaaren linnan talousreseptit (n. 1770-1850)

Louhisaaren linnan talousreseptit (n. 1770-1850)

Tuotenumero: 9789522220394
Tekijät: Kuurne, Jouni
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Louhisaaren linnasta peräisin oleva, aiemmin tuntematon ja ilmeisesti Mannerheim-suvulle kuulunut talousreseptikirja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alkupuoliskon linnan keittiöön ja elämään. Pieni ja kaunis teos sisältää ruokaohjeiden lisäksi erilaisia hoito-ohjeita niin ihmisten kuin kotieläintenkin vaivoihin ja sairauksiin. Kirja opastaa niin viinanpolttoon kuin jälkiruokiin, kankaiden värjäykseen ja saippuan tekemiseen. Useiden sukupolvien aikana täydennetty historiallinen reseptikokoelma on kiehtova ja kauniisti kuvitettu kurkistus vanhaan kartanoelämään.

Hatsolo

Hatsolo

Elämä breikkarin silmin

Tuotenumero: 9789526618876
Tekijät: Hattunen, Johannes
Kustantaja: Fitra

Lue referaatti

Johannes Hatsolo Hattunen on breakdancen ehdottomia kärkinimiä maailmalla. Hän on voittanut urallaan useita arvostettuja kansainvälisiä kilpailuja. Kirja kertoo Hatsolon tarinan ja matkan Jyväskylästä USA:n breakdance-parrasvaloihin. Breakdance ja tanssi kohtasivat monia haasteita viime vuosisadan Suomessa, jossa suomalainen mentaliteetti näytti molemmat puolensa. Kirja ei ole vain breikkarin henkilökuva, vaan Hatsolo kertoo myös omintakeisesti omasta postiivisuudestaan ja elämänfilosofiastaan, josta monella meistä olisi oppimista.

Koululaisen ohjelmointikirja

Koululaisen ohjelmointikirja

Tuotenumero: 9789523213586
Tekijät: Woodcock, Jon; Ketola, Veli-Pekka
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Vaiheittainen visuaalinen opas omien Scratch-projektien toteuttamiseen! Toteuta huimaavia illuusioita, hassuja animaatioita ja vuorovaikutteisia taideteoksia tässä kirjassa esiteltävien Scratch-projektien mukaisesti. Tässä aloittelijoille ja asiantuntijoille sopivassa kirjassa on kaikki, mitä tarvitaan ohjelmoimisen opettelemiseen. • Kun noudatat yksinkertaisia ohjeita, opit ohjelmoimaan suositulla Scratch-kielellä. • Paranna ohjelmointitaitojasi ja opettele luomaan ja räätälöimään omia projektejasi. • Jaa tekemiäsi pelejä verkossa ja haasta ystävät ja sukulaiset ylittämään toistensa saamat pisteet.

Polkuni mestariksi

Polkuni mestariksi

Elän kuten opetan

Tuotenumero: 9789527196021
Tekijät: Lakanen, Jani
Kustantaja: Fitra

Lue referaatti

Kirja Suomen kaikkien aikojen menestyneimmästä miessuunnistajasta. Teos täynnä suunnistusta, urheilijan elämää, elämänfilosofiaa, oivalluksia ja oppeja, loputonta kehittymistä mielen ja kehon tasapainon löytämiseksi. Polkuni mestariksi on kiinnostava henkilökuva suunnistuksen maailmanmestarista.

