8.9.2021

Töitä Kirjavälityksen logistiikkakeskuksessa

Meillä Kirjavälityksessä on riittänyt töitä koronasta huolimatta, tai siitä johtuen – kirjat eri muodoissaan myyvät hyvin. IT- ja Digitaaliset palvelumme huolehtivat siitä, että e-kirjojen ja äänikirjojen bitit soljuvat oikeisiin osoitteisiin. Painettuja kirjoja tulee Hyvinkään logistiikkakeskukseemme rekkalasteittain sisään joka päivä, ja lähtee ulos talon toisesta päästä kirjakauppoihin, marketteihin, kirjastoihin ja suoraan lukijoille. Suurin osa oppikirjoista kulkee Keuruun toimipisteemme kautta Suomen kouluihin, oppilaitoksiin ja päiväkoteihin.

Vastaanotto – se tarkoittaa meillä useimmiten juuri niitä isoja ovia, joille rekat peruuttavat tuodessaan lastejaan painotaloista tai kustantajilta. Häkit, lavat ja laatikot lasketaan, puretaan ja tarkistetaan ja siirretään tuotteet trukeilla omille paikoilleen ja merkitään järjestelmiin saapuneiksi.

Keräily – tilausjonossamme onkin uutuuksille heti innokkaita tilaajia, ja keräilijät päästetään irti heti kun tuotteet ovat täällä. Tilauksesta riippuen (onko kyseessä pieni kivijalkakirjakauppa, joka on tilannut asiakkaan toivoman kirjan, vaiko ehkä marketin täydennys alehyllyyn, tai kirjaston viikkotilaus joka kulkee vielä muovituksen kautta) keräilijät tekevät optimoidun keräilyreittinsä isossa varastossamme, ja antavat kirjat eteenpäin pakattavaksi. Askelmittari raksuttaa useamman kilometrin päivän aikana.

Pakkaamo – siellä ollaankin ottamassa täyteen käyttöön uuden lajittelijamme pakkauslinja, ainoa laatuaan Suomessa, ja kirjat kääritään sopivien pehmusteiden kanssa joko lavoihin, pahvilaatikoihin, pikkupakettiin tai kartonkikuoreen – käsin tai koneellisesti. Osoite päälle, ja Lähtevien ovelle odottamaan kuljetusta. Viime vuonna meiltä lähti yli 17 miljoonaa kirjaa ja muuta tuotetta!

Meillä viihdytään, siitä kertovat pitkät työsuhteet. Tarvitsemme usein sesonkityöntekijöitä – lue lisää rekrytointisivuiltamme, ja lähetä hakemuksesi. Olemme panostaneet  erityisesti hyvään työhönperehdytykseen. Tervetuloa meille!