Kirjakaruselli

Selaa uutuuskirjoja aihepiireittäin Kirjakarusellissa

Logo isommalla!

Logo isommalla!

Grafia 1933-2018

Tuotenumero: 9789522229779
Tekijät: Jaatinen, Satu
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Logo isommalla! kääntää katseen kirjojen ja kansien, pakkausten ja painotuotteiden, käyttöliittymien ja kuvitusten tekijöiden pariin. Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia täyttää vuonna 2018 jo 85 vuotta. Logo isommalla! on ensimmäinen järjestöä ja koko visuaalisen viestinnän alan historiaa Suomessa käsittelevä teos. Järjestö perustettiin Helsingissä Taidehallin klubilla keväällä 1933. Sen aktiiveihin ovat kuuluneet Suomen arvostetuimmat suunnittelijat ja kuvittajat Rudolf Koivusta Tove Janssoniin ja Erik Bruuniin. Tietokirjailija Satu Jaatisen kirjoittama teos kuljettaa Taidepiirtäjäinliittona aloittaneen järjestön historiaa suhteessa muutoksiin, jotka ovat tapahtuneet ympäröivässä yhteiskunnassa, kulttuurissa ja teknisessä kehityksessä. Logo isommalla! sopii niin visuaalisen viestinnän ja mainonnan suunnittelijan, kuvittajan kuin kenen tahansa alasta kiinnostuneen käteen.

Nummisuutarit

Nummisuutarit

kriittinen editio

Tuotenumero: 9789522221506
Tekijät: Kivi, Aleksis; Nummi, Jyrki; Katajamäki, Sakari; Kokko, Ossi; Lauerma, Petri
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Aleksis Kiven Nummisuutarit-komediasta on sen ensipainoksen (1864) jälkeen julkaistu kymmenittäin erilaisia laitoksia. Näytelmää on esitetty satoja kertoja teattereissa, ja siitä on tehty useita elokuvasovituksia. Nyt julkaistava Nummisuutarit on teoksen kriittinen editio, joka pohjautuu teoksen ensipainokseen, mutta valaisee myös sen myöhempiä vaiheita sekä suhdetta varhempaan ja samanaikaiseen suomalaiseen kirjallisuuteen. Nummisuutarit-editio aloittaa SKS:n julkaisemien kriittisten editioiden sarjan. Teoksen toimituskuntaan ovat kuuluneet professori Jyrki Nummi, erikoistutkija Petri Lauerma sekä Edithin toimituspäällikkö Sakari Katajamäki ja tutkija Ossi Kokko.

Nukkumaan!

Nukkumaan!

Tuotenumero: 9789522889492
Tekijät: Patricelli, Leslie; Sirola, Rauna
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Pienokaisen nukkumaanmeno on lapsiperheiden tärkeä, jokapäiväinen tapahtuma, johon liittyy paljon läheisyyttä, mukavia hetkiä ja tuttuja rutiineja. Jokaisella lapsella on omat tärkeät toimensa ennen nukkumaanmenoa - ja myös omat metkunsa. Ihastuttavan ja humoristisen kirjan parissa perheen pienimmät voivat turvallisesti käydä läpi tutut iltarutiinit ja valmistautua makoisaan uneen. Nukkumaan!

Ohjaajan Riparikirja

Ohjaajan Riparikirja

Tuotenumero: 9789522889850
Tekijät: Autio, Sari; Huomo, Vilppu; Törrönen, Elina; Vuori, Antti
Kustantaja: Kirjapaja

Lue referaatti

Rippikoululaisen kirjan käyttöä tukee laaja ohjaajan materiaali, jossa on lukukohtaisten työskentelyvinkkien lisäksi ideoita laajojen ilmiötyöskentelyiden ja ilmiörippikoulujen rakentamiseen. Ohjaajan materiaalissa on myös käytännönläheiset taustaluvut rippikoulun suunnittelusta ja arvioinnista sekä erityisesti nuorten osallistamisesta niissä. Opetusainesta on valmiilla, muokattavilla dioilla, ja kirjan lauluista on helpot säestyssovitukset.

Kansanlaulukirkko

Kansanlaulukirkko

Annoit kauniin maan

Tuotenumero: 9789522882332
Tekijät: Kaskinen, Anna-Mari
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kansanlaulukirkko rakentuu tuttujen kansanlaulujen sävelmistä, jotka Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut uudestaan messukäyttöön. Uudet laulut -vihko sisältää 12 uutta sanoitusta, jotka sopivat erityisesti alku- ja keskikesän messuihin, kuten helluntain tai juhannuksen viettoon.