Keskiyön ruusu

Keskiyön ruusu

Tuotenumero: 9789522794260
Tekijät: Riley, Lucinda; Pekkanen, Hilkka
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Vuonna 1911 maharadat elävät kukoistuskauttaan Intiassa. Yksitoistavuotias Anahita Chaval, jalosukuisen, mutta köyhtyneen intialaisperheen tytär, asuu naistentalossa ja elää suojattua elämää. Tilanne muuttuu, kun Anahita ystävystyy omapäisen prinsessa Indiran kanssa. Indiran elämä on kuin suoraan sadusta lemmikkinorsuineen, palvelijoineen ja palatseineen. Anahitasta tulee prinsessan virallinen seuralainen pitkälle matkalle kauas Englantiin, sisäoppilaitokseen. Nuorten naisten suunnitelmiin tulee radikaali muutos, kun ensimmäinen maailmansota syttyy. Turvassa Englannin maaseudulla Anahita tutustuu nuoreen Donald Astburyyn, joka on upean Astburyn kartanon vastahakoinen perijä, sekä tämän juonittelevaan äitiin. Kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin Rebekka Bradley, nuori amerikkalainen filmitähti, elää julkisuuden valokeilassa. Kun myrskyisä suhde yhtä kuuluisan miesystävän kanssa rakoilee, on kuvausmatka kauas Englannin maaseudulle Astburyn kartanoon tervetullut. Pian elokuvan filmaamisen alettua kartanoon saapuu yllättäen Ari Malik, Anahitan lapsenlapsenlapsi, joka selvittää sukunsa vaiheita. Yhdessä Ari ja Rebekka tekevät löydön, jonka seurauksena Astburyn suvun pimeä menneisyys alkaa paljastua. Keskiyön ruusu on kiehtova ja sydäntäsärkevä rakkaustarina 1900-luvun alun Intian kimaltavista palatseista nykypäivän Englannin maaseudulle. Kirja vie mennessään kuten se on vienyt jo miljoonat lukijat ympäri maailmaa.

Leona - Kortit on jaettu

Leona - Kortit on jaettu

Tuotenumero: 9789522794277
Tekijät: Rogneby, Jenny; Koivunen, Anu
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Alaston ja verinen seitsemänvuotias tyttö tulee pankkiin keskellä päivää Tukholmassa ja onnistuu ryöstämään miljoonan. Epätavallinen rikos herättää nopeasti suurta huomiota, ja nuori rikostutkija Leona Lindberg saa tapauksen selvitettäväkseen. Tutkimuksessa ilmenee heti erikoisia piirteitä, ja jäljet vievät odottamattomaan suuntaan. Leona on arvostettu poliisi mutta hiukan outo lintu. Hänellä on idyllinen perhe ja pieni sairas poika mutta myös pimeä puolensa. Hän on valmis menemään pitkällekin, jos tarkoitus pyhittää keinot. Leona Kortit on jaettu on ensimmäinen kirja Leonasta, hyvin epätavallisesta rikostutkijasta. Röyhkeän rikoksen tutkinta vie hänet vaikeiden elämänvalintojen eteen ja pakottaa kysymään, miten paljon toisesta ihmisestä voi olla vastuussa.

Musta aamunkoitto

Musta aamunkoitto

Tuotenumero: 9789515241221
Tekijät: Börjlind, Cilla; Börjlind, Rolf; Sjöblom, Sirkka-Liisa
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Arildin taajamassa Etelä-Ruotsissa on tapahtunut kammottava lapsenmurha. Poliisintöihin palannut Olivia Rönning joutuu mukaan tutkimuksiin, jotka laajenevat pian Tukholman liepeille, kun 7-vuotias poika kokee saman koruttoman kohtalon. Johtolangat vievät rasistisiin piireihin uusnatsien jäljille.Samaan aikaan ex-poliisi Tom Stilton on saanut antikvariaattia pitävältä ystävältään kirjan, johon on koottu lehtileikkeitä. Kaikki leikkeet käsittelevät raskaana olleen prostituoidun murhaa, joka häneltä jäi aikoinaan ratkaisematta ja painaa yhä mieltä. Dna-testien tulokset saattavat Rönningin ja Stiltonin yhteen ja vievät tutkinnan oudoille teille. Musta aamunkoitto on Tom Stiltonista kertovan dekkarisarjan kolmas, itsenäinen osa. Kirjojen elokuvamainen kerronta pitää tiukasti otteessaan, ja ensimmäinen kirja on nyt sovitettu myös tv-sarjaksi, jonka YLE esittää syksyllä 2016.

