Näytevalikoimajärjestelmän tavoitteena on edistää kustannustehokkaasti kirjamyyntiä. Kustantaja saa kattavan valikoiman uutuuskirjoja näkyville kirjakaupan myymälään, ja kirjakaupalla on mahdollisuus tarjota kuluttajille monipuolista kirjavalikoimaa. Hallinnoinnista ja ylläpidosta vastaa Suomen Kustannusyhdistys. Kirjakaupat ja kustantajat voivat liittyä mukaan valikoimapalveluun mikäli ne täyttävät SKY:n toimintamallin ehdot. Näytevalikoimaan sisällytetään vain yleisen kirjallisuuden uutuusnimekkeitä, joiden ensipainos on vähintään 300 kappaletta. Valikoimaan ei sisällytetä taskukirjoja tai muita kirjoja, joiden kustantajan suositushinta on alle kymmenen euroa.

Kirjavälitys toimittaa uuteen Näytevalikoimajärjestelmään kaikki ne tuotteet jotka kustantaja on ilmoittanut määräaikaan mennessä Suomen Kustannusyhdistykselle, kts. SKY:n palvelukuvaus.

Kirjavälitys saa tiedot Näytevalikoimajärjestelmään kuuluvista nimekkeistä, kustantajista ja kaupoista Suomen Kustannusyhdistykseltä. Kaikki Näytevalikoimajärjestelmään toimitetut kirjat toimitetaan kaupoille muiden tilausten yhteydessä sitä mukaa kun ne saapuvat Kirjavälityksen logistiikkakeskukseen.

Kirjavälitys noudattaa uuden Näytevarastovalikoiman ehtoja kirjan hinnassa (3€/kpl, sis.alv), sekä kustantajan ja jälleenmyyjän voimassa olevia maksu- ja rahtiehtoja. Kirjavälitys tilittää tuotteista saadut tuotot kustantajalle Logistiikkasopimuksen tilitysehtojen mukaisesti.

Kirjavälityksen logistiikkakulut veloitetaan kustantajalta Logistiikkasopimuksen suoritehintojen mukaisesti.