7.11.2016

Miten löydän hyvän kirjan?

Kirjoja ei enää etsitä pelkästään kustantajien painetuista luetteloista tai lehtien ilmoituksista. Verkosta se tieto löytyy! Miten lukija löytäisi sen kirjan, joka häntä puhuttelee?

Kirjan löydettävyyttä ja myyntiä lisää, jos siitä on olemassa mielenkiintoista tietoa. Lukunäytteet, videolinkit, genre- ja kohderyhmätiedot, kuvat ja tiedot kirjailijasta ovat tärkeitä lisätietoja, jotka auttavat lukijaa halutun kirjan äärelle. Kustantajan kannattaa hyödyntää Kirjavälityksen ONIX-palvelua. ONIXin kautta tiedot välittyvät kirjakauppojen, kirjastojen, koulujen ja verkkokauppojen käyttöön.

Tietoja myös haetaan päivittäin miljoonilla hauilla. Kauppa tekee saatavuushakuja. Asiakkaat haluavat tietää voiko teosta tilata, kuinka pitkä toimitusaika sillä on ja paljonko se maksaa.

Kun kirjasta löytyy jotain tietoa verkosta, kiinnostuneet haluavat ja etsivät palavasti lisää informaatiota. Kuluttajat ovat kiinnostuneita myös vanhemmasta kirjallisuudesta. Esim. 1960-1980 -luvuilla painettuja kirjoja ei enää ole helposti saatavilla. Hyödyntämällä tarvepainatuspalvelua kustantaja saa tuotteensa aina saataville. Kirjavälitys on aloittanut tarvepainatuspalveluyhteistyön Books on Demandin kanssa.

Oikea tieto myynnin tukena tekee tyytyväisen asiakkaan. Yhteistyössä kirjan parhaaksi!

Tuula_Väylä1b2013Tuula Pelkonen-Tiri
palvelujohtaja