Ajatusten lähteillä

Ajatusten lähteillä

Aatteiden ja oppien historiaa

Tuotenumero: 9789524954235
Tekijät: Myllykangas, Mikko; Pietikäinen, Petteri
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Ihmisiltä on luontevaa kysyä, mistä he ovat kotoisin tai kuinka hyvin he tuntevat sukujuuriaan. Harva tohtii kuitenkaan tiedustella, mistä keskustelukumppanin ajatukset ovat peräisin. Elämme harhassa, että ajatuksemme olisivat omiamme, vaikka valtaosa uskomuksistamme on vain lainoja aikaisemmilta sukupolvilta. Aate- ja oppihistoria tutkii näitä käsitysten ja oppirakennelmien vaiheita. Nykyhetkessä on tärkeää ymmärtää, millaisia näkemyksiä ja päättelykulkuja on kätkeytynyt erilaisten hyviksi tai huonoiksi koettujen historiallisten tapahtumien taustalle. Kaikki ihmisten teot pohjautuvat lopulta jonkinlaisiin ajatuksiin. Ajatusten lähteillä esittelee aate- ja oppihistoriallisen tutkimuksen perusteita ja käy läpi esimerkkitapausten avulla muun muassa tunneteorioita, utopioiden historiaa ja yhdysvaltalaisen liberalismin edistysihanteita. Teos myös osoittaa, kuinka psykiatriset tai lääketieteelliset käsitykset vaikkapa tuberkuloosista, mielisairauksista ja itsemurhasta voivat ohjata koko yhteiskunnan suuntaa.

Yritystutkimuksen tilinpäätösanalyysi

Yritystutkimuksen tilinpäätösanalyysi

Tuotenumero: 9789524954273
Tekijät: Yritystutkimus ry
Kustantaja: Gaudeamus

Lue referaatti

Tilinpäätösanalyysilla selvitetään yrityksen kannattavuutta, rahoitusta ja pääomarakennetta. Yritystutkimuksen tilinpäätösanalyysi -oppaassa esitellään yrityksen liiketaloudellisten tunnuslukujen perusteet ja laskentatavat sekä esimerkki tilinpäätösanalyysista. Opasta suositellaan kaikille yritystalouden, erityisesti yritysrahoituksen, parissa työskenteleville. Tässä 10. korjatussa laitoksessa on otettu huomioon vuonna 2016 säädetyt muutokset kirjanpito-, osakeyhtiö-, tilintarkastus- ynnä muihin lakeihin. Uuden lainsäädännön myötä muutoksia on tapahtunut muun muassa tilinpäätöksen tulos- ja tasekaavoissa, tilinpäätöksen laajuudessa ja konsernitilinpäätöksen laatimisvelvollisuudessa. Uudessa laitoksessa on otettu huomioon myös virallisen tilinpäätöksen kirjaustapojen muutokset, jotka koskevat esimerkiksi pääomalainaa, satunnaisia eriä, sijoituskiinteistöjen ja rahoitusvälineiden käypää arvoa ja leasing-omaisuutta.

Ain laulain ryöstös tee

Ain laulain ryöstös tee

Tuotenumero: 9789515240224
Tekijät: Ingelman-Sundberg, Catharina; Kiuru, Veijo
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Eläkeläisviisikko Keinutuolikopla suunnittelee täyden palvelun vintagekylää: paikkaa, jossa iäkkäät seniorit voisivat seurustella, pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Tarkoitusta varten tehty pankkiryöstö tuo kuitenkin rahaa vain nimeksi, ja viisikko joutuu tyytymään vähempään. He perustavat Tukholmaan ravintolan, jossa senioreille on tarjolla muun muassa pikadeittejä ja tanssiseuraa. Tähtäin on korkeammalla: Keinutuolikopla haluaa jakaa rahaa kaikille köyhyydestä kärsiville, erityisesti huonosti palkattua hoitotyötä tekeville, jotta nämä jaksaisivat työssään eivätkä eläkeläisten palvelut supistuisi entisestään. He päättävätkin iskeä veroja kiertävien miljardöörien kimppuun ja lähtevät vaarallisille vesille Saint-Tropeziin…? Ain laulain ryöstös tee on Märthan, Stinan, Anna-Gretan, Neron ja Haravan riemukkaasta ryöstelystä kertovan kirjasarjan kolmas osa. Kirjat ovat valloittaneet lukijoita ympäri maailman, ja Keinutuolikoplan seikkailuista on tekeillä myös tv-sarja.

Kolmen värin kuulakynäkirja

Kolmen värin kuulakynäkirja

Piirrä mitä vain punaisella, sinisellä ja mustalla kuulakynällä!