Mini äkkää ja tökkää

Mini äkkää ja tökkää

Missä on Oranssi katti?

Tuotenumero: 9789522889072
Tekijät: Barker, Stephen; Nuuttila, Kalle
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Etsi autoileva ankka. Ja missä luuraa oranssi katti? Entä kuka roikkuu ylösalaisin? Yhdessä ihmettelemällä ja keskustelemalla vastaukset näihinkin kysymyksiin kyllä löytyvät. Valmiiden kysymysten lisäksi katselukirja tulvii värejä, muotoja sekä hauskoja hahmoja äkättäväksi ja tökättäväksi. Tämän kirjan äärellä osoittaminen ei ole epäkohteliasta! Innostuneen vastaanoton saanut Äkkää ja tökkää -sarja jatkuu minikoossa tutuin hauskoin hahmoin ja kysymyksin!

Kirjoitettu vuorovaikutus

Kirjoitettu vuorovaikutus

Tuotenumero: 9789518580297
Tekijät: Rahtu, Toini; Shore, Susanna; Virtanen, Mikko T.
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Kun kirjoitat - viran puolesta tai huvin vuoksi -, pyrit vuorovaikutukseen: tavoittelet lukijaa, olipa tämä aikalainen tai kaukana tulevaisuudessa. Muinoin kirjoitettiin kiveen tai papyrukselle, nyt paperille ja ruudulle, yhä kehittyvin välinein - mutta aina jollekulle. Tässä kirjassa analysoidaan kirjoitusta vuorovaikutuksena: Miten teksti välittää tietoa kirjoittajastaan, ja mistä lukija tunnistaa, kuuluuko hän sen kohderyhmään? Miten fiktio virittää tulkintakehyksensä? Miten verkkotekstistä näkyy vuorovaikutuksen monenkeskisyys tai moniäänisyys? Millaisia kaikuja tekstin tuottoprosessista jää: keiden äänet kuuluvat kokousmuistiossa tai sadan vuoden takaisissa paikallisuutisissa? Kirjoitettu vuorovaikutus muistuttaa, että kielellinen vuorovaikutus ei ole vain puheen vaan aina myös kirjoituksen ydinpiirre. Teos on tarkoitettu niin yliopistossa opiskeleville, kielentutkijoille, äidinkielen ja kirjallisuuden opettajille kuin monenlaisille tekstiammattilaisille.

Satumaiset salaisuudet

Satumaiset salaisuudet

Tuotenumero: 9789527040843
Tekijät: Mäki, Harri István; Numminen, Helena; Väisänen, Helena; Mäntylä, Juha; Räisänen, Juhani; Hanhisuanato, Kari; Keisala, Markku; Mä
Kustantaja: Lector

Lue referaatti

Seikkailuja satumaissa satukirjan hahmot loihtivat tällä kertaa lukijan eteen toinen toistaan kummallisempia ja kiehtovampia salaisuuksia. Harri Istvan Mäen kuvitus. Kirja on tarkoitettu 6-10-vuotiaille. Mukana seuraavat kirjailijat: Harri Istvan Mäki, Helena Numminen, Helena Väisänen, Juha Mäntylä, Juhani Räisänen, Kari Hanhisuanto, Markku Keisala, Merja Mäki

Urheilu on hauskaa

Urheilu on hauskaa

Tuotenumero: 9789522889478
Tekijät: Könnecke, Ole; Itkonen, Jukka
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Liikunta on tärkeää, siitä ei pääse mihinkään. Onneksi on olemassa lukematon määrä mitä kiehtovimpia urheilulajeja. Jokaiselle löytyy jotakin. Esimerkiksi jalkapalloilu on mainio laji. Tai taitoluistelu, se on kaunista. Jääkiekkokin on mukava, mutta aika raju laji. Entäs mäkihyppy - miten korkealentoinen laji! Tai miten olisi ratsastus, koripallo, nyrkkeily, kiipeily, kalastus, seiväshyppy, motocross, biljardi, baletti...? Jukka Itkosen nerokas, humoristisen toteava suomennos ja Ole Könnecken omintakeinen, sarjakuvamainen kuvitus muodostavat yhdessä vastustamattoman kokonaisuuden. Kirja sopii kaikille intohimoisille (penkki)urheilijoille ja oman lajinsa etsijöille. Kypärä päähän, ja menoksi. URHEILU ON HAUSKAA!

