30.8.2019

Tulevaisuuden askelmerkkejä

Media-ala ja sen myötä myös kirja-ala elää muutoksessa ja murroksessa. Muuttuvassa markkinassa tarvitaan osaajia, jotka ovat valmiita hyppäämään ketterän kehittämisen kyytiin ja työskentelemään jatkuvassa muutoksessa. Asiakaspalvelussa työmme on jo muuttunut tilausten teosta kohti palveluneuvontaa, niin yritysasiakkaille kuin chatin välityksellä yhteyttä ottaville koululaisillekin. Olemme automatisoineet taloushallinnossa rutiineja mm. ohjelmistorobotiikkaa hyödyntäen. IT-järjestelmien kehittämisessä olemme hakeneet nopeutta ja ketteryyttä ohjelmistokehitykseen hyödyntämällä avointa lähdekoodia ja omaa tekemistä.

Heikki A. Reenpään muistot Kirjavälityksen alkuvuosikymmenien ajoilta tempaisivat yleisön mukaansa asiakasjuhlassamme 28.8.2019.

Logistiikkatuotannon eniten aikaa vieviä rutiineja automatisoidaan, ja niin varastossakin työn sisältö muuttuu kohti tilaus-toimitusvirran ennakointia, resurssisuunnittelua ja asiakastarpeisiin vastaamista. Kirjavälitys on kulkenut pitkän matkan manuaalisesta varastotyöstä, jossa kirjat oli Kalevankadulla lajiteltu kustantajittain ja tilaustiedot kirjattu käsin kortteihin, kohti moniomistamiseen ja dataan perustuvaa logistiikan ohjausta.

Kirjavälitys on rakentanut yhteistyössä kirja-alan toimijoiden kanssa luotettavat verkkopalvelut ja sanomaliikenteen, jotka mahdollistavat helpon ostamisen laajasta valikoimasta ja toimitusketjun läpinäkyvyyden meidän asiakkaillemme. Palvelukehityksen myötä olemme edistäneet kirja-alan digitalisaatiota ja olemme valmiita yhdessä seuraavaan vaiheeseen. Palveluiden skaalautuvuus ja keskitetty tuotanto varmistavat kykymme vastata markkinan murrokseen ja asiakkaiden odotuksiin.

Matka on mielenkiintoinen. Yhdessä olemme enemmän.

Eija Weck                                    Tuula Pelkonen-Tiri
johtaja                                          palvelujohtaja
IT, kehitys ja HR

Kirjavälitys 100 vuotta

Keskiviikkona 28.8.2019 juhlimme 100-vuotiasta Kirjavälitystä yhdessä asiakkaidemme kanssa Helsingissä, Musiikkitalossa. Juhlaan toi loistavaa fiilistä maljojen lisäksi Heikki A. Reenpään puhe, lyhytfilmi, improteatteri, OK:KO ja hyvä ruoka – kiitokset kaikille. Tästä on hyvä yhdessä jatkaa matkaa kirjan parhaaksi!

Katso lisää kuvia juhlista tästä.