Uusi näytevalikoimajärjestelmä astui voimaan 1.7.2014. Näytevalikoimajärjestelmän tavoitteena on edistää kustannustehokkaasti kirjamyyntiä. Kustantaja saa kattavan valikoiman uutuuskirjoja näkyville kirjakaupan myymälään, ja kirjakaupalla on mahdollisuus tarjota kuluttajille monipuolista kirjavalikoimaa.

Järjestelmän hallinnoinnista ja ylläpidosta vastaa Suomen Kustannusyhdistys. Kirjakaupat ja kustantajat voivat liittyä mukaan valikoimapalveluun mikäli ne täyttävät SKY:n toimintamallin ehdot. Näytevalikoimaan sisällytetään vain yleisen kirjallisuuden uutuusnimekkeitä, joiden ensipainos on vähintään 300 kappaletta. Valikoimaan ei sisällytetä taskukirjoja tai muita kirjoja, joiden kustantajan suositushinta on alle kymmenen euroa.

Näytevalikoima on jaettu kahteen kokoluokkaan. Suuremmassa luokassa on enintään 2 000 kirjaa ja pienemmässä enintään 1 000. Kirjakauppa voi valita, kumpaan kokoluokkaan haluaa kuulua. Kirjakauppa sitoutuu ostamaan valitsemaansa näytevalikoimaluokkaan kuuluvat kirjat. Valikoimakirjoilla ei ole palautusoikeutta. Lue koko Näytevalikoimakuvaus SKY:n sivuilta.

Kirjavälityksen Hankintapalvelun kustantajat

Tarjoamme myös kustantajalle, joka ei ole Kirjavälityksen logistiikka-asiakas mahdollisuuden saada omat näytevalikoimanimikkeensä kaikkiin näytevalikoimajärjestelmän kauppoihin.

Kirjavälityksen Hankintapalvelut ostaa näytevalikoimatuotteet palvelukuvauksen mukaisesti kaksi kertaa vuodessa ennakkoon ja myy ne valikoimakaupoille.
Kustantaja vastaa näytevalikoimanimikkeiden lähettämisestä ostotilauksemme mukaisesti heti tuotteiden ilmestyttyä. Nimikkeiden rahdista Kirjavälityksen logistiikkakeskukseen vastaa kustantaja.

Kun haluat näytevalikoimanimikkeet Kirjavälityksen kautta myyntiin näytevalikoimakirjakaupoille, toimi ensin SKY:n ohjeistuksen mukaan, ja ota sitten meihin yhteyttä! Parhaiten tavoitat meidät sähköpostilla hankintapalvelut(ät)kirjavalitys.fi