Tuotenumero: 9789515240965
Tekijät: Skeate, Sarah; Kokko, Anna
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Tämän kirjan avulla opit piirtämään omituisia otuksia, hassuja ilmeitä, koristeellisia kehyksiä, kaupunkimaisemia ja melkein mitä vain! Yksinkertaiset muodot muuttuvat upeiksi luomuksiksi kolmen värin sekä erilaisten varjostusten ja tekstuurien avulla. Kirjan mallikuvat on piirretty vaihe vaiheelta, ja hankalimmista muodoista on mukana kopioitavat sapluunat. Piirrokset on tarkoitettu ensisijaisesti eri hahmojen, tekniikoiden ja tehosteiden harjoitteluun – aloittelijakin pääsee pian luovan piirtämisen makuun.Kirja sopii kaikenikäisille piirtämisintoisille.

Luovaa tekstausta ja muita ideoita

Luovaa tekstausta ja muita ideoita

Inspiroivia tekniikoita, ideoita ja vinkkejä tekstattuihin taideteoksiin

Tuotenumero: 9789515241122
Tekijät: Kirkendall, Gabi Joy; Lavender, Laura; Manwaring, Julie; Lynn Panczyszyn, Shauna; Kokko, Anna
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Tämä kirja esittelee eri tekniikoita mustekynällä taiteillusta kalligrafiasta liitutaululle piirrettyihin teksteihin. Opit koristelemaan tekstiä varjostuksin, kuvin ja koukeroin, siirtämään taideteoksia digitaaliseen muotoon ja luomaan tekstaustaidetta kuvankäsittelyohjelman avulla. Kirja sisältää paljon harjoituksia, ideoita ja vinkkejä sekä vaihe vaiheelta eteneviä ohjeita pieniin projekteihin, kuten pakettikortteihin, itse tehtyyn liitutauluun ja lasille tai posliinille tekstaukseen. Kirjassa paljon hyviä vinkkejä myös Bullet Journalin pitäjille!Kirjan neljä yhdysvaltalaista taiteilijaa antavat parhaat vinkkinsä, jotta löytäisit oman persoonallisen tapasi tekstata!

Koko vuoden grillauskirja

Koko vuoden grillauskirja

Tuotenumero: 9789523213678
Tekijät: Mikkola, Risto; Lehti, Roni
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Vuoden 2016 myydyin grilllauskirja loppui kesken – nyt se tulee uusittuna ja nimensä mukaisesti joulunakin voi grillata! Grillaus elää muiden ruokatrendien mukana. Makkarankäryä useammin kotigrilleistä nousevat nyt ilmoille etnisistä ravintoloista, aitoamerikkalaisesta barbecue-perinteestä ja ruokarekkojen streetfood-antimista tutut aromit. Uusin eväin kohti hehkuvinta grillikautta suunnataan myös tässä teoksessa, jonka sivuilla tirisevät mehevät klassikot sekä uudet, savunmakuiset grilliherkut. Lue ja nauti vuoden kuumin ruokakirja kylmän juoman kera. Risto ”Ripe” Mikkola on monissa liemissä keitetty kokki, joka on huhkinut hellan ääressä kymmenissä keittiöissä eri puolilla maailmaa. MasterChef Suomi -kisan tuomarinakin kaikelle kansalle tutuksi tullut Ripe on myös tulisieluinen grillaaja, joka ei malta pysyä poissa grillin äärestä talvipakkasillakaan. Ja miksi pysyisikään, sillä sen verran rennolla meiningillä valmistuvat hiilten hehkussa niin äijämäiset liharuuat kuin kevyemmätkin herkut. Musan soidessa, grillipihdit toisessa ja viinilasi toisessa kädessä grillaillen. Vuoden grillauskirjasta löydät parhaat ideat ja kattavan kokoelman maistuvia reseptejä: Mm. • Kokonaisena kypsennetty naudan sisäfilee vartaassa/tikussa • Flank steak • Savustettua härän niskaa • Juicy lucy burger • Lihapullat (dragon balls) • Naudan ribsi • Härkäpastrami (rinta) • Grillattu tar-tarpihvi • Marmori ulkofileevarras • Savustetut naudan ribsit • Aaasialaiset baby back ribsit • Savustettu possu ramen burger • Nyhtopossua • Aasialainen porsaanlihapullavarras • Karitsakebab • Grillattua poron fileetä • Savustettu riistakäristys • Kuusenkerkkämarinoidut kalkkunavartaat • Grillattua lohta • Loimutettua lohta • Halstaratut muikut • Fenkolitäytettyä nieriää

