Usein kysytyt kysymykset – Hankintapalvelun kustantajat

1. Miten saan kirjani Kirjavälityksen kautta myyntiin?

Kirjan tuotetiedot ilmoitetaan tietokantaamme ONIX-palvelun kautta. Kirjavälityksen tuotetietokannasta kirjan tiedot välittyvät kirjakauppojen ja kirjastojen hankintajärjestelmiin ja kirjastojen uutuuslistoille. Kirjan tiedot päivittyvät myös verkkokirjakauppoihin. Tuotetietojen perusteella kirjakaupat ja kirjastot voivat tilata kirjaa Kirjavälityksen kautta. Ajantasaiset tuotetiedot helpottavat kirjan hankintaa.

2. Kuinka suuria määriä Kirjavälitys hankkii?

Kirjavälitys ostaa vuosittain kirjoja noin 3000 eri kustantajalta. Uusien kirjojen osto perustuu asiakastilauksiin. Hankintapalvelumme valitsee varastovalikoimaamme kauden menekkituotteet kysynnän perusteella, muut tuotteet hankimme kulutuksen mukaan.

3. Voinko lähettää kirjojani myyntitiliin?

Myyntitiliin kirjoja ei voi lähettää. Sen sijaan kustantaja voi sopia Kirjavälityksen kanssa kirjakohtaisesti tietyn kappalemäärän toimittamisesta Kirjavälityksen näytevarastoon. Ota yhteyttä sähköpostitse hankintapalvelut(ät)kirjavalitys.fi.

4. Miten kirjan hinta muodostuu?

Kustantaja määrittelee hinnan, jolla myy kirjaansa Kirjavälitykselle. Tämän hankintahinnan tulee sisältää kirjan toimitus kustantajalta Kirjavälityksen Hyvinkään varastoon. Kirjavälitys määrittelee oman myyntihintansa asiakkailleen, kirjakauppa puolestaan hinnan kuluttajalle.

5. Miten hinta muodostuu, jos kustantaja ei ole alv-velvollinen?

Kustantaja on vapautettu arvonlisäveron maksamisesta jos kustantajan kalenterivuoden liikevaihto ei ylitä 15 000 euroa. Arvonlisävero ei myöskään koske sellaisia yleishyödyllisiä yhteisöjä, joilla ei ole tuloverotuksessa verotettavaa elinkeinotuloa. Tällöin Kirjavälitys lisää myyntihintaansa arvonlisäveron, joka on kirjoilla 10 %. Lisätietoja uuden kustantajan oppaasta.

6. Kuka maksaa rahdin?

Kustantaja hinnoittelee kirjansa Kirjavälityksen Hyvinkään varastoon toimitettuna. Kustantajan Kirjavälitykselle määrittelemän hankintahinnan tulee sisältää toimitus-, laskutus- yms. kulut.

Huom:
Toimittaessanne tilauksiamme meille postitse huomioittehan, että Kirjavälitykseen toimitetut lähetykset voitte postittaa kirjeenä, normaalina postipakettina (toimitusvaihtoehto ”Lähimpään Postiin”, josta paketit ohjautuvat meille) edullisemmalla vaihtoehdolla, ilman Postin lisäpalveluja. Postiennakoita ja pakettiautomaattiin toimitettuja lähetyksiä emme nouda.

7. Voinko tuoda itse kirjoja Hyvinkään logistiikkakeskukseen?

Klikkaa isommaksi

Pientavaran vastaanoton ovi löytyy Saapuvan tavaran laiturin vierestä.  
Toivomme kuitenkin, että kirjat tulisivat pääosin postitse. Etukäteen sovitut kirjojen noudot haetaan myös tältä ovelta.

8. Miten Kirjavälitys mainostaa tai markkinoi kirjoja?

Kirjakohtaisen markkinoinnin, mainonnan ja tiedottamisen hoitaa aina kustantaja itse. Kirjavälityksen tarjoamat markkinointipalvelut kustantajalle: Tarjouskampanjat, Postituspalvelut. Kts. myös kohta 9.

9. Kun kirja on Kirjavälityksen tietokannassa, milloin sopii odottaa tilauksia?

Kirjavälitys tilaa kustantajalta kirjaa saamiensa asiakastilausten perusteella. Uutuustuotteen kohdalla yleensä aikaisintaan viikon kuluttua rekisteröinnistä.

10. Kenelle kaikille tai mihin tieto kirjasta menee?

Kirjavälityksen tuotetietokannasta kirjan tiedot välittyvät kirjakauppojen ja kirjastojen tieto- ja tilausjärjestelmiin sekä kirjastojen uutuuslistoille. Tämän lisäksi tiedot päivittyvät myös useisiin verkkokirjakauppoihin.

11. Mitä tuotteita Kirjavälitys ottaa välitettäväksi? Kirjojen lisäksi videoita, cd:tä, dvd:tä?

Kirjavälitys välittää kirjojen ohella myös äänikirjoja (cd) sekä kirjoihin liittyvää opetusmateriaalia (cd, dvd). Ilmoitathan mikäli tuotteella ei ole lainausoikeutta. Digitaalisten sähkö- ja äänikirjojen välittämiseen meillä on eKirja-palvelu, lue tästä lisää >>

Lisätietoja: hankintapalvelut(ät)kirjavalitys.fi

Huom:
Toimittaessanne tilauksiamme meille postitse huomioittehan, että Kirjavälitykseen toimitetut lähetykset voitte postittaa kirjeenä, normaalina postipakettina (toimitusvaihtoehto ”Lähimpään Postiin”, josta paketit ohjautuvat meille) edullisemmalla vaihtoehdolla, ilman Postin lisäpalveluja. Postiennakoita ja pakettiautomaattiin toimitettuja lähetyksiä emme nouda.