5.4.2018

Logistiikkaprosessimme uudistuu keväällä 2018

Kirjavälitys investoi kirjalogistiikan kehittämiseen ja tehostamiseen tämän kevään aikana. Haluamme varmistaa asiakkaidemme ja Kirjavälityksen kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa tarjoamalla älykästä, automatisoitua ja modernia logistiikkapalvelua kirja-alan arvoketjun eri toimijoille.

Rakennamme automaattista lajittelijaa ja samalla uudistamme tuotannon ohjauksen prosessia. Sveitsiläisellä Denisort®-logistiikkajärjestelmällä siirrämme kerätyt tuotteet automaattiseen tilauskohtaiseen lajitteluun.  Järjestelmä yhdistää kolme rinnakkain suoritettavaa toimintoa: keräilyn, lajittelun ja pakkaamisen.

Uudistunut logistiikkaprosessi otetaan käyttöön kuluvan vuoden aikana rinnakkain olemassaolevan prosessin kanssa Hyvinkään logistiikkakeskuksessa. Testaamme uutta prosessia touko-kesäkuun aikana. Meillä on mahdollisuus käyttää molempia järjestelmiä rinnakkain, jolla pyrimme varmistamaan että käyttöönotto ei aiheuta viiveitä tilauksiin ja toimituksiin.

Tämä muutos ei koske Keuruun yksikköä, joka jatkaa toimintaansa nykyisellä mallilla. Esimerkiksi kevään peruskoulutoimitukset toimitamme kuten ennenkin Keuruun varastosta.

Katso havainnevideo tästä

Tehokkaampaa logistista palvelua kirjamarkkinan tarpeisiin

Asiakkaidemme ei tarvitse muuttaa toimintaansa. Kirjavälityksen tilaus-, toimitus- ja laskutusprosessit toimivat ennallaan. Muutos ei myöskään vaikuta verkkopalvelujemme toimintaan. Prosessimme virtaviivaistuu, kun keräilytapaa muutetaan tehokkaammaksi ja ennustettavammaksi. Poikkeamien hallinta parantuu. Tavoitteena on tuottaa entistä tehokkaampaa logistista palvelua asiakkaillemme.

Tiedotamme kevään aikana uutiskirjeissä ja kotisivuilla hankkeen edistymisestä ja  mahdollisista poikkeamista.

Parhain terveisin

Risto Romppanen                    Tuula Pelkonen-Tiri
toimitusjohtaja                         palvelujohtaja

(Artikeln på svenska)