Makuparit

Makuparit

Suomalaiset raaka-aineet

Tuotenumero: 9789522208156
Tekijät: Tallberg, Sami
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Kirjassa esitellään kaikki Suomesta saatavat raaka-aineet ja vinkataan milloin ne ovat parhaimmillaan, laadun ja saatavuuden puolesta. Kirjan idea perustuu Samin ruoanlaittofilosofiaan jossa pääosassa ovat aina huippulaadukkaat, kaudenmukaiset raaka-aineet. Kun opit nämä kausiherkut ja oivallat niiden ominaisuudet, huomaat että minimaalinen prosessointi on eduksi, luodaksesi herkkuja joiden lopputulos on aina paras mahdollinen. Kausiruoan muita etuja ovat hyvä saatavuus ja edullinen hinta, lähiruoan muiden etujen lisäksi. Makuparit-osio on suomessa ainutlaatuinen ja se inspiroi sekä auttaa sinua onnistumaan taivaallisten makukombojen luomisessa.

Gareth Bale

Gareth Bale

Poika josta tuli supertähti

Tuotenumero: 9789523213913
Tekijät: Oldfield, Tom; Oldfield, Matt; Sahlgren, Jari
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Gareth Bale – Poika, josta tuli supertähti kertoo, kuinka lahjakkaasta koulupojasta kehittyi Walesin velho ja Real Madridin tähtipelaaja. Se on vaikuttava tarina esteet tieltään raivanneesta pojasta, josta tuli maailman kallein jalkapalloilija kautta aikojen.

Joka hetki olemme yhä elossa

Joka hetki olemme yhä elossa

Tuotenumero: 9789515241207
Tekijät: Malmquist, Tom; Menna, Outi
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Tom ja Karin odottavat esikoislastaan, kun Karinin vointi yhtäkkiä heikkenee ja hänet otetaan sairaalaan. Lapsi syntyy keisarinleikkauksella. Tom kiirehtii edestakaisin sairaalan pitkiä käytäviä, hän kulkee teho-osaston ja vastasyntyneiden osaston väliä; hän kulkee elämän ja kuoleman välillä.Kun hän palaa sairaalasta vauvan kanssa kotiin, Karinia ei enää ole.Joka hetki olemme yhä elossa perustuu tositapahtumiin. Se on vahva, tunteilematon ja uskomattoman kaunis kirja vuodesta, joka muutti kaiken. Se on virtuoosimainen teos menetyksestä, kaikenkattavasta surusta, vanhemmuudesta ja elämästä, jota elää jokainen yksittäinen hetki kerrallaan.

Ain laulain ryöstös tee

Ain laulain ryöstös tee

Tuotenumero: 9789515241146
Tekijät: Ingelman-Sundberg, Catharina; Kiuru, Veijo
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Eläkeläisviisikko Keinutuolikopla suunnittelee täyden palvelun vintagekylää: paikkaa, jossa iäkkäät seniorit voisivat seurustella, pitää hauskaa ja nauttia elämästä. Tarkoitusta varten tehty pankkiryöstö tuo kuitenkin rahaa vain nimeksi, ja viisikko joutuu tyytymään vähempään. He perustavat Tukholmaan ravintolan, jossa senioreille on tarjolla muun muassa pikadeittejä ja tanssiseuraa.Tähtäin on korkeammalla: Keinutuolikopla haluaa jakaa rahaa kaikille köyhyydestä kärsiville, erityisesti huonosti palkattua hoitotyötä tekeville, jotta nämä jaksaisivat työssään eivätkä eläkeläisten palvelut supistuisi entisestään. He päättävätkin iskeä veroja kiertävien miljardöörien kimppuun ja lähtevät vaarallisille vesille Saint-Tropeziin…?Ain laulain ryöstös tee on Märthan, Stinan, Anna-Gretan, Neron ja Haravan riemukkaasta ryöstelystä kertovan kirjasarjan kolmas osa. Kirjat ovat valloittaneet lukijoita ympäri maailman, ja Keinutuolikoplan seikkailuista on tekeillä myös tv-sarja.

