1.Tuotetiedot

1.1 Tiedot Kirjavälitykseen

Kustantaja saa kirjansa tuotetiedot Kirjavälityksen tuotetietokantaan ONIX-palvelun kautta. Tuotetietoja ilmoittaessa kirjalla on oltava nimi, tekijä, ISBN-numero, ilmestymisaika ja hinta. Samalla tulee ilmoittaa myös kustantajan yhteystiedot.

Kirjavälityksen tuotetietokannan kautta kirjan tiedot välittyvät kirjakauppojen myymäläjärjestelmiin, kirjastojen tietokantoihin sekä verkkokauppoihin. Tiedot päivittyvät myös Kirjavälityksen verkkopalveluihin: kirjakauppojen ja kirjastojen käyttämään Kirjaväylään ja koulujen käyttämään Kouluväylään sekä FinnBooks online-tietopankkiin. Tuotetietojen lisääminen Kirjavälityksen tuotetietokantaan on kustantajalle maksutonta.

Kun kirjan tiedot löytyvät Kirjavälityksen tuotetietokannasta, kirjakaupat ja kirjastot voivat tilata kirjaa ennakkoon jo ennen sen ilmestymistä.

1.2 Tuotetietojen muuttuminen

Muistathan päivittää kirjojesi tuotetiedot niiden muuttuessa!
Kustantaja voi ilmoittaa muuttuneet tuotetiedot tunnuksellisen Onix-palvelun kautta. Tunnukset saa tilattua Kirjavälityksestä osoitteesta tuotetiedot(at)kirjavalitys.fi.

Kirjakauppiaat ja Kirjavälitys myyvät kustantajan kirjoja tuotetiedon perusteella. Virheellinen tai puutteellinen tieto aiheuttaa runsaasti ylimääräistä työtä ja heikentää kaupan asiakaspalvelukykyä. Tästä syystä onkin tärkeää ilmoittaa Kirjavälitykselle tuotetietojen muuttumisesta.

Esimerkkejä päivitystä vaativista muutoksista:

kirjan nimi muuttuu ennen sen ilmestymistä
kirjan / uuden painoksen ilmestymisaika muuttuu
kirjan hinta muuttuu
kirjasta otetaan uusi painos
kirja on loppuunmyyty

1.3 ISBN-numero

Jokaiselle kirjalle on hankittava ISBN-tunnus jo painovaiheessa. Kyseessä on kirjan kansainvälinen standarditunnus, joka helpottaa teoksen tunnistamista ja käsittelyä. Sitä käytetään mm. julkaisujen hankinnassa, kustantajien luetteloissa, kirjakauppojen tilaus- ja tietojärjestelmissä sekä kirjastojen lainausjärjestelmissä. Tunnus on ilmainen ja sen saa Kansalliskirjaston ISBN-keskuksesta.

Kansalliskirjasto
Suomen ISBN-keskus
PL 26 (Teollisuuskatu 23)
00014 Helsingin yliopisto

puh. (09) 191 44327
fax (09) 191 44341
isbn-keskus(ät)helsinki.fi

Lisätietoa ISBN-numerosta löytyy osoitteesta www.kansalliskirjasto.fi/julkaisuala/isbn/

1.4 EAN-koodi

Kaupan kassajärjestelmien vuoksi EAN-koodin tulee olla kirjoissa valmiiksi painettuna. EAN-koodin filmin saamisen edellytyksenä on, että kirjalla on ISBN-numero. Useimmat kirjapainot huolehtivat EAN-koodin painamisesta automaattisesti. EAN-koodi on välttämätön osa kirjan kaupallisia tietoja. Jälleenmyyjät eivät ota valikoimiinsa kirjoja, joista puuttuu EAN-koodi.

Ilman EAN-koodia painettuihin kirjoihin on mahdollista tilata Kirjavälitykseltä EAN-tarroja, jotka kustantaja liimaa kirjoihin ennen myyntiin toimittamista. Tarrojen hinnat ovat vuonna 2017

13,66 € / ISBN-numerokohtainen perusmaksu
0,18 € / kappale, sis. tulostus ja tarroitus

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

EAN-tarratilaukset:

Tom Sikström
puh. 010 345 1460
kvsaapuva(ät)kirjavalitys.fi

1.5 Kansikuvat ja referaatit

Kansikuvat ja referaatit päivitetään Kirjavälityksen tuotetietokantaan Onix-palvelun kautta, josta ne päivittyvät verkkokaupoille, kirjastojärjestelmiin, Kirjaväylä- ja Kouluväylä-verkkopalveluihin sekä FinnBooks-tietopankkiin. Kuvien ja referaattien lisääminen tietokantaan on kustantajalle maksutonta.

Jos kansikuvien lähettämisessä on ongelmia, ne voidaan myös jälkikäteen lähettää sähköpostilla mediapankki(ät)kirjavalitys.fi

Kuvamateriaali:

Kuvatiedostot PC-tiedostoja (jpg),
resoluutio 72 dpi (pikseliä/tuuma), rgb-värit,
kirjan leveys on 235 pikseliä (n. 8,30 cm)
tallenna nimellä: ”tuotenumero”.JPG (ei väliviivoja, esim. 97851234567.jpg)

Referaatit:

tekstitiedostot word-tiedostoina tallennettuna muotoon
tekstitiedosto ja rivinvaihdot (txt)
tallenna nimellä: ”tuotenumero”.TXT (ei väliviivoja, esim. isbn-tunnus.txt)

Uusi, laajempi ohje media-aineistojen lähettämiseen (PDF)

Lisätiedot:
Kirjavälitys Oy, Tuotetiedot
Hakakalliontie 10, 05460 Hyvinkää
puh. 010 345 1590
tuotetiedot(ät)kirjavalitys.fi