5.1.2022

Kirjavälityksen liiketoiminnan eettiset periaatteet

Kirjavälitys noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka on julkaistu kotisivuillamme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjavälitys tuottaa kaupallista tuotetietoa kirja-alan tarpeisiin. Kirjavälityksen tuotetietokanta sisältää tietoja noin 170 000 julkaisusta yli 7 400 eri kustantajalta. Kirjavälitys ei toimi sisältöjen sensorina, koska Suomessa sisällöistä vastaa aina kustantaja, ja kirjakauppiaat muodostavat ja vastaavat itse omista valikoimistaan.

Digitaalisessa maailmassa on vaikea tunnistaa epäeettisiä tai virheellistä tietoa sisältäviä tuotteita. Kehitämme työkaluja, joiden avulla tällaisten sisältöjen tunnistaminen helpottuu. Tarvittaessa poistamme epäeettisiksi arvioidut tuotteet tai koko kustantajan tuotannon Kirjavälityksen hankintapalvelun valikoimasta. Voimme myös merkitä tuotetietoon Onix-formaatin mukaisesti tiedon arveluttavasta sisällöstä, minkä perusteella jälleenmyyjä voi arvioida tuotteen sopivuutta omaan valikoimaansa.

Kirjavälitys tarjoaa yhteistyökumppaneilleen mahdollisuuden ilmoittaa epäasiallisesta sisällöstä. Ilmoita epäasiallisesta sisällöstä osoitteeseen: hankintapalvelut@kirjavalitys.fi