Linnake

Linnake

Tuotenumero: 9789522794079
Tekijät: Cornwell, Bernard; Lempinen, Ulla
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Kesäkuu 1779 Massachusettsin siirtokunnassa Pohjois-Amerikassa. Yhdysvaltain itsenäisyyskamppailut ovat jatkuneet lähes kolme vuotta, kun syrjäiselle Penobscotin lahdelle lipuu kenraali Francis McLeanin johdolla Brittiläisen imperiumin sotalaivasto. Siirtomaavaltaa vastustavien ja siirtokuntien itsenäisyyttä ajavien kapinallisten liikehdinnän tukahduttaakseen laivaston miehistö ryhtyy rakentamaan lahdelle linnoitusta. Kun paikallisten patrioottien armeija ryhtyy vastarintaan, on edessä Yhdysvaltain vapaussodan suurin meritaistelu, jossa vihollisen aliarvioinnista maksetaan tuhoisin seurauksin. Tositapahtuviin perustuvassa romaanissaan Cornwell herättää henkiin kaksi Yhdysvaltojen itsenäisyyssodan merkittävää ikonia ‒ nuoren skotlantilaisen luutnantin John Mooren ja patriootti Paul Reveren – ja tulee samalla kyseenalaistaneeksi kuvan, joka Yhdysvaltain vallankumouksen sankareista on rakentunut. Moraalinen rappio, inhimilliset motiivit ja sodan henkinen taakka kietoutuvat osaksi historiallista tapahtumasarjaa, jonka keskiössä on Brittiläisen imperiumin keskeneräiseksi jäänyt linnake, Fort George.

Fingerpori 10

Fingerpori 10

Tuotenumero: 9789522703224
Tekijät: Jarla, Pertti
Kustantaja: Arktinen Banaani

Lue referaatti

Herra Gummi ja kirsikkapuu

Herra Gummi ja kirsikkapuu

Tuotenumero: 9789515241184
Tekijät: Stanton, Andy; Kapari-Jatta, Jaana
Kustantaja: Kustantamo S&S

Lue referaatti

Lamonen-Pulin pikkukaupungissa tapahtuu ihan outoja. Vanha Mummu väittää muinaisten henkien heränneen ja lähtee johdattamaan kyläläisiä kohti metsää. Kevätkuumettako on ilmassa, vai mikä kumma saa kaikki vaeltamaan syvälle metsään valtaisan kirsikkapuun juurelle? Voiko kirsikkapuu puhua? Polly ja sähköisillä lihaksilla varustettu piparkakku-ukko Allan Raatali tarttuvat toimeen. Mitä rähjäisellä herra Gummilla ja hänen ystävällään, kuvottavalla lihakauppiaalla Ville Viljami Kolmannella on tällä kertaa mielessä?

Linnake

Linnake

Historiallinen romaani

Tuotenumero: 9789525637724
Tekijät: Cornwell, Bernard; Lempinen, Ulla
Kustantaja: Bazar

Lue referaatti

Kesäkuu 1779 Massachusettsin siirtokunnassa Pohjois-Amerikassa. Yhdysvaltain itsenäisyyskamppailut ovat jatkuneet lähes kolme vuotta, kun syrjäiselle Penobscotin lahdelle lipuu kenraali Francis McLeanin johdolla Brittiläisen imperiumin sotalaivasto. Siirtomaavaltaa vastustavien ja siirtokuntien itsenäisyyttä ajavien kapinallisten liikehdinnän tukahduttaakseen laivaston miehistö ryhtyy rakentamaan lahdelle linnoitusta. Kun paikallisten patrioottien armeija ryhtyy vastarintaan, on edessä Yhdysvaltain vapaussodan suurin meritaistelu, jossa vihollisen aliarvioinnista maksetaan tuhoisin seurauksin. Tositapahtuviin perustuvassa romaanissaan Cornwell herättää henkiin kaksi Yhdysvaltojen itsenäisyyssodan merkittävää ikonia ‒ nuoren skotlantilaisen luutnantin John Mooren ja patriootti Paul Reveren – ja tulee samalla kyseenalaistaneeksi kuvan, joka Yhdysvaltain vallankumouksen sankareista on rakentunut. Moraalinen rappio, inhimilliset motiivit ja sodan henkinen taakka kietoutuvat osaksi historiallista tapahtumasarjaa, jonka keskiössä on Brittiläisen imperiumin keskeneräiseksi jäänyt linnake, Fort George.

