10.3.2020

Uudistamme ja kehitämme verkkopalvelujamme

Verkkopalvelu-uudistuksemme ovat nyt edenneet viimeiseen vaiheeseensa – uudet Väylät ovat käytössä kustantajilla, kouluilla, kirjastoilla ja jälleenmyyjillä. Iso osa meille tulevista tilauksista tehdään digitaalisen sanomaliikenteen kautta, mutta myös Kirjaväylä-, Kustantajaväylä- ja Kouluväylä-palveluistamme hankitaan vuosittain yli 4 miljoonaa tuotetta.

Uudesta Kustantajaväylästä on suunnitteilla toinen versio hankintapalvelun kustantajille. Kustantajille teemme myös omia verkkokauppoja – niitä on pian 30.

Entistä helpompaa asiointia

Hankinnan helppous on ollut yksi tarjoamistamme eduista. Paremman käyttökokemuksen tarjoavat Väylät ovat saaneet hyvän vastaanoton. Käyttöönotto on ollut helppoa, ja monet uudistukset ovat ilahduttaneet:

Haku ja haun suodatukset auttavat löytämään etsityn tuotteen helpommin, ja myös antavat vinkkejä mitä kaikkea valikoimasta löytyy. Tuote- ja hintatiedot ovat kattavat ja selkeät. Asiakasryhmäkohtaisia näkymiä on käytössä asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti ja monia asiakastyytyväisyystutkimuksissamme esitettyjä toiveita on nyt toteutettu – vaikkapa kommentointimahdollisuus käyttäjien kesken tuotetasolla, hakutulosten ja tarjonnan monipuolisempi käsittely sekä laajennettu tilaushistoria, josta saa myös ladattua raportteja Exceliin.

Verkkopalvelumme ovat oman IT-osastomme käsialaa. Tämä mahdollistaa palveluiden kehittämisen asiakkaiden tarpeisiin helpommin kuin aiemmin.

Digitaalisista palveluista Kirjavälityksessä vastaava Inari Haapaniemi on iloinen projektien etenemisestä. -Eri asiakasryhmämme hyötyvät tekemästämme verkkopalveluiden kehitystyöstä – yhtä asiakasryhmää varten tehtyä ominaisuutta voidaan usein hyödyntää tavalla tai toiselle muillekin. Teostunniste nousi esiin kustantajien tarpeesta nähdä kaikki formaatit kerralla, mutta yhtä lailla ominaisuus palvelee kouluja, kirjastoja ja kauppoja, hän toteaa.