Keho ja mieli

Keho ja mieli

Johdatus psykofyysiseen psykoterapiaan

Tuotenumero: 9789516568051
Tekijät: Lindfors, Bodil; Waldekranz-Piselli, Cecilia; Ikonen, Jarmo
Kustantaja: Duodecim

Lue referaatti

Keho ja mieli - johdatus psykofyysiseen psykoterapiaan tarjoaa tietoa kehopsykoterapiasta ja sen kayttomahdollisuuksista niin terveydenhuoltoalan ammattilaisille kuin aiheesta kiinnostuneille maallikoillekin.

Mitä eläimet tekevät kaiket päivät?

Mitä eläimet tekevät kaiket päivät?

Tuotenumero: 9789522889591
Tekijät: Hunt, Wendy; Muti; Rauta, Tuuli-Maaria
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kehonrakentaja, etsivä, sukeltaja, opettaja, kampaaja, aivokirurgin apulainen, pitkänmatkanjuoksija... Jos maailman eläinten elämää seurailee hiukan tarkemmin, niiltä löytyy yllättävänkin tuttuja taitoja ja huvittavia ominaisuuksia. Vaikuttava, suurikokoinen kirja esittelee eläinten eri elinympäristöjä sekä yli 100 mainiota eläintä arkipuuhissaan. Eläintietous on kirjassa ujutettu uniikilla tavalla naseviin teksteihin ja puhekupliin. Tarkasti havainnoimalla lukija voi bongata kirjan eläimiä suurilta kuva-aukeamilta ja viihtyä kirjan parissa pitkään. Wendy Hunt on yhdysvaltalainen lastenkirjailija. Aiemmin hän on työskennellyt mm. opettajana, kirjastonhoitajana, puutarhurina ja lasten terapeuttina, ja opettaa edelleen maahanmuuttajille englantia. Hunt harrastaa arkeologimiehensä kanssa sukellusta.

Maja -pyhäkoulutaulu (20 kpl)

Maja -pyhäkoulutaulu (20 kpl)

Tuotenumero: 6418132000234
Tekijät:
Kustantaja: Lasten Keskus

Lue referaatti

Kertova kuva

Kertova kuva

Journalistisen kuvituksen keinoja ja mahdollisuuksia

Tuotenumero: 9789522229915
Tekijät: Hänninen, Ville; Tietäväinen, Ville
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Lue referaatti

Kertova kuva pohtii lehtikuvituksen eri lajeja, keinoja ja mahdollisuuksia käytännön työprosessin ja siihen liittyvien tarinoiden kautta. Teos tarjoaa pilvien päällä liitelevän teorian ja juhlapuheiden sijaan konkreettisia esimerkkejä. Kuvitus on yhtä kuin rakennettu, ajateltu kuva. Sitä tarvitaan, kun mennään uutissähketasoa syvemmälle taustoittamaan ja selittämään maailman tapahtumia. Omaperäinen kuva tai kuvakokonaisuus pysäyttää ja herättää mielenkiinnon. Kuvitus on tekijän ja lukijan yhteistyötä: kun vastaanottaja purkaa auki kuvituksen idean, viesti jää vahvasti mieleen. Ville Hänninen on kuviin erikoistunut freelance-toimittaja ja tietokirjailija. Hänen edellinen tietokirjansa Kirjan kasvot - sata vuotta suomalaisia kirjankansia (SKS 2017) Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnon 2017. Ville Tietäväinen on palkittu kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvataiteilija. Hänen lehtikuvituksiaan on julkaistu 1990-luvulta lähtien mm. Helsingin Sanomissa ja Yliopisto-lehdessä.

Miinan sanasukellus

Miinan sanasukellus

Tuotenumero: 6411911062584
Tekijät: Teerenhovi, Suvi
Kustantaja: Satukustannus

Lue referaatti

Iloinen oppimiskirja lukemista ja kirjoittamista aloitteleville. Monipuolisten harjoitusten avulla tutustutaan kirjaimiin tunnistamisen ja tekemisen kautta. Tehtävistä löytyy paljon muotoharjoituksia ja runsaasti väritettävää. Tehtäväannot koluopetuksen mallikirjaimin. 32 sivua!

Kirjaudu sisään

Kirjaudu tästä Kirjavälityksen verkkopalveluihin (Kirjaväylä, Kouluväylä, Kustantajaväylä, ONIX)


Tunnus tai salasana unohtunut?