Haudasta lomalle

Haudasta lomalle

Tuotenumero: 9789527063231
Tekijät: Bagge, Tapani
Kustantaja: Aviador

Lue referaatti

Tapani Bagge vyöryttää uusissa rikosnovelleissaan eteemme ihmiskohtaloiden kirjon. Moni kokoelman hahmoista on ottanut omaa lomaa haudasta tai vankilasta. Teoksen vahvoissa tarinoissa ysiluokkalainen ryöstää Siwan, maatalon emäntä erikoistuu marihuanan kasvatukseen, kaukopartiomies myöhästyy omista hautajaisistaan, mies löytyy pesukoneesta ja toinen volttia heittävästä Bemarista. Mukana on kosolti veijarihenkeä ja mustaa huumoria sekä tämän hetken parhaaksi kotimaiseksi dekkarisarjaksi mainitusta Hämeenlinna Noirista tuttuja konnia ja koukkuja. Baggen historiallisten rikosromaanien sankari Väinö Mujunen nähdään jatkosodassa päämajan erikoistehtävissä sekä yksityisetsivänä sotien jälkeisessä Helsingissä. Tapani Bagge kirjoittaa rikosnovelleja samalla siekailemattomalla tyylillä kuin rikosromaanejakin. Ihminen on usein ihmiselle susi, mutta toisinaan tarinoissa pilkahtaa myös toivonsäde, joka ei aina ole aseen suuliekki.

100 paperiavaruuslennokkia - Taita ja lennätä

100 paperiavaruuslennokkia - Taita ja lennätä

Tuotenumero: 9789523213944
Tekijät: Tudor, Andy; Lahtinen, Tapani
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Ota tavoitteeksi tähdet omalla avaruuslennokki-laivueellasi. Tämä kirja sisältää 100 taitettavaa paperista avaruus-lennokkia risteilyaluksista kaukaisen avaruuden tutkimusaluksiin ja avaruusolentojen tukialuksiin. Mukana on myös taitto-ohjeet, lennätysohjeita, käteviä vihjeitä ja pelejä.

Laulava puutarha

Laulava puutarha

Tuotenumero: 9789522561664
Tekijät: Iossa, Federica; Lahtinen, Tapani
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Pienet lapset nauttivat löytäessään luonnon taian ja kuullessaan puutarhan heräävän henkiin, kun he painavat tämän kirjan sivuilla olevia painikkeita.Kuuntele ääniä painamalla sivua!

Pienen koululaisen kirja - Hyödyllistä ja hauskaa

Pienen koululaisen kirja - Hyödyllistä ja hauskaa

Tuotenumero: 9789523213579
Tekijät: Kindersley, Dorling; Lahtinen, Tapani
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Pienille uteliaille koululaisille, jotka haluavat tietää kaiken.Hyvin tärkeä henkilö tarvitsee hyvin tärkeän kirjan. Tämä kirja on sellainen, ja se on tarkoitettu juuri SINULLE. (Kirjassa on jopa sivu, jolla voit osoittaa kirjan kuuluvan sinulle!) • Lue satoja kiehtovia faktoja. • Opi kaikki hämmästyttävistä eläimistä, ihmisistä ja paikoista. • Löydä uskomattoman planeettamme ihmeet …ja paljon, paljon muuta.

Suomalainen hiihtodoping

Suomalainen hiihtodoping

Punssia, pillereitä ja punasoluja

Tuotenumero: 9789522228505
Tekijät: Vettenniemi, Erkki
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Kun kuuden suomalaishiihtäjän suoritukset hylättiin Lahdessa 2001, kansallisurheilun perustukset tuntuivat järkkyvän. Media pillastui, ja paheksujia riitti presidenttiä myöten. Dopingkohina on ollut siitä lähtien tauoton, mutta hiihtodopingin historia alkoi jo kauan ennen Lahden tapahtumia. Kuinka väkeviä olivat 1800-luvun huoltojuomat? Kuka suurhiihtäjä popsi piristeitä "kuin aspiriiniä"? Keksittiinkö veritankkaus Suomessa? Entä minkä vuoksi muuan lääkärinlaukku siepattiin helmikuussa 2001? Suomalainen hiihtodoping kertoo ensimmäisen kerran hiihdon lääkehuollon koko tarinan. Satoja vuosia kestäneen dopingin jatkumolla Lahden kansallinen häpeäkin saa uudet mittasuhteet ja asettuu pieneksi episodiksi muiden joukossa.

Heppatytön kirja

Heppatytön kirja

Tuotenumero: 9789523213630
Tekijät: Askew, Amanda; Mäki-Kihniä, Nina
Kustantaja: Readme.fi

Lue referaatti

Jos rakastat hevosia ja poneja, iki-ihastut tähän kirjaan! Kaikki heppahullut kuulolle – tämä kirja on tehty juuri sinulle!Heinäntuoksuisen tallimaailman saloja selittävät kirjan hyödylliset, hauskat ja selkeät neuvot. Runsas kuvitus näyttää, miten ihanaa ja vauhdikasta ratsastus ja elämä oikeasti on hevosten ja ponien parissa! • Ratsastajan opas • Hevosenhoito • Ratsastuskoulu • Kilpailuhevoset

Swahili-suomi-swahili -sanakirja

Swahili-suomi-swahili -sanakirja

Tuotenumero: 9789522221438
Tekijät: Abdulla, Anu; Halme, Riikka; Harjula, Lotta; Pesari-Pajunen, Marjukka
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Swahili-suomi-swahili -sanakirja on ensimmäinen Suomessa julkaistu swahilin sanakirja. Teoksen noin 10 000 swahilinkielistä hakusanaa on valittu esiintymistiheyden perusteella laajasta swahilin tekstikokoelmasta. Sanakirjan lukuisat esimerkkilauseet on samoin poimittu Helsingin yliopiston swahilin kielen arkistosta. Swahili on Afrikan suurimpia kieliä. Sitä puhuu itäisessä Afrikassa yli 60 miljoonaa ihmistä.

Signe Brander

Signe Brander

Suomen kartanoissa

Tuotenumero: 9789517469708
Tekijät: Lounatvuori, Irma; Dölle, Sirkku; Markkanen, Marjut
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Signe Brander Suomen kartanoissa johdattaa kartanoiden saleihin, pihoille ja puistoihin. Tunnelmalliset valokuvat kertovat kartanoiden arkkitehtuurista, muotivirtauksista ja kartanorakentamisen kuusisataavuotisesta historiasta, joka alkaa harmaakivilinnoista ja päättyy klassismin kautta romanttisiin kartanoluomuksiin. Signe Brander (1869-1942) on Suomen valokuvahistorian merkittävimpiä valokuvaajia. Hänen ensimmäiset kartanovalokuvansa ovat vuosilta 1910-1912 ja viimeiset 1930-luvulta. Signe Branderin kuvausmatkoilla kertynyt aineisto on olennainen osa suomalaisen kartanotutkimuksen historiaa.

Sinipukuinen sumunlakaisija

Sinipukuinen sumunlakaisija

Lentosotamiehen seikkailut Kauhavan Ilmasotakoulussa

Tuotenumero: 9789529379620
Tekijät: Riihimäki, Petri
Kustantaja: Riihimäki Petri

Lue referaatti

Ylihärmäläinen taiteilija Petri Riihimäki sysäsi siveltimensä sivuun ja sammutti sahansa siksi aikaa, että ehti kirjoittaa. Sinipukuinen sumunlakaisija ilmestyi viime viikolla sivuillaan paljastuksia Riihimäen omista varusmiesajoista, Ilmailukoulun alkuvuosien historiaa ja muutaman Ilmavoimia Kauhavalla palvelleen sotilaan hauskoja muistoja.

Olli Linjalan Asenteen kultainen kirja

Olli Linjalan Asenteen kultainen kirja

Tuotenumero: 9789526829371
Tekijät: Vuorio, Pauli
Kustantaja: Power Competence

Lue referaatti

Konkurssi nielaisi menestyneen mainostoimiston. Se muutti Olli Linjalan elämän. Tilanne tuntui sietämättömältä. Elämäntyö, yritys, omaisuus, status jopa "hyvät kaverit" olivat mennyttä. Pakko on paras muusa. Olli kehitti kaikille sopivan asennekoulutuksen. Syntyi legendaarinen Aurinkoinen Palvelu- ja Laatuasennekoulutus. JCI palkitsi sen 1989 maailman parhaana yhteiskuntaa kehittävänä koulutuksena. Noin miljoona osallistujaa on nähnyt Linjalan esiintyvän. Linjala on kiertänyt myönteisen asenteen "matkasaarnaajana" yli kolme miljoona kilometriä. Asenteen kultaiseen kirjaan kiteytyy Olli Linjalan opit ja se, kuinka mahtava on asenteen voima.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?